Autogas pumpe u Srbiji, Crnoj Gori a i šire...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Dal ima pumpi koje toce tng/lpg NA autoputu u madjarskoj na putu za Beč. Koga god pitam, kazu da nema, il ne znaju, negde procitam da ima, al aj sad znaj. Ako neko zna da npr MOL pumpa ima, pa da znam gde da stanem.Bolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
Pre 2 godine kad sam isao na tu stranu, jedina pumpa na samom autoputu je bila izmedju Budimpeste i Beca. Mozda sad ima vise.
Ono sto je nepromenjeno-cena. Na autoputu deru, u Segedinu je gas oko 400 forinti (1,3 evra) na pumpi na ulazu i pravca granicnog prelaza Djala.
Savet-sipati pre granice kod nas, pa onda u Austriji.
Comment
-
-
Originally posted by veljko View PostDal ima pumpi koje toce tng/lpg NA autoputu u madjarskoj na putu za Beč. Koga god pitam, kazu da nema, il ne znaju, negde procitam da ima, al aj sad znaj. Ako neko zna da npr MOL pumpa ima, pa da znam gde da stanem.
A ovde imas i cene, dole idi na "hazai LPG kutak", pa ces naci i trenutne cene: https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=281014321
Comment
-
-
Zanimljivo je da je Madjarska do pre nekoliko godina zabranjivala pogon na gas a 70% automobila je išlo na gasPunionica je boca pa pretači.
Comment
-
-
Sad više ne.. Za lagodan život, vetar u kosi i gorak ukus u ustima se pobrinula velika garnitura "političara" ove zemlje...
Comment
-
-
Ma ni u austriji nema lpg, ima, valjda, jedna na 30 km od beča, al sam nacuo da treba nekakva kartica, ali ako je cena u par centi razlika u odnosu na benzin, necu se ni cimati oko toga.Bolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
Last edited by potyo; 30.03.2015, 21:02.
Comment
-
-
Originally posted by potyo View PostNe razumem, zasto treba siriti gluposti... Istina je da nema na svakom cosku, al je daleko od toga da nema uopste...
http://www.mylpg.eu/stations/austriaKad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.
Comment
-
-
Originally posted by potyo View PostNe razumem, zasto treba siriti gluposti... Istina je da nema na svakom cosku, al je daleko od toga da nema uopste...
http://www.mylpg.eu/stations/austria
u madjarskoj, kad se malo bolje priblizi, vidi se samo da ima AGIP pumpa na autoputu pored mesta Gyor. za ostale valja sici sa autoputa, a to ne planiram
u svakom slucaju, prenecu svoje utiske, bar za one koji ce se naci u slicnoj situaciji.Bolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
Koristio sam ove POI za pumpe koje imaju TNG za celu Evropu. Format je za iGo8, ali se moze konvertovati u druge po potrebi.
Ne znam koliko je sada spisak azuran, pre 2 godine je bio prilicno precizan.
Otpakovati datoteku.Kopirati fajl u folder \iGO\content\userdata\poi\
Ukoliko ne postoji kreirati ga.
Ne u \iGO\content\ poi!
Restartovati GPS i ukljuciti u POI-ma novu grupu
Na proputovanju kroz Madjarsku, Austriju, Svajcarsku i Nemacku, potrosio sam 340.88 litara TNG i oko 10 litara benzina. Prosecna potrosnja je bila oko 9,6 litara TNG na 100 km.
U Novom Sadu sam napunio rezervoar sa TNG. Na Mol pumpi pre granice sam dosuo jos 15.84 litara TNG.
Odmah nakon granicnog prelaza Horgos postoji menjacnica (za 100 evra se dobije oko 26.000 forinti) i prodaja Madjarskih i Austrijskih vinjeta. Od skoro su uveli kao najkrace desetodnevne, koje kostaju po 12 evra, kako za Madjarsku, tako i za Austriju.
Zatim sam na Mol pumpi pre Madjarsko-Austrijske granice ponovo sipao TNG, 30.24 litre. Iako su mi lepo rekli da izbegavam Madjarske pumpe duz autoputa, sipao sam zato sto prvi put idem tom relacijom. Osasavili su me sa cenom, TNG je 270 forinti (1.04 evra ili 117 dinara po sadasnjem kursu). Ako je za utehu, benzin je 470 forinti (1.80 evra ili 205 din).
Potom sam sipao TNG u Pochlern-u, nekih 100 km posle Beca. Cena u Austriji i Nemackoj je oko 0.865 evra duz autoputa, a po gradovima je oko 0.8. Sipao sam 17.61 litar TNG.
Nakon toga sam sipao jos 26.29 litara u Bergenu u Nemackoj, pro****o skretanje za poslednju pumpu koja ima TNG u Nemackoj i konacno stigao u Cirih, ali na rezervi.
U Svajcarskoj nema TNG. Ponegde ima CNG, ali pumpe koje imaju LPG nisam nasao. Zato sam sipao 10 litara benzina.
Na rezervi sam krenuo prema Nemackoj i u neko doba sam ostao bez gasa i presao tacno 80 km na benzin do prve pumpe u Nemackoj koja je imala TNG (Mullheim). Tu sam sipao 52.52 litre. Zatim jos 37.75 u Wilnsdorfu, i na kraju sam dopunio rezervoar u Wittenu sa 12.11 litara.
U povratku sam drugacije planirao sipanje goriva, posto sam poznavao put. Sipao sam 34.47 u Warzburgu, 35.32 u Passauu, zatim u Pochlernu napunio koliko je moglo da stane i pored tandrkanja. Stalo je 29.06 litara. Sa tim gorivom sam prosao Madjarsku, tako da sam ponovo sipao na Europetrolu sa nase strane granice 41.75 litar, i na kraju dopunio rezervoar u Novom Sadu sa 7.7 litara.
U Nemackoj su prikljuci za TNG tipa bajonet, ali sve pumpe imaju adaptere. Sve pumpe su po principu samoposluge. POI za pumpe za gas sto sam nabavio za navigaciju su tacne.Attached FilesLast edited by Keketarac; 31.03.2015, 06:46.
Comment
-
Comment