Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Zverko:
    pogledaj stranu 104.
    Tamo ima malo o "hemiji" propan-butan smeše.
    Propan je "bolji" ali svakako do neke granice.
    Leti bi po EN 589 max. butana trebalo da bude 65% ali je redovno (bar) 70% a ponekad i ponegde i svih 80% što bi možda prošlo u Grčkoj ali ne i kod nas. Butan ima solidan "oktanski" broj ali n-butan svakako manji od propana. Kako ima veću spec. gustinu daje više energije po litru (a manje po kg) pa u principu ako ga ima do 65 ili 70% može i da smanji potrošnju, ali samo i isključivo leti. Zimi propana mora biti preko 50% inače n-butan je tečan i na normalnom pritisku (-0,5°C), pa shodno tome, ne isparava, naročito kada je pritisak nekoliko bar.
    Ima nekoliko različitih smeša (i "prelazne") pa pogledaj, mislim da sam pisao o tome.
    Dakle nije ni propan ni butan (naročito i-butan) sam po sebi loš, zavisi od uslova i od uzajamnog odnosa. Postoji standard ali da li se poštuje ... da pogađamo (bar) tri puta?
    Pozz ...
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Odg: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Neznam da li ja ostanem nejasan u mojim objasnjenjima ili podrazumevam ono sto je normalno pa o tome ne pisem. Ovaj auto Peugeot 206 1.6 16v je presao 100000km na plinu, pre 10000km je uradjen servis isparivaca i proverene sve komponente i nikad do sad se nije desila takva situacija, ni pre ni posle. Ne kazem da ne traba proveravati ispravnost auta, ali iz ovog iskustva znam kad nesto ne valja i uglavnom mogu da provalim zbog cega je to. Mozda se desila neka anomalija, ali je simptomaticno da ih bude toliko na jednom rezervoaru plina, a da ih pre toga i posle toga prosto vise ne bude.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by vlnikolic View Post
        Neznam da li ja ostanem nejasan u mojim objasnjenjima ili podrazumevam ono sto je normalno pa o tome ne pisem. Ovaj auto Peugeot 206 1.6 16v je presao 100000km na plinu, pre 10000km je uradjen servis isparivaca i proverene sve komponente i nikad do sad se nije desila takva situacija, ni pre ni posle. Ne kazem da ne traba proveravati ispravnost auta, ali iz ovog iskustva znam kad nesto ne valja i uglavnom mogu da provalim zbog cega je to. Mozda se desila neka anomalija, ali je simptomaticno da ih bude toliko na jednom rezervoaru plina, a da ih pre toga i posle toga prosto vise ne bude.
        Izdržaću još ova dva dana, izdržaću

Forum ili bilo koji ovakakv medij gde je protok informacija zavistan od vremena, volje i pismenosti "sagovornioka" je uvek problematičan jer ili te mrzi da pišeš il iti je jasno šta pišeš pa skratiš što en znači da je i meni jasno il ineumeš da izraziš svoja osećanja ili zapažanja u par rečenica. Zato se uživo uvek to reši očas posla jer vidiš oči a ne pucaš dok ne vidiš beonjače

Tako da ko se naduva ili naljuti ili nedaj dva božeta uvredi na forumu zbog poruke pisane u 2 ujtru je ....

Automobil je složena sprava, kad sam ja učio znat bil oje reči od oko 42000 delova po autu a tada je na našim prostorima fiat 1100R bio direktorska limuzina A Fićek domaća životinja, pitoma. Dans je to mnogo gore... Što ovo pišem, išao si negde, možda je bilo pretoplo, možda si bio natovaren više nego što treba (uobičajeno), možda si bio predugo na tom opterećenju kako da ga nazovem itd... Loše gorivo ima uticaja normalno ali pregrejao si ventile pa nisu dihtovali, možda je elektrolit prolupao pa , možda itd... A onda si sve to razladio i doje na svoje mesto.

Loša varnica ne upali sve gorivo pa ode do auspuha i tamo sagoreva pogotovo ako nije dobro naštelbano a venturi ko je dobro naštelbo...
        Dobra varnica upali i loše gorivo na vreme pa sve sagori.
        Dobra varnica upal ii dobro gorivo pa sve sagori al ii bolje vuče jer baš na vreme sagori ...
        I da ne tupim nadalje, sto svega može biti a da je krivac stvarno loše gorivo i da je krivac mašina ali po tebi to ne dolazi u obzir je nije i tačka (kategorički je samo primer uopšteno, to za tačku).

Zato je vrlo nezahvalno odgovarati na pitanje o kvarovima preko foruma kao što je vrlo mučno za majstore da čitaju pojedine lupetane kako truju i to mao volje da pravilno odgovore.

Vidiš količinu slova da ti predočim samo mizeran aspekt zašto može doći do detonacija a da plin nije krivac pa makar bio iz Aušvica...

