Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Odg: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Pa ako cena TNG nastavi da raste, sigurno ce sve manje ljudi da vozi na gas, odnosno niko vise nece ugradjivati plinski uredjaj jer mu se nece isplatiti. Za razliku od dizela gde nemate mogucnost izbora drugog goriva, kod gasa imate i u svakom slucaju mozete se vratiti na benzin. Ne razumem odluku da cenom gasa nadoknadjuju smanjenu prodaju benzina, pa smanjite cene benzina i bice bolja prodaja, jos malo i vozicu se samo kad idem na letovanje

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Izbori bi trebalo da budu 6.maja...ako do tad ne spadnu cene,tj.plincuga poraste na preko 80din za litar,sumnjam da ce vise iko da ugradjuje i vozi na tng...nije stvar da li ce benzin jos da poskupi,jednostavno manje ce ljudi da voze,jer je plata ista ubedljivo,a ljudi svakodnevno dobijaju otkaze...kada ce da se dodje na pozitivnu nulu,ako se ulozi oko 650e+50e atest...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Da ne ugradjuju mi je jasno, to već sada ne rade iako majstori spuštaju cene do nesvesti ali ne razumem zašto ovi što ga već imaju ne bi vozili na plin kad je ipak dosta jeftinije od benzina.

Neko ovde ne razume da nema ni kolača a dok oni to ukapiraju mi ćemo preći na biciklo svi...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

kako ne razumes, nece voziti na plin jer nece biti ni za plin, bez obzira sto ga imaju ugradjenog. otici ce sve na hleb i mleko a mozda i za to usfali. cipelcug nam se smesi.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

To mi je posao, savršeno razumem po broju poziva koji opadaju svakog dana sve više a u svakom tom pogledu sve više napredujemo

Za te pare će se voziti plin ali će se benzin voziti sve manje a gas se neće ugradjivati iz gore navedenih razloga. Ovi što ne shvataju zašto narod ne jede kolače kad nema hleba će opaliti po ceni gasa da namire njima potrebnu količinu para pa će to proizvesti da se neće ni na gas voziti jer će biti pola plate rezervoar.
            Verujem da nas uskoro očekuje registracija biciklova i duvanje guma samo na pumpama uz adekvatni nadoknadu ofskroz....

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by gaga75 View Post
              Za razliku od dizela gde nemate mogucnost izbora drugog goriva...

HHO...
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

da, hho. a onda je mrmot umotao cokoladu...
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ja čvrsto verujem u taj HHO ili to nešto ali još čvršće verujem da će se baš ta voda isto tako prodavati samo na baš tim bivšim benzinskim pumpama

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ko spominje "mrmota", ja pricam o ljudima koji definitivno imaju neko znanje u toj oblasti a obitavaju na forumu i pisu u rubrici na tu temu...

Dok ne vidim uzivo i ne isprobam licno ne komentarisem stoga nisam od onih koji na nevidjeno spominju "mrmota"

PS Bese zemlja nekad ravna ploca, onda je slonovi nosise na ramenima, onda neki brodovi koji dodjose do ivice propadose u bezdan, ...
                    Last edited by alexa05; 10.03.2012, 16:53.
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

I car je verovao da ima novo ruho, nevidjeno do tada a i posle.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

To su mu zli trgovci uvalili falš robu...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

Originally posted by alexa05 View Post
                          HHO...

@alexa05. i ako budeš imao nameru to da ugradjuješ, napravi i ugradi sam. pa se uveri da li ima od toga nešto ili nema. ja ti kažem da nema iz svog iskustva.
                          nemoj slučajno nekom za to da daješ pare.

i u ovoj temi samo toliko o tome,ima druga tema za to.

a ja sam jutros došao busom na posao , a ne kolima kao što sam išao zadnjih 20 godina u 98% slučajeva. da sam naprimer u ravnom Novom Sadu i da mi posao nije 12 kilometra od kuće, definitivno bi iz podruma izvadio i reaktivirao Rogovu desetobrzinku made in SFRJ.
                          povećanje procentualne cene gasa,da bi nadoknadili zaradu na benzinu je kratkog daha. suva drenovina se cedi samo u epskim pesmama pred kosovskog ciklusa.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Plinadzija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.07.2008
                            • 1514
                            • Paracin

Svi romanticari koji se zanose raznoraznim vunder-sistemima za besplatnu voznju ili drasticno jeftiniju ili vec sta bilo u vezi HHO ili slicnih sistema treba da uzmu udzbenik iz fizike za 7. razred osnovne skole i potraze "zakon o odrzanju energije" pa da prouce malo gradivo.

Kakav god generator elektrolize bio savrseno dobro napravljen uvek ce energija koja se utrosi za dobijanje magicnog gasa biti veca od energije koju taj gas proizvede sagorevanjem/katalizacijom sagorevanja ili bilo kojim procesom volsebne hemije koji forsiraju izmisljaci i zagovornici ovog (ne mogu da izdrzim) sranja. (kaznite me ako treba) (Anarhija all over bascarsija!)
                            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Lepo je to Dora objasnio ali ga je malo ljudi shvatilo ... ići će automobili na "vodu" (makar na vodonik sigurno) ali će se (kao što se u Kaliforniji već sada) on(a) prodavati na benzinskim pumpama. ExxonMobil već ima patente, tehnologiju i sve ostalo da kad nafte ponestane, vodonik proizvede iz ... recimo uglja ... ili da još u vreme nafte pređe na vodonik. No problemo.
                              Već je bilo u temi HHO. A i odlutasmo od teme. Sam HHO generator (kao što je Painter već naveo) može da uštedi gorivo ali skromnih 5-10% (bez negacije zakona o održanju energije) a hibridi su možda i isti (ali napredniji) koncept takve uštede energije (akumuliranje gravitacione i frikcione energije, ovo drugo nedostaje kod HHO-a, bar za sada).

