Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Re: Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

Zvao trzisnu inspekciju. Mogu samo da vide da li je pumpa bazdarena. Ipak, da im odnesem racun.

Kada sam rekao koja je pumpa u pitanju gospodja inspektorka se samo nasmejala

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nikako ne razumem ove stvari, da mi neko sipa 5 litara više nego što je kapacitet boce, ne bih mu platio da je pita.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Znaci opet se ponavlja prica o kvalitetu gasa sa promenom temperature,tj razlicitom procentu propan/butan od 65/35 na ustrb butana.O tome je vec i ranije bilo reci izgleda se sve to ponavlja.

Sto se tice samog kvaliteta gasa,u zadnjih par meseci sipanja najcesce na Eko pumpi primetim da u odnosu na benzin treba podosta jaca stisnuti gas da bi isao normalno sto ranije nije bio slucaj,a opet kad sam neki dan prilikom menjanja ulja uzeo da promenim i filter gasa on posle 7000km je izgledao kao nov,bez imalo taloga na sebi sto za ranije periode nije bio slucaj.

Comment

• vandeo
          CBC Član
          • 30.03.2006
          • 79
          • Petrovac

Čitao sam do sada iskustva drugih sa auto gas pumpama i cenio sam da moji sitni slučajevi nisu vredni pomena , sve do juče.
          Naime, u bocu od 40 l staje, (trebalo bi) 36 litara gasa, i uglavnom je odnos sipanog gasa bio prilično oko te granice, odn. 35 i nešto do 37l, a sve u zavisnosti od vremena, rekao bih (temperature). Sinoć, na pumpi u gradu gde uglavnom sipam stalno (doo TABAKERA, Petrovac na Mlavi) stanem da natočim gas i kažem dečku koji radi na točenju da sipa pun rezervoar. Uvek vozim dok ne ispraznim ceo rezervoar, pređem na benzin dok ne sipam gas "pa opet Jovo nanovo". Dođe merač na 32,5 litara i stane. Velim, nikada nije stalo tako malo gasa, a on će meni: "postoji način da ga zeznemo", i krene sa skidanjem i stavljanjem pištolja za punjenje na ventil sve dok nije krenulo točenje gasa ponovo. U jednom trenutku , pogledam na točilicu, 41l i ide dalje. Prekinem točenje na ono crveno dugme i tražim objašnjenje , kako u rezervoar od 40l staje više od mogućeg, da nemaju možda "japanske točilice". Čovek pun samopouzdanja kaže da je verovatno boca sa većim kapacitetom i krene da je zagleda. Posle minut, zatvara gepek mog auta, sleže ramenima i kaže da ni njemu nije jasno. Zvanje gazde mi ne bi pomoglo, s kim da se svađam.
          No, čisto da upozorim ljude iz ovog kraja. Ja više tamo neću sipati...

Comment

• Jesa
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2008
            • 344
            • Beograd
            • Honda Civic 1.4 LS

Beograd, KRIOGAS, kod Omladinskog stadiona.

Naime pratio sam potrosnju i po prvi put se desilo da sam osetio razliku.
            Pritisak na tocilici je bio dosta nizak.

Takodje, na ovoj pumpi do plovka natoce jedva 30l, dok
            recimo na OMV, Ada Ciganlija (kod Porche-a) bez problema dobaci 35l u bocu (sto je propisano za moju bocu).
            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• rrapaic
              CBC Senator
              • 13.02.2008
              • 225
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Posle duzeg vremena sipao na nekoj pumpi koja nije Lukoil; privatna pumpa ispred Grocke (iz pravca Beograda); sta cu, nuzda me naterala.

Sta da vam kazem, ili sam ja naprasno dobio rupu u rezervoaru, ili je ona pumpa "prestelovana". A sam plin nije los, ide auto ok, ali brate, kolicina/kilometraza...

Rajko
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• prle
                CBC Senator
                • 04.09.2006
                • 223
                • Beograd - Konjarnik

slično iskustvo i kod elp-a na autoputu, odjednom predjem dosta manje kilometara sa rezervoarom

pre toga na zmaju sipao, super tura je bila, pre toga nekoliko puta na mbg u b jerković, ok.