Kao što se Expendable opet potrudio da da pravi smer oko tih andrmolja kao što su smeša i trte mrte a niej naveo malog od portira sa 14. kapije NIS-a koji mu je reka oda je čuo prilikom preskakanja ograde kad su krali lubenice da je sekretarka prdnula i ode smeša u propas...

Nagradno pitanej glasi, da li sam ja prolupator

P.S Ovim putom se javno izvnjavam fuzbaleru kome sam pkvario volej koji je pripremao i željno očekivao. Sledeći je tvoj
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Simke877
          CBC Član
          • 31.10.2007
          • 31
          • Beograd

Ljudi preterali ste sa polemiko. Razvodnili ste temu da ne moze dalje. Tema se zove Trenutne cene gasa i kvalitet istoga, a ljudi kad ovo citaju pitaju se da li su na casu hemije, fizike ili ispred dragstora sa lokalnim pijancima. Vratite se na temu konkretno, svima ce nam biti bolje

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ali je ovako zanimljivije, priznaces...
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Simke877 View Post
              Ljudi preterali ste sa polemiko. Razvodnili ste temu da ne moze dalje. Tema se zove Trenutne cene gasa i kvalitet istoga, a ljudi kad ovo citaju pitaju se da li su na casu hemije, fizike ili ispred dragstora sa lokalnim pijancima. Vratite se na temu konkretno, svima ce nam biti bolje
              Ma osoblje ne radi ništa pa mačke kolo vode... Sve to treba na Goli otok ,,,

https.autogas.rs

Comment

• vlnikolic
                CBC Član
                • 09.07.2007
                • 97
                • Zemun
                • Honda Jazz 1.4 iDsi

E da cena plina je bila 0.81e a deset dana pre toga 0.77e, banda neradnicka hehe.

Comment

• GiNIS
                  CBC Član
                  • 31.07.2012
                  • 10
                  • Vjeternik

Ja pitah nesto a niko ne odgovara. Dora sta je sa CNG-om u NS? Hoce li ga biti? Hoces li ga ugradjivati?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ja volim da kažem da sam vidovit ali ovo je SciFI... Otkud bih ja to znao ili bilo ko drugi sem onih što treba da dobiju parice da to krene

Što se ugradnje tiče, guram ja i bure oko Miletića ako su dobri uslovi rada i plata
                    Ali to nije tema ovo teme, zato obrati pažnjui iz fundamenta

https.autogas.rs

Comment

• dekiv68
                      CBC Senator
                      • 06.03.2010
                      • 230
                      • Borča

Knez Petrol u Rumenačkoj (Rumeničkoj ili pak Rumenkinoj, I don`t know) u NS digao sa 65.9 na 66.9 din.
                      MBG na Zrenjanincu u BG spustio sa 71.9 na 70.9 din.

Čine mi se da je kvalitet na pomenutom Knezu sasvim solidan, za tu cenu (sipano dva puta u poslednjih 7 dana).

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

U Boru, Lukoil posle povećanja od 2 din. snizio za 1 din. pa je sad 71,9 (kvalitet ... koliko da prođe, a deklarisan je kao TNG; u odnosu na NIS-ov PBS jedva da ima razlike).
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• MN026
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2009
                          • 348
                          • SMEDEREVO

u pancevu na izlazu prema kovinu 69,7.napunio svoj rezervoar i sasvim korektan gas

Comment

• Put-in
                            Banovan
                            • 28.01.2009
                            • 189
                            • Beograd

Ljudi, cena je totalno nebitna kod gasa. Npr. Ako mi na MBG pri više točenja troši 9L a na AVIA 8, to znači da ja ušredim 2-3 litra na sipanju, tj. ajd' 70x3=210din. Opet, nije tih 200din problem, nego hoću a sipam što kvalitetniji TNG a ne neki PBS ili šta već. Može MBG sad da bude i 50din za L, ali džabe kad je kod mene ugasio. Možda se nekad poprave pa se vratim.

Comment

• dekiv68
                              CBC Senator
                              • 06.03.2010
                              • 230
                              • Borča

Kod mene je MBG ugasio još pre godinu dana, kada sam tamo poslednji put sipao. Pominjem ga čisto radi usporedbe, a ne kao referencu. Više ne sipam goriva kod njih jer kradu na meru, a i morao sam da vanredno čistim dizne (benzinske) zbog kvaliteta goriva, otprilike, ne točim od prošle godine kada su uhapsili 2 radnika MBG-a (zbog malverzacije sa BMB), a do tada sam točio i plin i BMB kod njih, (čak sam od Mileta nameravao i da kupim neku nepokretnost).

Comment

• dekiv68
                                CBC Senator
                                • 06.03.2010
                                • 230
                                • Borča

EKO Bogoslovija 72.9 din

Comment

Working...
                                X