Najzad, da i ja mogu ovde da se "upisem" posto sam konacno pustio u rad moju malu pumpicu
Novootvorena Autogas pumpa (za sada samo LPG) u BiH, AD "Boksit" Milici, 34-ti km na putu Zvornik-Sarajevo
Cena (za sada...) 0,83KM (oko 36,5 din)
Cestitam !!!
Pitanje: Kad se dolazi iz pravca Sarajeva, prije ili poslije velikog damper-kamiona ? S koje strane ceste ? Kako je oznacena ? Radno vrijeme ? Vjerujem da je svima koji tuda naidju ovo bitna informacija...
Oooooo, kako svi pamte moje maaalo mesto po damper-kamionu (koji je u stvari bager, ali nema veze )
Znaci posle bagera, jedno 4km, sa iste strane (znaci iz pravca Sarajeva, desno), put vodi pored velike Farme koka nosilja, ogromni limeni oblekti po 100m, ne mogu se promasiti. Postoji na desnoj strani i ogromna zuta tabla AUTOGAS, "BOKSIT AD". Radno vrijeme 6-22h, za sada.
The difference between men and boys is the price of their toys
U Sapcu je otvorena nova autogas pumpa na regionalnom putu prema Loznici, OMV pumpa...velika, dva pistolja . Mozda je vec nekima poznata. Cena, zadnji put sipano po 37,5 din.
Na ulazu u Kikindu sa desne strane iz pravca Zrenjanina nalazi se jedna gasna stanica.Inace pre nje,tek u Zrenjaninu(Elemiru) ste mogli da sipate gas.U Kikindi se gradi i Eko stanica koja ce imati i TNG.
Od toga 2 Mostaru, 2 u Banja Luci, 1 u Sarajevu (Vogošća), 1 u Travniku...
Obje lokacije u Mostaru su na magistralnoj cesti Mostar-Čapljina, par kilometara iza Mostara. Dobar orjentir je skretanje za Mostarski aerodrom, koje se prođe, i nakon par stotina metara sa lijeve strane je prva pumpa, mislim da se zove "Đotlo-benz" ili nešto takvo... A druga je nakon jos 1-2 km istom cestom, sa desne strane, i zove se (opet originalno) "xxxxxx-benz"... Moje iskustvo od prije mjesec dana je da su bili skuplji 5-6 EURo-centi/lit. od tadašnjeg prosjeka u BiH...
Prva lokacija u BL je u naselju Budžak, na staroj cesti za Trn, par stotina metara iza INTEREX-a sa lijeve strane, prođe se i Motel, i zove se (mislim) "Sina (izvedenica od Siniša) - plin"...
Druga lokacija u BL je u okviru stare fabrike "Incel", nisam bio lično na njoj, ali kažu da je korektno označena...
Naredne 2 lokacije su u oba slučaja na benzinskim pumpama "Hifa-petrol", žuto-crvene kombinacije boja...
Jedna je u Vogošći na cesti kojom se izlazi iz centra Sarajeva prema raskrsnici za Zenicu i Tuzlu sa lijeve strane...
Druga je na magistralnoj cesti Vitez-Travnik, prije samog ulaska u Travnik, sa lijeve strane kada se dolazi od Viteza... Orjentir koji može pomoći je reklama za Škoda salon neki 1 km prije nje...
Na istoj cesti je ponovo vraćena u funkciju ranije spominjana točionica na benzinskoj pumpi Igo-benz u mjestu Turbe...
Trenutno se cijena kreće između 0,85-0,97 KM/lit. ( 0,44-0,50 EUR/lit.)
u Herceg Novom otvorena nova benzinska pumpa EURO PETROL, koja je ujedno i jednina u opstini na kojoj se moze puniti plin, pumpa se nalazi u Sutorini kod cvijetnog centra i radi 0-24h... uskoro se ocekuje otvaranje ROKSPED benzinske pumpe na debelom brijegu (granica sa HR) na kojoj ce se takodje moci puniti plin...
u Tivat je nedavno otvorena INA plinska stanica... kazu da je tu najbolji plin u Crnoj Gori...
Juce sam u povratku iz Doboja sipao na pumpi Radic 20km posle Brckog a prema Bjeljini(ne znam koje je mesto)ali je na glavnom putu i ne moze se promasiti.Cena gasa je 0.75km/l.
Ukoliko idete u HR, znajte da je do Zagreba, na auto putu (auto cesti) poslednja pumpa s plinom Luk oil odmah posle skretanja za aerodrom. Tu se natankujte kao blesavi, jer do Zg nema nista... Dakle, morate izdrzati oko 400km. U Zg jedna plinska pumpa koja radi 24h je na granici sa Slovenijom, nekih 5km od granice, tako da ako putujete u gluvo doba noci (kako se meni najcesce desava) osudjeni ste na tu pumpu. Inace uz auto put u Hr, ima dovoljno pumpi sa plinom (Tiffon-ove sve imaju plin) Ima i mnogo privatnika u gradoviam i okolini, to je i kod njih postalo popularno i sve se vise popularizuje. Mozete se slobodno kretati na plin, ima dovoljno pumpi. Cijena?! oko 3.5kuna. Jedna kuna je oko 13din.
Comment