Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ekonomik
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2007
    • 315
    • Železnik

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Na NIS-ovim pumpama od danas TNG 49,00 din/lit

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

To je zato što ih hvalite
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Aj da opet ispljujem OMV na Ibarskoj na Vidikovcu.

Uvek sipam na Knezu u Rushnju, medjutim poslednjih par nedelja nisam imao vremena da idem do tamo pa sam sipao na OMV-u i jednom na Beopetrolu na padini..
        I sad meni auto troshi oko 13l.Sipam ja jednom na OMV-u za 500 din (obichno predjem 75-80km sa tim), i auto pochne da gubi gas na 55km, odem posle toga na Beopetrol, sipam opet za 500din, pochne da se gubi gas na 65km
        Reko mozhda se rashtelovao auto, al ajde da proverim, odem do Kneza sipam za 500 predjem 80 km
        I opet me muka natera da sipam na OMV-u, sipam za 600 ovoga puta, sa tim prelazim 100km sigurno, kad ono medjtuim na 60km nema vishe, odlepio sam. Od sad kod tih lopova vishe ne idem nikako.To je bre ozbiljna kradja od 40%.Prvo shto me u sred grada strefi da nemam plina, a nemam gde da natochim, pa onda moram da se vozim na benzin, a svi koji se voze na plin znaju koliko to boli

Tako da eto, nije u pitanju bila jena isporuka pa da kazhesh nego 3-4 puta u 2 nedelje.

E sad dal bi inspekcija neshto pomogla u njihom sluchaju, mada sumnjam da ishta mozhe da se dokazhe....

I love my

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Sipao sam par puta na Knez petrolu u Rusnju i nikada nemaju 10-15din da vrate,a i nedaju nikada racun(mislim necu ja da propadnem za sitninu,ionako dajem pare onim devojcicama sto ciste stakla) ali barem da im je plin kakav valja...cim naspem i upalim pocinje da se gubi na leru i onda moram malo da ga dostelujem(inace to se ne desava ni na jednoj pumpi sem ove)...a i znam da je plin losijeg kvaliteta od ostalih jer na 2500rpm u 4.-toj sa Knezovim plinom idem 78km/h,a na drugim pumpama 80km...dobar plin je na Mol-u kod Pozege,cini mi se da ga malo vise trosi(nije mi jasno zasto)ali auto ide neuporedivo bolje(izlazim 4.-tom uz Rudnik 100km/h)

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

OFF:
            2500 rpm u 4.-toj i brzina od 78 ili 80 km/h imaju veze samo i iskljucivo sa menjacem, nikako sa gasom, benzinom, antifrizom, svetom vodicom ili skakavcima.

legendo

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Čak i da ima, zanima me koji je to instrument na tabli (podela) da bi se videlo tačno 2500 i 78 km... Ne ulazim u kvalitet gasa, ova je tema o tome ali način dokazivanja nije dobar.

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Instrument je brzinomer i obrtomer u autu,a ja necu vise komentarisati...meni to deluje tako...a menjac je jedan te isti 4-oro stepeni fabricki i ja vise na tu pumpu necu otici u zivotu...ne bavim se ni uvozom ni prodajom plina,idem cesto na Zlatibor i u CrnuGoru,isprobavam pumpe,moze mi se p.s . trudim se da budem objektivan,meni ni iz dzepa ni u dzep

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Legendo, nemoj da se jediš. Keketarac je hteo da kaže da na 2500 obrtaja taj a i bilo koji drugi auto ide uvek isto Km/h bez obzira da li ide na mazut, ugalj, benzin ili ga vuku po putu sa ugašenim motorom. Ono što utiče na potrošnju je koliko ćeš stisnuti pedalu da bi došao do tih 2500 obrtaja. Loše gorivo više stiskanja pedale, veća potrošnja i obrnuto. Prosta matematika, uneto u motor toliko energije i proizveden toliki rad na radilici.

Ne sumljamo dakle u tvoje opažanje kvaliteta goriva ali osporavamo način na koji si došao do toga, čisto da bude objašnjeno zbog radi foruma...

https.autogas.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Kako vas ne mrzi da idete svaki dan na pumpu da sipate po 500 dinara?
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zlivan
                      CBC Početnik
                      • 12.03.2008
                      • 5
                      • Beograd

Krajem meseca kad ponestane para, sipa se samo koliko mora

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Zato je bog stvorio čekove (ranije), Diners, i druge slične instrumente plaćanja...
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zlivan
                          CBC Početnik
                          • 12.03.2008
                          • 5
                          • Beograd

Nije bog nego bankar željan zarade, a mislim da je dinamika sipanja ipak stvar onog koji sipa, bili njegovi razlozi racionalni ili ne.
                          Inače, ja stvarno nikad nisam primetio razlike u gasu od pumpe do pumpe, da li je tako zbog adekvatnog štelovanja sistema ili zbog nečeg drugog - nemam pojma

Comment

• DraxNS
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2006
                            • 520
                            • Bačka Palanka
                            • Peugeot 307 SW

Razlika se itekako oseti.... Evo od kada pređoh na AVIA pumpu, vratio sam se na uobičajenu potrošnju... poslednje merenje 15,72 (gradsko/prigradske vožnje) na 100km relativno teške noge na gasu.... i da.. još uvek je cena 47,80

Comment

• Pele
                              CBC Senator
                              • 01.07.2006
                              • 262
                              • Požarevac

Od noćas u 24.00 na OMV u Požarevcu 49.00 dinara.

Comment

• mugos
                                CBC Senator XXL
                                • 18.09.2007
                                • 555
                                • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by legenda
                                Sipao sam par puta na Knez petrolu u Rusnju i nikada nemaju 10-15din da vrate,a i nedaju nikada racun(mislim necu ja da propadnem za sitninu,ionako dajem pare onim devojcicama sto ciste stakla) ali barem da im je plin kakav valja...cim naspem i upalim pocinje da se gubi na leru i onda moram malo da ga dostelujem(inace to se ne desava ni na jednoj pumpi sem ove)...a i znam da je plin losijeg kvaliteta od ostalih jer na 2500rpm u 4.-toj sa Knezovim plinom idem 78km/h,a na drugim pumpama 80km...dobar plin je na Mol-u kod Pozege,cini mi se da ga malo vise trosi(nije mi jasno zasto)ali auto ide neuporedivo bolje(izlazim 4.-tom uz Rudnik 100km/h)
                                Ja sipam na Knezu kada imam keš ili na Barel petrolu na ibarskoj i nikada, ali baš nikada nisam imao problem sa plinom, tako da si me iznenadio sa ovom tvrdnjom. Istina da nemam gradsku vožnju i potrošnja ne prelazi 8 litara plina.
                                Originally posted by uglavnom_bezopasni
                                Kako vas ne mrzi da idete svaki dan na pumpu da sipate po 500 dinara?
                                Svaka čast bezopasni.
                                Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

Working...
                                X