Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Nešto mi tu nije jasno, zar nije oktanska vrednost TNG oko 110 oktana...zar sipamo plin koji nema ni 90 oktana, pa je sada senzacija kada ponude TNG od 93 oktana...
    ponika marke ROG :-)

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Neverovatno je i strasno o kolikom se neznanju radi. Cak su i na TV-u davali slicne izjave...." kao sto znate gas je gorivo koje ima oko 88 oktana..." uzas...
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nema 110 , mešavina ima oko 104 ali i to je dovoljno da bi njihova izjava značila otprilike ovako... Izvadili smo suvom destilacijom oko 8 oktana iz plina i prodajemo Vam sada to kao svetsko čudo...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Duke
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2006
          • 753
          • Urbs Naissus

Originally posted by Dora
          Nema 110 , mešavina ima oko 104 ali i to je dovoljno da bi njihova izjava značila otprilike ovako... Izvadili smo suvom destilacijom oko 8 oktana iz plina i prodajemo Vam sada to kao svetsko čudo...
          ...što sam ja, skoro istim ovim rečima, u oči i rekao pumperu na MOL-u koji mi je ponudio letak sa ovim revolucionarnim napretkom. Dečko je na to iskreno odgovorio, "brate, ja ne znam ništa o tome nama rekli da nudimo "... Rekoh: pa vidim...
          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Duke, ti si jos ludji od njih, to je kao da kenjas zeni na trafici kako winston 100's nije ono sto je bio...
            Znam da si ljubitelj MOL-a, pa izjavi kakav utisak ima taj 90+, posto je zasad 2 protiv i 1 za.
            Dal da sipamo ili ne ?
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Meni trosi 2 litra vise i kada ukljucim klimu k'o da mi blokira tocak.
              3:1
              Najbolji plin u Nisu(moje iskustvo) je na NS-GAS pumpi odmah pored MOL-a!
              Ko ide u pravcu Pirota obavezno neka sipa na MITIC pumpi, ja sam odusevljen.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• ciklon
                CBC Senator XXL
                • 11.08.2008
                • 362
                • Beograd

Ja sam poslao e-mail Molu, baš da vidim kako će da mi odgovore i da li će.

Glasi: "Poštovani, molim Vas, da mi kao dugogodišnjem korisniku TNG, pomognete da rešim jednu nedoumicu.Naime, vidim da prodajete TNG od 93 oktana pod reklamom da je bolji od TNG drugih pumpi u Srbiji tj., da ima veću oktansku vrednost.Ono što meni nije jasno, ako smeša TNG ima oko 104 oktana ( negde sam naišao na informaciju da ima 106,110 oktana ), kako to da se sada reklamira TNG od 93 oktana kao najbolja ponuda TNG kod nas, zar plin koji sipamo u Srbiji nema ni 90 oktana???
                Sve najbolje, Andrej Mišić.
                "
                ponika marke ROG :-)

Comment

• Duke
                  CBC Senator XXL
                  • 16.01.2006
                  • 753
                  • Urbs Naissus

Originally posted by deki-ascona
                  Duke, ti si jos ludji od njih, to je kao da kenjas zeni na trafici kako winston 100's nije ono sto je bio...
                  Znam da si ljubitelj MOL-a, pa izjavi kakav utisak ima taj 90+, posto je zasad 2 protiv i 1 za.
                  Dal da sipamo ili ne ?
                  Eve ga ovaj... Sipaj gde ti kažu stariji i iskusniji... ja nisam ni jedno ni drugo... Moj vozni park guta sve što se u njega sipa tako da ono - ide,mi - ne ide mi, troši mi ne troši mi, u mom slučaju nije u granicama merljivih vrednosti... Sa mnom i bez mene, sa decom i ženom, četvrt-selo, polu-grad - kako li ljudi opšte utvrde da im auto troši 6,2 umesto uobičajenih 5,9 meni uopšte nije jasno Uslovi vožnje nisu nikada identični za svaki sipani rezervoar, a još kad imaš više vozača istog vozila u kući - ihaj...
                  "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• borcham
                    CBC Član
                    • 23.03.2006
                    • 40
                    • Nis

Da ponovim:
                    Oktanski vrednost propana je 110, butana 87, ako odnos je 60-40, sledi da je mesavina koja se koristi u proseku 100,8 oktana. Naravno ovaj odnos se menja zavisno od sezone (zima-leto).
                    Dakle kod MOL-a je u pitanju samo marketing, koji ocigledno daje rezultate, jer je verovatno veliki broj ljudi koji ne sipa na MOL-u otisao "cisto sa proba" taj "specijalni TNG".
                    Trajace dok se neko ne seti da ih tuzi za obmanjivanje potrosaca.

