kada se ide autoputem od BG na jug jedino ima gasa na OMVu u Lapovu i kasnije u Vranju (100metara od puta).
nigde drugde na samom putu nema, kod Naisa su radovi i izgradnja debelo kasni.
put obilazi Leskovac a ne postoji ni izlazak sa auto puta tako da su ove 2 pomenute slabo upotrebljive (neupotrebljive prakticno jer nema bas nikakve oznake ni da postoje).
inace, cena u Vranju je 30,50 dinara, znaci skuplje nego u BG za celih 1,50 dinara.
inace, cena u Vranju je 30,50 dinara, znaci skuplje nego u BG za celih 1,50 dinara.
Sipao sam juče na ATAKO/AMSS pumpi na putu Novi Pazar - Kraljevo, cena 31.00 dinar a primetio sam na pumpi na ulazu u Kragujevac (iz pravca Kraljeva) da je cena 28.00. Pa ko voli da kalkuliše, ima priliku
@brick: kod pecenjevca gde se ranije zavrsavao auto-put, imas dve opcije: novi auto-put koji je kao magistralni jer leva traka nije pustena i onaj stari prema leskovcu koji je presvucen.oni se spajaju kod grdelice. na ovom prvom imas iskljucenje za vlasotince i od te petlje(mnogo je glupo uradjena i svi se bune) i na nekih 5 km ka vlasotincu je ta bob trade gde je 32 din/l.
ja od metalike slusam gansi,nirvanu,ofspring i pomalo sepulturu.
Pumpe za koje znam, a da nisu spomenute do sada u BiH:
1. Banja Luka, nova pumpa (plava) pod Starcevicom (naselje Starcevica), zove se nekako (nisam 100% siguran ): "B&M Benz" (sigurno su na pocetku 2 slova uvezana znakom &...), cijena plina: 0.8 KM/lit. (1 KM = 0.511 EUR).
2. Turbe, na mag. cesti Travnik-Donji Vakuf, plavo-zuta pumpa imena (opet nisam 100% siguran ): "Gagi Benz" (sigurno je prvi dio neko ime, pretvoreno u nadimak...), znak raspoznavanja: velika OPTIMA reklama. Jedina plavo-zuta kombinacija, i iza i ispred nje, s koje god strane dodjete ima po 1 INA pumpa, a ova je privatna. Rezervoar za plin se nalazi iza upravne zgrade, s glavne ceste se vidi na par sekundi kroz prolaz izmedju 2 objekta. Cijenu jos ne znam, jer nisam sipao na njoj...
3. Sarajevo, to je spomenuto u nekom drugom topic-u, stara plinara, blizu Studentskih domova u Nedzaricima, kada se ulazi u grad, orjentir moze biti putokaz prema Carini (carina se nalazi 200-300 metara daleko), ili sekrene prema gradu sirokim bulevarom sa 3 trake, prodje novi stakleni neboder "Avaz" koji svijetli i nocu, prvi semafor lijevo, prva desno vas vodi na tu stranu prema carini. Radno vrijeme im je 08-19 sati, nisu prava benz. pumpa, nego plinara sa svim onim bocama i skalamerijama... Cijena: 0.9 KM/lit.
Pumpe za koje znam, a da nisu spomenute do sada u BiH:
1. Banja Luka, nova pumpa (plava) pod Starcevicom (naselje Starcevica), zove se nekako (nisam 100% siguran ): "B&M Benz" (sigurno su na pocetku 2 slova uvezana znakom &...), cijena plina: 0.8 KM/lit. (1 KM = 0.511 EUR).
2. Turbe, na mag. cesti Travnik-Donji Vakuf, plavo-zuta pumpa imena (opet nisam 100% siguran ): "Gagi Benz" (sigurno je prvi dio neko ime, pretvoreno u nadimak...), znak raspoznavanja: velika OPTIMA reklama. Jedina plavo-zuta kombinacija, i iza i ispred nje, s koje god strane dodjete ima po 1 INA pumpa, a ova je privatna. Rezervoar za plin se nalazi iza upravne zgrade, s glavne ceste se vidi na par sekundi kroz prolaz izmedju 2 objekta. Cijenu jos ne znam, jer nisam sipao na njoj...
3. Sarajevo, to je spomenuto u nekom drugom topic-u, stara plinara, blizu Studentskih domova u Nedzaricima, kada se ulazi u grad, orjentir moze biti putokaz prema Carini (carina se nalazi 200-300 metara daleko), ili sekrene prema gradu sirokim bulevarom sa 3 trake, prodje novi stakleni neboder "Avaz" koji svijetli i nocu, prvi semafor lijevo, prva desno vas vodi na tu stranu prema carini. Radno vrijeme im je 08-19 sati, nisu prava benz. pumpa, nego plinara sa svim onim bocama i skalamerijama... Cijena: 0.9 KM/lit.
U Banjaluci jos na par lokacija:
Na tranzitnom putu iznad grada kod vazduhoplovnog zavoda "Kosmos",
u krugu "INCEL-a" u slobodnoj zoni,
na putu Banja Luka - Prijedor u krugu Krajina Petrol-a,
na putu Banja Luka - Laktasi benzinska pumpa "Kubik-trans".
Naknadno cu da dopunim tacne adrese i trenutne cijene.
U CG je otvorena jos jedna nova pumpa na putu Budva- Kotor, na drugom kilometru od Budve ka Kotoru.
Inace od vozaca koji dole voze na plin sam saznao da ih je otvoreno jos dosta, npr u PG tri komada i uz put ka Srbiji sam video jos na tri mesta (ali nisam zapamtio imena )
Sto se tice cene ona je porasla i sada je 0,55?
Comment