Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
U Grckoj cene variraju, racunaj na autoputu izmedju 0.80 i 0.90 eura za litar, po gradovima nesto manje, 0.78-0.85.
Ako znas Grcki onda je pravi sajt www.gasprice.gr ili aplikacija za android βενζιναδικα.
U Makedoniji je 34-35 denara za litar, i odlicnog je kvaliteta.Preporuka Makpetrol i Okta.Last edited by PPZ; 05.06.2013, 19:45.
Comment
-
-
Originally posted by PPZ View PostU Grckoj cene variraju, racunaj na autoputu izmedju 0.80 i 0.90 eura za litar, po gradovima nesto manje, 0.78-0.85.
Ako znas Grcki onda je pravi sajt www.gasprice.gr ili aplikacija za android βενζιναδικα.
U Makedoniji je 34-35 denara za litar, i odlicnog je kvaliteta.Preporuka Makpetrol i Okta.
koliko vidim na ovim linkovima, na severu je oko 0.85, a u Makedoniji je cak i (za nijansu) jeftiniji nego kod nas. Na sajtovima Makpetrola i Okte stoji 36 i 37 denara, to je oko 0.6e
Comment
-
-
U Boru još uvek 68,40 (Knez).
NIS je po prvi put (u skorije vreme) poskupeo te je sad 68,90 (pola dinara ali nagore).
Lukoil je 69,90.
Uzgred, rast kursa dinara bi mogao (i verovatno hoće) da dovede do "korekcije" cena derivata za dinar-dva-tri.
Za TNG verovatno dinar.
Izgleda malo ali dinar po dinar pogača, evro po evro palača.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
U Madarskoj ima ovaj sajt: http://holtankoljak.hu/component/hol...=0&backuri=%3F, pa odavde mozes videti kolike su cene. Uglavnom, ja bih napunio auto kod Horgosa pred granice, a na putu nazad, sipao bih u Austriji samo toliko, koliko je dovoljno za prelazak granice kod Horgosa.Last edited by potyo; 14.06.2013, 09:17.
Comment
-
-
Hvala na linku! Našao sam jedan koji pokriva velik deo evrope ali opet ne znam koliko je ažurno, čini mi se da se trude..
List of LPG stations in countries around the world. Click on a country to find LPG stations and other info about LPG.
Rezervar mi je toro boca (mislim oko 42l, nisam sad siguran) tako da ne mogu dobaciti do Beča sa punim rezervarom. U Mađarskoj još i ima pumpi sa LPG-om dok su u Austriji dosta ređe, tako da sam mislio da negde posle Budimpešte opet natankam...
Sigurno je neko ovo skoro radio pa će izneti svoja iskustava iz prve ruke---"You are reading this for the wrong reason..."
ENDYMION, Dan Simmons
Comment
-
-
Kod mene je Lukoil prvi uputio (značajnu) "čestitku" - poskupljenje od 2din. (sa 69,90 na 71,90)Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by Blackeyed View PostKakve su cene u Madjarskoj i Austriji ?
Imali li preporuka gde sipati na autoputu do Beča ?
U Austriji ima vise pumpi, ali su sve pored autoputa (Bec-Minhen) a cena je oko 0,8 evra za litar.
Od granice sa Madjarskom prva je negde na pola puta izmedju granice i Beca, a druga je u mestu Pochlern ali je to dosta iza Beca.
Negde sam okacio prosle godine u ovo doba fajl sa lokacijom LPG pumpi po Evropi za iGo, verovatno u temi sa lokacijom pumpi. http://cbc.rs/showthread.php/12645-P...062#post560062
U Novom Sadu sam napunio rezervoar sa TNG. Na Mol pumpi pre granice sam dosuo jos 15.84 litara TNG.
Odmah nakon granicnog prelaza Horgos postoji menjacnica (za 100 evra se dobije oko 26.000 forinti) i prodaja Madjarskih i Austrijskih vinjeta. Od skoro su uveli kao najkrace desetodnevne, koje kostaju po 12 evra, kako za Madjarsku, tako i za Austriju.
Zatim sam na Mol pumpi pre Madjarsko-Austrijske granice ponovo sipao TNG, 30.24 litre. Iako su mi lepo rekli da izbegavam Madjarske pumpe duz autoputa, sipao sam zato sto prvi put idem tom relacijom. Osasavili su me sa cenom, TNG je 270 forinti (1.04 evra ili 117 dinara po sadasnjem kursu). Ako je za utehu, benzin je 470 forinti (1.80 evra ili 205 din).
Potom sam sipao TNG u Pochlern-u, nekih 100 km posle Beca. Cena u Austriji i Nemackoj je oko 0.865 evra duz autoputa, a po gradovima je oko 0.8. Sipao sam 17.61 litar TNG.
Nakon toga sam sipao jos 26.29 litara u Bergenu u Nemackoj, pro****o skretanje za poslednju pumpu koja ima TNG u Nemackoj i konacno stigao u Cirih, ali na rezervi.
U Svajcarskoj nema TNG. Ponegde ima CNG, ali pumpe koje imaju LPG nisam nasao. Zato sam sipao 10 litara benzina.
Na rezervi sam krenuo prema Nemackoj i u neko doba sam ostao bez gasa i presao tacno 80 km na benzin do prve pumpe u Nemackoj koja je imala TNG (Mullheim). Tu sam sipao 52.52 litre. Zatim jos 37.75 u Wilnsdorfu, i na kraju sam dopunio rezervoar u Wittenu sa 12.11 litara.
U povratku sam drugacije planirao sipanje goriva, posto sam poznavao put. Sipao sam 34.47 u Warzburgu, 35.32 u Passauu, zatim u Pochlernu napunio koliko je moglo da stane i pored tandrkanja. Stalo je 29.06 litara. Sa tim gorivom sam prosao Madjarsku, tako da sam ponovo sipao na Europetrolu sa nase strane granice 41.75 litar, i na kraju dopunio rezervoar u Novom Sadu sa 7.7 litara.
U Nemackoj su prikljuci za TNG tipa bajonet, ali sve pumpe imaju adaptere. Sve pumpe su po principu samoposluge. POI za pumpe za gas sto sam nabavio za navigaciju su tacne.Last edited by Keketarac; 14.06.2013, 14:16.
Comment
-
-
Hvala na odgovoru!
Ne mogu da verujem da ima samo jedna pumpa LPG na autoputu od Budimpešte do Beča (u Mađarskoj), moram proveriti da li vredi silaziti sa autoputa ako je neko mesto pored i ima LPG..."You are reading this for the wrong reason..."
ENDYMION, Dan Simmons
Comment
-
Comment