Ja tamo uopste vise ne sipam, iako su mi usput. Imao sam par slucajeva sa njima i od tad nikad vise. Samo Slap i onaj autogas posle iskljucenja za Novi Sad.
Moje iskustvo je pokazalo da u poslednjih nekoliko meseci (verovatno i trenutno) najbolji plin toce na novoj NIS pumpi kod Zmaja tj na autoputu iz pravca Surcina ka Beogradu.
Auto neuporedivo bolje ide i smanjila se potrosnja za preko litar (verovali ili ne).
Do sada ( godinu ipo ) sam sipavao gas na OMV ( u Vrscu ) i mislio sam da je tamo gas ok.
Bio sam u velikoj zabludi
Sa ovim motorom -1.6-trosio mi je 12l sto sam mislio da nije mnogo za takav motor ali kada sam skoro po preporuci sipao na pumpi BENST ( to vam je na ulazu iz BGD u Vrsac s leve strane ) potrosnja mi je pala za citavih dva a mozda i malo vise litara
Testirao sam ga do Beograda i nazad ( nekih 250km ) i nisam ga stedeo.Terao sam ga od 120 do 170 gde go sam mogao ( isao sam tad na Bubanj ) Isao je kao vetar.Potrosnju mi je pokazao ispod 10l.
Ja se odusevio
Posle sam razmisljao da nije kvaka u tome da kad brzo vozis manje trosi
poz......
zasto krava nosi zvonce...?...?...?
pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)
Pazi ovo:
Prvo sipanje na pumpi na putu Bg - Mladenovac u mestu Vlaska.
Drugo sipanje posle predjenih 250km na OMVu u radnickoj: 33l, znaci potrosnja oko 13l, malo jace ali je auto bio na generalnoj, nije zategnut glava ni nastelovan plin.
Trece sipanje na pumpi ispod trosarine posle predjenih 220km: oko 40L, znaci potrosnja 18 jeb.... L.
Sledeci put opet sipam na trosarini pa cu da vam kazem ko dekra, oni ili OMV....
Dansa burazer sipao na OMV-u kod Metroa na novosadskom putu. Kaze sipaj za 500, lik natoci 505, burazer ode na kasu i daje 500 din, devojka na kasi kao racun je 505.Burazer kaze ja sam rekao za 500 din i briga me sto ovaj nije iskljucio na vreme. Pita ga kasirka ko vam je sipao i burazer pokaze lika i kaze na kojoj je pumpi sipao, devojka uzima motorolu i pocne da se svadja sa ovim likom i da ga napusava, izvini se i naplati 500 din.
Ne znam zasto sam ovo napisao, ali sigurno ne skodi a ako ne skodi onda koristi
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Pazi ovo:
Prvo sipanje na pumpi na putu Bg - Mladenovac u mestu Vlaska.
Drugo sipanje posle predjenih 250km na OMVu u radnickoj: 33l, znaci potrosnja oko 13l, malo jace ali je auto bio na generalnoj, nije zategnut glava ni nastelovan plin.
Trece sipanje na pumpi ispod trosarine posle predjenih 220km: oko 40L, znaci potrosnja 18 biiiip!.... L.
Sledeci put opet sipam na trosarini pa cu da vam kazem ko dekra, oni ili OMV....
Mislim..... sta reci........ A ne zaplakati.
samo da se nadovezem da na toj pumpi u Vlaskoj sipam plin vec 3 godine i da sam uvek bio zadovoljan kvalitetom i potrosnjom za razliku od ostalih pumpi u tom krugu od 20-ak km... Dakle, koga put nanese u ili preko Mladenovca da zna
I pumpe za izbegavanje: Chokicj ... previse kradu.. ispostavilo se da mi auto trosi 18L, a uvek je bilo od 10-14 ... naravno kad sam video koliko je sati rekao sam tipu da zaustavi da platim za toliko koliko je sipao i da me vise u zivotu nece videti na njihovoj pumpi... i drugari su imali slicna iskustva sa njima
Kada sam na auto -put trudim se da sipam na ELP-u jer im je plin zaista dobar. Danas sam točio ispod trošarine pa ću videti kakvi su.
Za pumpe u mom kraju (SD) mogu reći da jedino može proći ona preko puta EPS-a dok su druge dve kao i pumpa u Kovinu kod Šećerane očajne.
Neznam kako se tacno zove gas pumpa,ali pokusacu da objasnim gde se tacno nalazi,pa ako neko zna neka javi.Kad se ide iz blokova ka gradu,na semaforu kod buvljaka se skrene desno,pa odmah opet desno.
Sam prilaz pumpi je katastrofa.Likovi imaju dve pumpe.Ja sam se zeznuo pa sam otisao na jednu na kojoj je navodno bio nov pistolj...Epilog,kad je trebalo skinuti pistolj on se zaglavio.Lik je lepo iscimao pistolj,onako posteno i na kraju je uspeo iscupati plasticni branik sa vodjica...
Neznam kakvog je kvaliteta gas,ali treba obratiti paznju ako vam se nesto slicno desi.
P.S-jedino na ovoj pumpi mi se zaglavio pistolj
Moram da Vam napomenem,da izbegavate Maxi Petrol pumpe u sirokom luku,koliko god je moguce. Imaju los benzin,a za plin ne znam. Za plim bi svakako preporucio kryo-gas na putu pancevo-beograd,jeftini su
Izuzetno dobar gas u pancevu imate na Bavanistanskom putu na stanici Gas-Petrola. Drug je do beograda i nazad sa njihovim gasom stigao (+ po beogradu) za strasno malo litara i para,ne mogu tacno da se setim koliko,ali zaista malo,da li 2 litre samo...bruka. Ne znam da li to ima veze sa potrosnjom.. mislim kvalitet. Ako nema,onda sam glup realno.
Inace u Pancevu ima 11 pumpi za gorivo (od cega mozda 9 imaju i gas) ,sve u svemu na sve strane. Primetio sam da one manje "zvucne" pumpe ,kao jedna koja je zaturena bogu iza nogu kod jabuckog puta,imaju nesto malo nize cene,ali opet dobar plin.
Pumpa "Tutnjevi?" na izlasku iz Vrbasa prema Novom Sadu - imaju uvek ekstra gas, svaki put se za?udim koliko mi padne potrošnja kada tamo nato?im, u odnosu na to kada sipam u NS-u. Primetio sam još nešto: pumpa im mnogo sporije to?i gas nego pumpe na drugim mestima, možda i to ima nekog uticaja (plus što uvek sipam u kasnim no?nim satima)...
Pumpa EKO Helenic, Cacak
preporuka za siroko zaobilazenje
1. pre mesec ipo uspeli da u prazan rezervoar od 60l (znaci teoretski max 48 l) sipaju 54 l
2. juce, na prazan rezervoar sipana hiljadarka, dakle ~23 l
relacija 220 km potrosen rezervoar.
board pokazuje ukupno potrosenih 19.3l
ista relacija u povratku, sipana ista kolicina na nis-ovoj pumpi, potroseno 12.8 l . inace obicno na toj relaciji potrosim vise goriva u povratku zabog uspona.
dodatno na ekov plin auto primetno slabije radilo.
Comment