Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Ne moze da radi savrseno, nikako u smesi 80:20 pa sve da si na veneri u toku dana. To je skoro pa savrseno za pumpadziju (citaj srbina prodavca goriva) kome je zinulo **** da zaradi jos par dinara vise po kilogramu prodatog gasa. U normalnim zemljama propisan je odnos gasova za letnji i zimski period.Ne kazem da je Grcka normalna zemlja.
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

znaci ipak mora da bude 60:40. zasto onad dora kaze da je ok to sto je toliko veci udeo butana, ili ja nisam nesto dobro razumeo?
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Dora je covek u godinama...pred penzijom...ali ipak ti ne verujem. Ajd citiraj ga ili me uputi gde je to napisao.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by zverko View Post
          znaci ipak mora da bude 60:40. zasto onad dora kaze da je ok to sto je toliko veci udeo butana, ili ja nisam nesto dobro razumeo?
          Ma nervira me pa ko zna šta sam napisao, ima propis odavno ali ga niko ne ferma a ja najviše volim te što čuju pa posle stručno objašnjavaju. EExpendable je dobro objasnio al ito i ja jedva razumem ali.. Pokušao sam da kažem svojeglavcu da ej Butan kaloričniji al ikad nemaš pojma onda čupaš iz konteksta. Zverka nije mrzelo da piše opširnije.
          Propis kaže da leti ide 70:30 a zimi ide 60:40 a šta sipaju na pumpi znaju samo oni što vide i potpišu otpremnicu ili fakturu ali znaju odmah po sastavu šta su dobili.
          Naravno da niko nije umućkao ništa usput ili na pumpi kao kod benzina nego je neko namerno ili sa namerom naručio baš takvu mešavinu, dobru ili lošu svejedno...

Primese drastično utiču na kvalitet, butanaidi su voda, to smo vadil iiz rezervoara a usput radi normalno.

Ja nisam inženjer i ne znam termodinamiku i fluide i sto tih ružnih reči ali znam da plamen nije isti, da front sagorevanja nije isti, da brzina sagorevanja nije ista u odnosu na benzin ili sam plin svejedno al ikako god okreneš 93 oktana je malo. I znam da se ne računa isto nego približno i nema veze sa životom.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Mislim zaboravih u žaru borbe, u NS postoji pumpa više od 30 godina, točio se Butan bre a ne autogas a ne plinogas a ne... Koga je bilo briga kak ose zove kda ga i tako nije točio jer su se pretakale boce a zašto? pa zbog cene, boca bila tri puta jeftina od pumpe a na pumpi bilo dva puta jeftinije nego benzin ali itako ej bilo samo nešto auta da se pojavi na pumpi. padne pumpadžija u nesvest od napora ako ima tri auta na dan za točenje.

Sad m ineko tupi kak ose pravi gas za domačinstvo a na toj istoj pumpi (koja je još u životu i radi) se toči isti taj gas u boce i prodaje za domačinstvo, kad ga nema u rezervoaru gde toče boce onda ti rokne na pumpi 17 litara i ma i adapter. Sad kao su im to zabranil ia sve zbog poreza i ralike u ceni, ili akcize šta li već.

Na svakom blebetavom forumu ima od pre rata tri ruže šta je loše ako sipaš ložak i koliko ej ložak lošiji u odnosu na dizel (d2 naravno) i možeš tupadžijama do nesveta objašnajvati da je to isto sam ose baci kesica boje i cisternu a kad zafali ovog baci se hemikalija koji ubije boju i voila...

Sad ćemo tako do 2234 godine raspredati koliko ej autogas bolji od gasa za domaćinstva a onda će garant bar njih 20 posto da mi dokazuej kako je to CNG bre....

https.autogas.rs

Comment

• GiNIS
              CBC Član
              • 31.07.2012
              • 10
              • Vjeternik

Pozdrav ljudi!
              Jel neko zna zasto u NS nema CNG pumpi? Jel to neko minira stvar ili nema zainteresovanih pumpi? Stvarno mi je cudno.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

e tebe je ovaj tvoj sugradjanin bas iznervirao... sad vidis kako je meni bilo onomad kad je pitao za ulje i jos par puta na BMW forumu

elem, ja sad nista ne kapiram. na jednoj strani citam da previse propana ne valja, dalje citam da svabo ide ka tome da tera iskljucivo na propan, ti kazes butan = dobro a primese ne valjaju. plinadzija kaze trece... milim, na krjau krajeva nije ni bitno jer sipamo ono sto nam serviraju nego reko' cisto onako, samo tako malo pricamo... da tece rec

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

pa nemam ništa protiv da neko stručno objasni. Države koje su u "hladovini" koriste čist propan jer ključa na -42 pa nema opasnosti da neće isparavati. Skandinavija, Engleska i te zemje.

Sad bi trebao jedna hemičar koji se razume u toplotne mašine da objasni kako gorivo sa manje kalorija ide u auto a ide. Koliko to stvarno utiče jer je ustvari pitanje brzine sagorevanaj i eksplozije, kako već rekoh nije sve ni u kalorijama ali nije ni u tome da se zna zato što saradjem sa NIS, meni šogor vrhunski zlatar nema ga u evropi ja nemam ni zlatan zub a o zlatu znam da je žuto i tvrdo da neko ne pomeša sa stolicom...

