Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Ako zivis u grckoj ponasas se kao grk i vozis na benz. [emoji41]
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• PPZ
      CBC Veteran
      • 31.01.2009
      • 167
      • Atina, Grcka

Pa i dalje je prilicno jeftinije, a i sigurnije (jos ne muckaju toliko sa kvalitetom gasa.Ujednaceno je los ).
      A inace, vozim na gas od 1992-ge, navikao sam nekako...

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Ovde stanje bez (bitne) promene:
        NIS 82.90, EKO i ostali 83.90 ...

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

I na Istoku (istočnije: Bor, Zaječar) ništa novo!
          Ista meta isto odstojanje, samo su "konkurenti" obrnuli cene: NIS 83,90 (i Lukoil) a EKO 82,90. Milina (prosle godine u ovo vreme ili neki dan kasnije 68,40 pa je inflacija 4,99% ... aha samo što nije).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• PPZ
            CBC Veteran
            • 31.01.2009
            • 167
            • Atina, Grcka

Turska, Istanbul, 2.68-2.9 turskih lira (0.95-1.05 eura).
            Gas je medjutim primetno bolji od Grckog, kao da auto dobije jos 20KS.

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Eko i dalje 83.9 a NIS 0.50 gore, na 83,40 .

Uzgred, 10.7. sam čepirao na NISu, 11.7. čepirao na Eko (dosuo pola krofne) i danas opet do čepa, na Eko.
              U prilično sličnim uslovima sam dobio možda i litar manju potrošnju sa mixom pola NIS pola Eko u odosu na čist NIS sipan 10.7..
              Nije baš merodavno obzirom na mešanje ali msm da ipak signalizira na neki (ne)kvalitet.

Comment

• Saša
                CBC Senator
                • 05.11.2006
                • 277
                • NS

Lako moguće da su ti usuli malo više gasa. Po meni je merodavno samo punjenje na istoj pumpi i istom pištolju, i to od praznog do punog rezervoara. Čak i kada sam dosipao na istoj pumpi uvek bi pokazao malo manju potrošnju što ipak nije realno, odnosno sipano je verovatno malo više gasa nego od praznog do punog.

Comment

• ekonomik
                  CBC Senator XXL
                  • 28.01.2007
                  • 315
                  • Železnik

NIS Železnik 88.4

Comment

• J21
                    CBC Član
                    • 26.03.2012
                    • 55
                    • BGD

U nedelju sipao na OMV Inđija, cena 76.40 din/l u okviru vikend akcije inače 78,40 din/l

Comment

• voojo 84
                      CBC Član
                      • 20.11.2013
                      • 31
                      • Beograd
                      • Toyota Avensis 1.8

Danas video cenu od 83.9din/l na Europetrolu, V.Vode, cena je ladno otisla 4din gore za sedam dana...

Comment

• potyo
                        CBC Član
                        • 30.04.2013
                        • 97
                        • Ada
                        • Laguna 1.6 16V 1999

Isto se desilo i u Senti. Pre desetak dana je bio 79,9 kod svih, pa od 4.7. Europetrol podigao na 81,9, i naravno i NIS i Knez su podigli cenu dan-dve kasnije. Pa je Europetrol podigao na 82,9, naravno i ostali su pratili. Danas vidim, NIS 83,9, Europetrol jos uvek pise 82,9, al mislim da ce od sutra i kod njih biti 83,9.

Ja uopste ne razumem, sta se desava ove godine. Prosle godine u julu sam sipao po ceni od 69,4 dinara, a benzin je kostao u istom trenutku 148 din na istoj pumpi. A sad 83,9/151. U subotu sam sipao na Rimski oil za 74din, to mi deluje nekako normalno s obzirom na povecane akcize i u poredenju sa cenom benzina.

Comment

• PPZ
                          CBC Veteran
                          • 31.01.2009
                          • 167
                          • Atina, Grcka

Koga interesuje, u Grckoj, Volos, na izlazu iz grada prema Larisi (prema autoputu) benzinska pumpa AEGEAN, LPG 0.788 eura, 100m iza nje benzinska pumpa EKO, LPG 0.778.
                          To je ujedno i najjeftinije sto sam pronasao u Grckoj.
                          Na Halkidikiju, kod Ierissosa, benzinska pumpa EKO, onako mala i neugledna, LPG 0.904.
                          I to je izgleda prilicno jeftino za taj deo Grcke.

Comment

• potyo
                            CBC Član
                            • 30.04.2013
                            • 97
                            • Ada
                            • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by potyo View Post
                            Danas vidim, NIS 83,9, Europetrol jos uvek pise 82,9, al mislim da ce od sutra i kod njih biti 83,9.
                            Tako je, Europetrol 83,9, al NIS podigao na 84,9.

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Kragujevac, kod druge gimnazije, ne znam naziv pumpe - 77.4, auto dobro vuce i trosi normalno. Danas bilo malo guzve, jer izgleda da se proculo, ali vreme cekanja je ne duze od 10 -15 minuta.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Originally posted by potyo View Post
                                Tako je, Europetrol 83,9, al NIS podigao na 84,9.
                                U Boru, NIS takođe podigao cene (svih goriva), tako da je TNG 84,90 (nedelju dana ranije Knez Petrol podigao na toliko).
                                Lukoil je bio na 83,90 al' se mogu kladiti da idu na istih 84,90 (ako već nisu, onda za vikend).
                                55% cene benzina u sred leta ... baš loše (i previše za samo povećanje akciza).
                                A od nove 2015. biće još gore ... usklađivanje sa EU gde cena ne prelazi 60% od benzina (kod nas već pre nove godine, verovatno na toliko a posle na 5/8, tj. 62,5% sa povećanom potrošnjom 75% ... i dalje se isplati ali ne i onima koji malo voze ... pogotovu zbog dodatnog harača u vidu "reatesta" na 5 god.).
                                I posle ništa nije urađeno po pitanju ekologije ... pa i nije.
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X