autoput nije reper posto su cene na svim pumpama uvek naduvane
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Da.
Evo juče su bile:
Eko, MOL (OMV, nisam baš siguran) - 81,90
Lukoil je bio: 80,90 (čini mi se i ELP, više ne mogu svega da se setim)
NIS (Lozovička česma): 79,90.
Ipak dan ranije (uz sam autoput) OMV 74,90 (malo dalje 75,90), EKO 77,90 (Pojate), Lukoil 75,90 (kao i većina) a bilo je i 73,90 kao najniže (privatna pumpa zaboravih koja je).
Sve u svemu, cena nafte je pala, kurs je tu negde (pred kraj meseca uvek malo skoči) ... mislim da će cene stati. Da se vrate (kao što bi moglo i trebalo, pa makar za DVA dinara (druže)) ... teško.
I sad (kao i mnogo puta ranije) treba da smo srećni što će "pumpadžije" napraviti "akumulaciju" na nižoj ceni da bi "ispeglali" kasniji (očekivan) rast cene nafte, to jest da ne bi poskupeli odmah kad i nafta (a i zašto bi jer ta skuplja nafta neće baš isti dan ili sedmicu u rafineriju). Naravno (pa i mi bi na njihovom, monopolskom, makar i ograničenom, mestu) dalji pad bi tek doveo malo sniženje a ušteđena "akumulacija" bi ostala čist profit. Dakle kad nafta poskupljuje - oni ne gube (zarađuju iako manje), kad je stabilna - zarađuju (dobro) i kada pada - (ekstra) profitiraju.
Da ne budem pogrešno shvaćen: stotka do kraja godine je (verovatna) mogućnost ali bi (ili se više nadam) moglo da ostane i ispod psiholoških 90 (89,90 pa do 87,90). Malo li je? Ma proći će i stotka, mora se - može se.
(Sav optiimizam uz uslov da kurs ostane 115-120 čemu se jako nadam, jedino što je nerealno da se vrati i ostane na bar 115 ali to je izgleda neminovnost te je dobro, ali zaista, dokle god srednji nije preko 119(,90)).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Malo pre sam sipao na Europetrolu je 71.90 ili sam utripovao???
Nisam, evo gledam račun. Bezolovno 1000.90 din. 6.08 litara 164.90
Propan butan za automobile 5 1662 din. 23.12 litara... 71.90 bez popusta.
Pa vi plakajte
Comment
-
-
mozda si prosao jeftinije za gas za benzin su te odvalili.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Bilo je u četvrtak ta cena, a nalazi se odmah posle oštre krivine kod semafora na novosadskom putu u pravcu Novog Sada naselje Galenika Zemun. Preko puta je Kia dilerMoj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Ne preteruj , firma za koju radim je u Novom Sadu pa često putujem pa vidim u prolazu. Inače na Energopetrolu sam sipao možda par puta kada sam u prolazuMoj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
Comment