I naravno da me iznervira, pa di bre da se naši komjuteri šteluju prema smeši (odnosu) pa di će nam duša onda, vidi zaboravio sam da mu kažem...
                  Naši a i Vaši kompjuteri se šteluju tako da kad rade na plinu daju isto vreme ubrizgavanja kao da radi na benzinu i nema nigde da obeležim u opcijama koliko je smeša. Ovi malo noviji su donekle adaptivnio a oni stariji su kao robot, uvek isto radi i tada je naravno bitno koliko je kvalitetno gorivo jer sa lošijim će raditi dobro ali neće imati snage.

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Kod mene je upravo tako, auto radi savrseno ali nece dide. tolika je razlika da kad predje 6000 i prebaci na benzin kao da dobijem vetar u ledja. Zasto ja ovo sve pitam, zbog dal moze se shebe nesto od loseg gasa ? Ono, kako sam provalio da ne valja gas izbegavam da ga cepam sto sam pre toga vrlo rado cinio

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Zverko, dugačka priča sa tužnim krajem, da su pite u rezervoaru ne bi smeo ići baš toliko loše, može drastično više potrošiti ali ne ići baš toliko loše, nakaj drugoga tu ne štima.

Neko drugi će nastaviti gde sam stao

https.autogas.rs

Comment

• Put-in
                        Banovan
                        • 28.01.2009
                        • 189
                        • Beograd

Meni auto isto ide sa bilo kojim plinom, ali razlika u potrošnji je drastična između npr MBG i MOL. Jednog lepog dana, kad uđemo u međuplanetarnu uniju mlečnog puta, možda uvedu neki standard bolji i naravno inspekciju onoga što se sipa po pumpama, a do tada, kad sipam prekrstim prste i kažem "daj Bože dobar plin". Do skoro je bio problem gde je jeftiniji a gde skuplji, a sada je gde je dobar a gde ne

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Kod mene je upravo tako, auto radi savrseno ali nece dide
                          Ovo htedoh reci kada sam pomenuo Tosica iz Nisa - ni na jednoj pumpi u Kragujevcu, auto nije isao tako lose, samo je potrosnja veca ili manja u zavisnosti od pumpe na kojoj sipam. Ali ovo juce, na auto putu, gas u patos a auto jedva 120, prebacim na benzin, auto poleti. Lenj, kilav i nema one sigurnosti (rezervne snage za preticanje), vrlo opasno kockanje. Kada sam stigao u Kg, odmah sipao na pumpi u komsiluku, koja je inace na losem glasu, i auto ide normalno. Dakle, Tosic je dno dna.

Detonacije nikada nisam ni imao, pa o tome i ne pricam.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• vlnikolic
                            CBC Član
                            • 09.07.2007
                            • 97
                            • Zemun
                            • Honda Jazz 1.4 iDsi

Originally posted by Dora View Post
                            Dobre je da je neko okrivio smešu jer će sad istorija drugačije da se piše a nema veze sa životo,

Nigde ne piše ali bih rekao da voziš Ladu? Samo Ladi može da detonira lonac i to tako da opali onog iza u šoferku, kao raketa Nevodjeni projektil

Butanaidi su loša čarobna reč. Butan je dobra čarobna reč... Propan je manje dobra čarobna reč ali nužno zlo. Nečistoće su loša čarobna reč... Ajd sad svi u glas butanaid, butanaid.... Koga bolje zanima neka stvarno to malo bolje pogleda po hemijama i fizikama i ostalim katedrama...
                            Uh ovde izgleda da se nepoznavanje hemije na doktorskom nivou ne prasta, ali dobro, ili sam ja lose cuo ili lose preneo komentar od coveka koji se jako dobro razume u vas posao u vezi butana (butanoida ili cega vec).
                            Fakat je da je auto lose isao (vukljao se uzbrdo), e sad ko detonira iz auspuha lada ili neki drugi auto u to nebih da ulazim, ali znam kao vozac da se ovo desilo posle preko 1500km predjenih na gasu iz srbije, makedonije i grcke. Znaci ovo sipanje je bilo bez ikakvih korekcija na uredjaju, i posle dolivanja novog plina u makedoniji nije bio nikakvih detonacija. Moj zakljucak ne moze da bude drugaciji nego da je ta tura plina koja je bila u rezervoaru bila losa iz bilo kog razloga.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

Sa LUK Oil gasom ide kao na benzin i potrosnja je kako i treba da bude. Ja sigurno necu vise sipati MBG.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by vlnikolic View Post
                                UZnaci ovo sipanje je bilo bez ikakvih korekcija na uredjaju, i posle dolivanja novog plina u makedoniji nije bio nikakvih detonacija. Moj zakljucak ne moze da bude drugaciji nego da je ta tura plina koja je bila u rezervoaru bila losa iz bilo kog razloga.
                                Zaključak može da bude 100 posto ispravan ali Lada to stvarno radi sa običnim uredjajem i kad je sve tiptop. Vrlo često. Kad ti se sledeći put desi ovde il iu Bangladešu ti promeni pumu i rešen problem, nemoj ništa iskontrolisati od paljnja, vential i tih stvari...

1500 kilometara je mizeran staž da bi išta zaključio pozitino ili negativno.
                                Iako izgleda nadrndano ovo je skroz dobronameran savet.

I reče žaba neće više skakati u vodu, idem da se samobanujem....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X