Nego da se vratimo na temu.
                              Cena TNG-a:
                              Bor, Lukoil 75,90 a NIS 77,40 (75,08 sa 3% popusta).

Posle sam ja pesimista, pa ako nastave sa dva dinara svaki drugi dan, biće i svih 100 dindži do Đurđevdana.
                              Naravno to se neće desiti a koliko ćemo blizu biti, videćemo.
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Originally posted by expendable View Post
                                Sam HHO generator (kao što je Painter već naveo) može da uštedi gorivo ali skromnih 5-10% (bez negacije zakona o održanju energije) .

Moze i do 99%, u masti ali realnost je mnogo jednostavnija.
                                Odavno, vec nekoliko decenija dostignut je 99.98% stepen (ili priblizno slicno u proseku tokom ukupnog rezima voznje) pretvaranja hemijske u toplotnu energiju koja gura klip.
                                Tacnije od 1976. godine kod bezinaca.

Katalizacija procesa oksidacije nesagorelih ugljovodonika koju bi trebao da izvrsi HHO ne moze da se dogodi na vec sagorelo gorivo, a to je 99.98%.

Sva maksimalno moguca usteda sa HHO je u onih 0.02% benzina koje se danas jos potrosi kao nesagoreli ostatak.

Price o 10% su moguce a i stvarno se desavaju u praksi kod motora sa jako losom regulacijom pripreme gorive smese, kao sto je tipicna situacija sa karburatorima.

Ili u sitaciji sa neispravnim uredjajima na i oko motora u vezi pripreme gorive smese.

Ne postoji magija u vezi hemije, HHO je samo jos jedna moderna verzija magicne vodice.
                                U bivsoj SFRJ je takodje postojala veoma jaka tvrdnja, potkrepljena i na papiru izvestajem naucnog instituta, o ustedi goriva 10 pa i vise %.
                                Magicna vodica zvala se XRG.
                                Uvozila je i prodavala tada ogromna firma, da ne pominjem ime posto je ionako sada nevazno (samoupravljanje je odavno bar na papiru umrlo). Ondasnji Sam Svoj Majstor je izvrsio merenja na terenu, u praksi i utvrdio da ipak jso vaze zakonji fizike i hemije a da trgovci moraju neku drugu magiju da smisle. HHO lepse zvuci nego XRG, zar ne.
                                A pojavila se magicna vodica, gle cuda u slicnim okolnostima.
                                Benzina i delimicno dizela (tada je bilo vrlo retko da neko ima privatni dizel automobil) prosto nije na pumpama, postojala su mesecna sledovanja u obliku bonova.

Tako sam pre neki pronasao bon za 5 litara benzina za mesec oktobar 1983. godine.

Kriza danas, hmmm.... kriza je kod nas stalni fenomen i elementarna nepogoda uz krace periode od par meseci ili najvise par godina kao neke normalizacije.

Ah da, tada se to nije zvalo kriza vec program stabilizacije (savezne Vlade SFRJ).

A zasto sam i pisao, pa drzava ce naplatiti i vodu i vazduh ako je to moguce da se pokrecu automobili samo i jedino iz bahatog uverenje da je moguce beskonacno povecavati harac prema zeljama i potrebama (potrosnje drzave) a ne prema mogucnostima.

I uvek, takav sistem puca ma kako se zvao koji kao parazit ubije domacina od koga zivi.

Benzin i nafta nisu skupi kao takvi, drzava pljackom uzima od svakog jednog litra celih 100 dinara koje onda potrosi previse cesto na neefikasan nacin a ne retko ni na potpuno sulude ideje.

Zemlje sa malo vise mozga u upravljackoj eliti uopste nemaju pojma da postoji nekakva kriza, imaju ubrzan rast privrede i razvoj novih tehnologija a da bude jos zanimljivije po pravilu to nisu zemlje iz Evrope.
                                I sve te zemlje smatraju energiju kao pokretacki osnov razvoja a ne kao luksuz koji treba po svaku cenu ugusiti i zabraniti koriscenje.

Bez energije dostupne po razumnoj ceni nije moguc napredak niti privrede, niti proizvodnje, niti drustva i drzave posledicno.

A kod nas je energija i apsolutno po ceni stravicno skupa a tek relativno prema opstim prihodima paradoksalno luksuzna kategorija za potrosace.

Gas je tu samo jos jedna varijanta kako da drzava kao parazit ubije svog domacina.
                                Drzava je najveci krivac za domacu krizu, i sve sto radi je jos vece izazivanje krize. Srecom pa takav sistem mora da pukne a time i raspad funkcija drzave, kao sto smo vec jednom imali pocetkom 90tih dokazano kroz praksu.

Pametni jednom ponavljaju razred, mi cemo morati istu skolu ponavljati vise puta.

Ako i na gas drzava lupi porez od 100 dinara po litri eto nama i gasa na 130+. Za sada zakon zabranjuje takav porez ali cemu inace sluze zakoni nego da se izmisli Izmena i Dopuna odnosno krsenje zakona postane novi zakon.

Do maja smo mirni sa porezima, taksama, akcizama... izdrzace ovaj budzet jos tih 8-9 nedelja do raspada konstrukcije aonda taman nailazi leto da olaksa upotrebu biciklova )
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X