Comment

• mikeai
                      CBC Član
                      • 24.09.2008
                      • 34
                      • Šabac, Serbia

Pre desetak dana kao što sam ovde i objavio sipao sam TNG na Nešković pumpi u Bijeljini (preko puta Maksija) za 0,67 KM (oko 32,50 RSD). E sad nije fora u ceni nego u potrošnji. Verovali ili ne sa punim rezervoraom sam prešao oko 150 km više nego sa bilo kojim drugim gasom sipanim ovde u Srbiji. Prvo sam mislio da mi je pokazivač gasa poludio. Pošto sam išao na more pustio sam da ga potrošim do kraja da se uverim da li me pokazivač zeza ili stvarno manje troši i dobro pokazuje. Šta nama prodaju to sveti bog zna. Znam samo da sam sa gasom od 15 dinara jeftinijim prešao 150 km više. Potrošnja je bila ravna nivou potrošnji benzina. Zapanjen sam i razočaran što nas ovde na svakom koraku varaju i uvaljuju.

Comment

• Dejo_Joe
                        CBC Veteran
                        • 25.08.2009
                        • 104
                        • Subotica

Originally posted by luksim2000
                        Evo jedan nacin kako naterati pumpe da skinu cenu gasu posto za to ima prostora i te kako . Napominjem da je ovo vec oprobano sistem u inostranstvu . Posto ima nekoliko velikih lanaca u prodaji goriva i jos vise malih treba odrediti jednog koji ima dosta pumpi i u sto vise razlicitih gradova . Uzmimo naprimer OMV . Posto uglavnom svi imaju manje vise istu cenu ( sada iznosi 47,50) , svodi nam se na isto gde cemo sipati . Posto smo uzeli OMV od sada cemo ga bojkotovati ( sipati bilo gde samo da nije OMV) i reci svima da ga bojkotuje . Ako ga budemo bojkotovali u dovoljnoj meri njima ce znacajno opasti promet pa ce biti prinudjeni da spuste cenu da bi povratili kupce. Ako se to desi , cilj je postignut i eto jeftinijeg plina a posto ih ima u dosta gradova , svi ce osetiti pojeftinjenje . Prateci njihovo pojeftinjenje i ostali bi kasnije trebali korigovati cenu na nize . Treba pokusati i reci svima da se bojkotuje OMV . U drzavi gde sam to video bilo je rezultata takvom akcijom . Zasto ne bi i kod nas ??

Skroz je cool predlog,ali Srbija je ovo,cim nema musterija oni zatvore svoje objekte (u ovom slucaju pumpu),ali da se odreknu svog dela kolaca nece...bolje i nista snjihove tacke gledista nego pola zarade samo...Srbija je ovo,bojkot ne pomaze...ali razmisljanje podrzavam!!!

Comment

• samsung
                          CBC Veteran
                          • 09.04.2005
                          • 107
                          • Banovci Dunav

Slap pumpa u Lestanima gas 44,5 dinara nisam sipao samo prosao...valjda je to ta cena!

Comment

• neca84
                            CBC Član
                            • 09.10.2008
                            • 31
                            • Beograd

Lukoil u Bulevaru Oslobodjenja - Beograd 45.5 din,takodje nisam sipao,ali pise na tabli,valjda je ta cena!!!!!

Comment

• samsung
                              CBC Veteran
                              • 09.04.2005
                              • 107
                              • Banovci Dunav

Sta ce to biti da pojedine pumpe spustaju cene i da cena vise nije unificirana cena?

Comment

• samsung
                                CBC Veteran
                                • 09.04.2005
                                • 107
                                • Banovci Dunav

Lukoil na auto putu kod aerodroma Nikola Tesla 45,5 dinara!Sipao!

Comment

Working...
                                X