Iste cene i kod mene, samo na razlicitim pumpama. Luk Oil Bulevar JNA, juce - 81.90, Knez Petrol Rusanj, veceras - 80.90.
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ovde se "sindikat" (knez, nis, luk) prvo "dogovorio" na 81,90 ali Luk je napredniji pa je prvi iskoračio na 82,40.
Kako je "čorba" 150,40 (149,90-150,90) sigosmo do 55%. Nije neočekivano da nije ovog Miholjskog leta (mada ruku na srce počela grejna sezona) i ako ostane ovaj odnos.
Ne znam zašto ali nešto mi se čini (priviđa) da neće stati do 57-58% od cene benzina pa od nove 2014. i veće akcize jedno 60 ili 62,5% (5/8). Uzgred, i benzin bi mogao da bude 145 ali zašto bi pa bio (niko se ne buni, konkurencije nema ...) ... samo zato što je nafta pojeftinila (u evrima, 1€-1,37$) ?! Ma, 'ajte molim Vas! (možda u Subsaharskoj Africi ... bivše kolonije).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Me, me, me ... (ja pa ja, kap što reče g. Smith u matrix-u).
Ali, ovde je ONI, ONI I (OPET) ONI.
Eh, Slavno je za otadžbinu mreti a i Slatko je i lepo za domovinu mreti ALI je još SLAĐE I LEPŠE raditi u naftnoj industriji (mislim na malo višem položaju, eh da je bar "položaj" nego smo mi u položaju "za penetraciju").
Cene sirovine idu gore-dole a ti cepaš cenu tvog proizvoda kako ti se di... (uju šta pomisliste!) dinari slažu, pa trasnformišu u jaču valutu pa šut preko grane (ne ne pričam (samo) o NIS-u; da nije njih bio bi neko drugi, zar ne?).
Daklem, (čista logika i tržišna utakmica): cena nafte pada, dolar pada, dinar je tu negde pa 2 od 3 je za pad cene derivata. E nije, nego. Cene derivata miruju. Od 85€ na 77€ za "burence". Ma ne nije tako mnogo kako vam se čini (još je više).
Doduše, cene benzina i dizela su i u susednim državama tek simbolično pale (2-3%) ali PALE (ovde ne pada, Šljiva! domaća ili strana svejedno).
ALI (i AMAN) kako to da je u Bugarskoj letos TNG bio isto kao i kod nas (nešto ispod 70) a sad je 75 a kod nas 10% više!?
(Što bi rekli: jel' znate da svirate neki marš, znamo, znamo marš u p.m.)
"Slobodan uvoz" je najbolja izmišljotina posle provizija i kamata a naftni biznis najslađa para (koliko treba a ti uzmeš, ma milina, može i portir Jovica da vodi, ne mož' da propadne, nikad).
Dakle, (kao što sam rekao): skuplja nafta je jedino izvesna stvar (za smrt i porez nije 100% dokazano).
ALIJANSA (svi protivu naroda) je standardizovala harač i sada je TNG: 83 dinara (onih 0,10 im poklanjam da se ne usukaju).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Nije ni tako HLADNO koliki je STANDARD. Nema ni tolikih sezonskih varijacija u ceni (tako se samo na Balkanu šišaju)
P.S.
Dogrevam se i ja na propan-butan i koliko potrošim? 2-3 boce za celu zimu (20-30 kila, do 50 lit. maksimalno, što je tek rezervoar i po, tj. dva).
Da se (kompletno) greješ na PB smešu ... jedino ako si direktor (državnog) preduzeća ili da si totalno ŠLB bez P).
Jedino što u zimskoj smeši ima više propana i mora da bude (zbog toga) malo skuplja i ništa više full stopLast edited by expendable; 01.11.2013, 15:31.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
E vala baš. Ovde 83,90. Nije šija nego vrat. Ovo znači 90 oko nove 2014. pa povećanje akcize ... 95-99 do proleća pa možda (ali samo možda) povratak na trenutne cene (oko 85).
Zaista žalosno, jer je cena nafte "zakucana" na 79€ po burencetu, što bi značilo da bi LPG (ali ne i TNG) mogao biti (bar) 79,90 a benzin i dizel oko 145.
A što nije ... znamo, znamo ... ali ništa tu ne možemo.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Pa kad bi 100000 ljudi uradilo to isto, raspali bi se za noc, pao bi na 50 din. koliko realno i treba da kosta.
BTW, u mom okruzenju, ljudi masnovno skidaju uredjaj, sto zbog atesta, sto zbog cene, sto zbog prostora u gepeku, a kolika je potraznja za ugradnjom, to najbolje znaju majstori plinadzije.Last edited by banekg; 02.11.2013, 23:53.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
Iskreno, zaista smo nesložni. Jedan im neće naškoditi (pa ispadne predmet zezanja) ali 10 ili 20% ljudi koji troše TNG (bar 50 hiljada) ili (pomenutih) 100 hiljada bi ih malko nasekiralo.
Dobro, onih 50 din. je malo "pesnički" rečeno, ali je 75 umesto sadašnjih 85 nešto što je realno (a nije za "bacanje", nama za kućni budžet a ni njima kao ekstra profit).
Sve preko 79,90 je čista pljačka. A da se tu negde i nađemo?
(još samo da ceo mesec izdržimo na benzinu, ali kakav je narod do stotke ne bi ni trenuli).
Što bi razmišljao, pa ima ko da razmišlja za tebe, zar ne? Nema para za 'leba al' za "čorbu" se uvek nađe.
P.S.
Lakše bi 100k ljudi našao da javno kažu "ćuti, dobro je ... neka bude i 100 din. samo da ga ima".
P.P.S.
Od tolikog proklamovanog smanjenja emisije CO2 i ekologije dođosmo da će se broj TNG instalacija smanjiti za 20 ili 30% (zbog neustavnog harača za atest) a posle povećanja akcize i prepoloviti (2016. u odnosu na 2010.-2012.).
Sad se (tu i tamo) nešto i ugradi TNG-a ali već od 2014. će to biti (veoma) simboličan broj. Letnja cena TNG-a preko 55% od benzina a zimska veća od 65% će biti kraj za nove instalacije (osim za retke koji prelaze 20 hiljada km godišnje ili više).
Normalna situacije je leti 45-50% a zimi oko 55%. Trenutno je 56%.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
Comment