Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simbioza
    CBC Član
    • 07.05.2010
    • 17
    • NS

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Originally posted by Dejo_Joe
    Diskutabilno pitanje je isplativosti,mislim da se u mnogome jos isplati voziti na plin,jedino sto sad ne dajemo cca 5.000 din mesecno neg 7.000...isplatice se jos mozda do nekih aj recimo ne ni 100 sto si naveo a ni 80...neka sredina ja mislim da ce biti,znaci 90 din...
    80 je granica, ne 90.
    90 je jeftinije voziti na benzin

Comment

• ekonomik
      CBC Senator XXL
      • 28.01.2007
      • 315
      • Železnik

Ako je u MK cena gasa 44.5 den kao sto kaze Kosta Oh, to je 77,7 din (na sajtovima LUKOIL-a i MAKPETROL-a jos stoje stare cene, videcemo za koji dan)
      U Hrvatskoj od danas gas kosta 5,30 kn sto je 76,5 din. U Sloveniji (Petrol) cena je 0.739 EUR sto je malo preko 79 din.
      Ne sumnjam da ce i ovi nasi ispratiti trend.
      Evo ide vikend...
      A sto se benzina tice, nafta poskupljuje u dolarima, evro je pao u odnosu na dolar, a dinar u odnosu na evro tek ce da padne pred Novu godinu. A od Nove godine ide i povecanje akcize za 5 din/lit i eto nama benzina preko 130 din, mozda i 135. Pa ko onda kaze da je 80 din za gas neisplativo...
      Cena ce negde morati da se zaustavi. Za dva meseca videcemo sta nam je ciniti. Da li ce sve krenuti ka nekoj normali ili ce se poremecaj pretociti u neki novi ravnotezni nivo koji bi onda ostao trajno, pa kome se isplati - isplati...

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by ekonomik
        Cena ce negde morati da se zaustavi. Za dva meseca videcemo sta nam je ciniti. Da li ce sve krenuti ka nekoj normali ili ce se poremecaj pretociti u neki novi ravnotezni nivo koji bi onda ostao trajno, pa kome se isplati - isplati...
        Amin

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ako je u MK cena gasa 44.5 den kao sto kaze Kosta Oh, to je 77,7 din (na sajtovima LUKOIL-a i MAKPETROL-a jos stoje stare cene, videcemo za koji dan)
          U Hrvatskoj od danas gas kosta 5,30 kn sto je 76,5 din. U Sloveniji (Petrol) cena je 0.739 EUR sto je malo preko 79 din.
          Ovo je dokaz da poskupljenje plina nije naša lokalna stvar, a pogotovo vlast, Vlada, država (kako hoćete) nema uticaja na to. Jednostavno, plin kao pogonsko gorivo je očito poskupelo svuda i to je to. Ne pomažu nikakvi apeli, pisma, udruženja, jer sigurno neće Vlada da subvencioniše to pogonsko gorivo. Nema para ni za studente i obrazovanje. Jednostavno, što reče Zoranbg, ovo je težak period i mora se istrpeti, izgurati. Možda će trajati celu zimu, videćemo. Nemojmo da cela ova tema postane kolektivna pishoterapija

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

jel vidis ti to @Tomamega ?

ja se vozim na gorivo koje kosta 117.4 dinara , ne isplati mi se na Gas ni da isprzim , a oni kukaju ovde.

PS: sve ce to da se izbalansira ,sad ce jos malo i benzin da poskupi verovatno , i sa ovim cenama ako vam je uredjaj iole normalno podesen ,voznja na gas je dosta isplativija.
            kad sam ja poceo da vozim na gas 1998 ili 9 ne secam se ,neko vreme je Gas bio 3 puta jeftiniji od benzina ,ali ta vremena su prosla.

u svakom slucaju smem da se kladim,da dok god bude postojao benzin i TNG ,voznja na TNG ce biti isplativija.

PS 2 : ima jos jedna stvar, kako bude rasla apsolutna cena i benzina i TNGa , procentualno ce razlika mozda da bude manje izrazena,ali ce apsolutna usteda u novcu da raste ili da ostane ista. razmislite i o tome.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• simbioza
              CBC Član
              • 07.05.2010
              • 17
              • NS

Ako je do nedavno usteda, na nepromenjenu cenu benzina od 119.4din, ugrubo bila oko 40%, a sad 20% ne znam na koju konstantnu ustedu u apsolutnim iznosima mislis? Onu od pre ili ovu sad? Priblizno 15-20eur ustede na 1000km ili 40eur, koliko je bilo, je ipak znacajna razlika. Nije kukanje, ali pri ovoj razlici se ne ispalti ugradnja, za veliku vecinu ljudi, jbga to je cinjenica

Osim toga, o svemu ovome ne bismo ni pricali da je manje ovih sto imaju TNG kod sporeta

Comment

• Dejo_Joe
                CBC Veteran
                • 25.08.2009
                • 104
                • Subotica

Evo ide vikend...
                A sto se benzina tice, nafta poskupljuje u dolarima, evro je pao u odnosu na dolar, a dinar u odnosu na evro tek ce da padne pred Novu godinu. A od Nove godine ide i povecanje akcize za 5 din/lit i eto nama benzina preko 130 din, mozda i 135. Pa ko onda kaze da je 80 din za gas neisplativo...
                Znaci i ti si jedan od ''optimista'' da ce benzin od nove godine po navodima drzavnih vladinih i ne vladinih organizacija ''pojeftiniti''

Comment

• ekonomik
                  CBC Senator XXL
                  • 28.01.2007
                  • 315
                  • Železnik

Pa da, vidiš da ne možemo da se odbranimo od silnih pojeftinjenja...
                  Nego ako posle Nove godine cene benzina padnu to će biti za nekoliko dinara i trajaće nedelju-dve, ne duže. Zašto bi neko prodavao benzin u Srbiji jeftinije ako može da ga proda u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji... skuplje? Možda samo kratkoročno iz marketinških razloga i da bi privukli potencijalne mušterije da probaju njihov benzin, a onda će izjednačiti cenu sa cenom u okruženju... A to smo i hteli, da imamo gorivo po kvalitetu i ceni kao u regionu, zar ne?
                  Bezolovni benzin, 95 oktana: HR 125 din, SLO 132,5 din, BG 119 din, CG 127,5 din, MK 120,5 din, Grčka je poseban slučaj... ovo su trenutne cene.

Comment

• Dejo_Joe
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2009
                    • 104
                    • Subotica

Bezolovni benzin, 95 oktana: HR 125 din, SLO 132,5 din, BG 119 din, CG 127,5 din, MK 120,5 din, Grčka je poseban slučaj... ovo su trenutne cene.
                    svaka cast na izvoru!
                    sad vidi ovo...

Prosek plata: HR 744e,SLO 966,BG 320e,CG 466e,BOSNA 409
                    izvor:vecernje novosti

Da su te cene goriva kod nas ja se ne bi bunio,jer izdvojiti 1/5 njihove plate naspram 1/3 nase plate za gorivo nije isto...tako da ne mozemo se porediti sa cenama nikako,i svako ko poredi cene u zamljama u okruzenju to radi samo zbog izgovora da bi ostvario ekstra profit dok narod ulazi jos u dublju krizu a ne da se iz nej vadi!
                    I ne znam zasto se poredimo uvek sa drugima kad se od naroda izvlaci para a kad se narodu daje onda se ne gleda na zemlje u okruzenju!

Comment

• ekonomik
                      CBC Senator XXL
                      • 28.01.2007
                      • 315
                      • Železnik

Kapitalizam na delu. Mi smo tek u fazi akumulacije kapitala...
                      Apsolutno tačno, naše su plate najmanje u regionu. U Evropi lošije stoji mislim samo Moldavija. Ali i to je tržište. Zašto bi neko platio radnika 800 EUR ako drugi pristaje da radi za 300 EUR a treći (gori mu pod nogama, taze otpušten sa prethodnog posla, u kreditima do guše a treba da izdržava porodicu...) za bilo koliko, može i 200, mora od nečeg da živi... Naš veliki problem je velika nezaposlenost, a malo novih radnih mesta, pa ljudi pristaju da rade za malu platu, bolje išta nego ništa... Biće bolje tek kad umesto 25% nezaposlenost bude 5% pa poslodavci budu morali da se ulaguju radnicima da bi ih privukli umesto obrnuto, kao sad. Odosmo mi debelo u off...

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

I te plate takve kakve su, uglavnom se finansiraju iz akcize od goriva, tako da se radi o zacaranom krugu. Na zalost vecina radi u drzavnom sektoru, a sto se privatnog sektora tice, tu trziste rada sve samo regulise, tako da ne vidim razloga da nam neko pokloni naftu, zato sto smo mi jadni.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• campi
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2005
                          • 169
                          • Srbija

Drugari lepo ja rekoh u jednom posto od pre par dana NEMOJMO voziti NINAJEDNO gorivo NIJEDNO vozilo.....kolektivna gradjanska NEPOSLUSNOST ne samo za auto gas nego s anjima samo tako se mora boriti ...desilo se to da kako su prodali rusima NIS nemogu vise da zavlace ruku u dzep NIS-u i placaju svoje politicke karijere i lopovluke otuda akcize i ova poskupljenja ono neki visoki gunkcioner racuna do novih izbora nek ukrade 10 miliona evra to oroci kasnije u SWISS bank i mesecno ima kaamate 40 000 Evropskih moneta.......lepo rekoh ILI oni ILI mi.....samo mojne da kukate od 90-e ratovi inflacije devalvacije...bombardovanje...demokratije i lopovluk i jos se cudite ......ili placaj namet na vilajet ili nemoj da vozis ....!!!!!!!!

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Ja vec nekoliko dana postujem dogovor - only holy gasoline - nista TNG
                            Long Live CBC!!!

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by banekg
                              tako da ne vidim razloga da nam neko pokloni naftu, zato sto smo mi jadni.
                              Za Deju_Joe i ostale. Ovo je ključno. Naftu nemamo svoju, toliko košta "napolju". Ili plati tu cenu ili nemoj da voziš. Trećeg nema. Struju možemo da imamo veoma jeftinu jer je EPS i dalje naš, a imamo izvore poput Dunava i Obrenovca. Naftu NEMAMO i tačka. Eventualno može cena benzina da se smanji preko smanjenja akcize, ali to nema šanse da se desi. Take it or leave it

Comment

• radebgyu
                                CBC Senator
                                • 03.02.2009
                                • 244
                                • Beograd

Originally posted by banekg
                                Ja vec nekoliko dana postujem dogovor - only holy gasoline - nista TNG
                                Takodje !
                                MB gas- 68.5 galenika i Euro petrol 67.5. Prosao nisam sipao.
                                http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

Working...
                                X