Comment

• jasmina9
                  CBC Član
                  • 15.12.2009
                  • 11
                  • beograd

Re:

Originally posted by bokiel
                  Dobro nije bitno kako kradu i koliko hajde da vidimo koje su dobre pumpe,i to ne samo u Beogradu, dajte malo i iz provincije.Ja na primer imam stvarno reci hvale za pumpu u Loznici na prelazu Sepak,privatnici su ali stvarno ekstra i rade 24h.
                  E drugaru,kada si vec dosao do Shepka trebao si preci u Bosnu, na trecem kilometru prema Bijeljini imas pumpu.Sa njihovim plinom, moja astra predje 300km sa 23 litre,a cena mu je 0.85 km, sto je oko 38dinara.Sa ovdasnjim gazim desetku chak 11l u lokalu.
                  Sipala sam po citavoj Bosnio plin i sa svakim sam prelazila bar 30 % vise nego sa nasim.
                  Mislim da treba konacno neko i nas da zastiti i da se pobunimo protiv ovog (ne)kvaliteta koji nam uvaljuju po najvisim cenam u regionu, chak i u Evropii.

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

sveze, od sinoc, MOL u Nisu, natocili mi tacno54.57 l u bocu od 60 !!!

MV je star 3 nedelje, neki lovato, ne verujem da je crk'o, ali provericu i to.
                    Kad hocu da "istestiram" pumpu, u smislu kvaliteta goriva, 5-6 puta sipam do vrha, pa izracunam potrosnju.

I opet mi vredja inteligenciju odgovor tipa "naravno da moze da stane, ko ti reko to za 80% kapaciteta boce? "

Da dodam da nije htelo odmah da krene punjenje, pa su nesto odvrtali na instalaciji udaljenoj oko 30m. Da li je moguce da sam platio i gas u cevima izmedju postrojenja i pumpe koji nikad nije stigao do boce?

Mislim da ovde ima posla za trzisnu,

Bio bih zahvalan za neko misljenje pre nego sto odem do plinadzije da kontrolise MV, a zatim u inspekciju.

pozdrav

prilog : zadnja 2 racuna sa MOL-a.
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Boca se puni do 80% od zapremine nje same,ali moze da se naspe i vise od te granice,pogotovo ako na nekim pumpama je pritisak punjenja(ima manometar na pumpi) 13 bar-a,onda stane ako hoces i do kraja(sta nije dobro).Tebi ako je boca npr. 50l i dosao si sa praznom bocom stace do 40l do tzv.brujenja,a moze i preko toga do 50l.
                      Problem je sto nekad stane i 52l u bocu od 50l,a to je onda do odnosa proban butan 65/35 koji je narusen.
                      Po meni nema potrebe da ides u trzisnu,jer realno tako i moze da bude i nisu te prevarili.

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

@Deki,nije nemoguce ni da je MV zeznuo.Najverovatnije imam isti MV kao i ti (star <3 meseca,Lovato) i vec je 3 puta omanula blokada na 80%.Juce sam bas ugovorio reklamaciju za posle praznika.Jel ti "zadrcao" MV na tih 54.57L ili je samo stalo utakanje necujno?

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Sad dodjoh od plinadzije, Izgleda da ste vi u pravu, cim je taj na MOL-u cackao instalaciju verovatno je povecao pritisak pa je "odgurao" MV i nasipao vise.

Samo da se zna da stari BRC MV (bez famoznog sigurnosnog dela) nije nikoga pustao preko 50 l , a ovi novi, kao igracke, sareni...ma bolje da ne pricam

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Ista prica i kod mene za stari BRC MV.

Comment

• TheWickerMan
                              CBC Senator XXL
                              • 11.09.2007
                              • 791
                              • DE
                              • AR Giulietta TCT

Originally posted by deki-ascona

Da dodam da nije htelo odmah da krene punjenje, pa su nesto odvrtali na instalaciji udaljenoj oko 30m. Da li je moguce da sam platio i gas u cevima izmedju postrojenja i pumpe koji nikad nije stigao do boce?
                              Nisi nikako mogao da platis gas iz cevi jer se impuls-davac(onaj koji broji impulse volumetra i daje signal elektronici) nalazi u samom aparatu,pa on ne broji gas dok dodje do njega vec samo onaj koji prodje kroz njega,tj,onaj utocen u tvoj auto...jedino ako nije i crevo bilo prazno,onda bi imao gubitka nekih 3-4 litra,od preset ventila do kraja creva,posto crevo po zavrsetku istakanja bi bilo puno a na pocetku prazno (ala sam ga objasnio )

a za to odvrtanje na gasnoj instalaciji ,moze da bude i pritisak,mada ako je bugarska instalacija,oni imaju prolblem jer imaju jako los sistem za pretakamje sa jednom pumpom pa im lako tecna faza ekspandira,tj.pretvori u gasnu fazu zbog velike razlike u temperaturi izmedju noci i dana ... Tako da joj teba bas dosta vremena da povuce gas

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

ma bolje da ih zaobilazim.

Da dodam : nisam ja dosadnjakovic, pa stalno idem kod plinadzije da kukam i kenjam, ja tamo idem na pivo,kafu i slabo pricamo o LPG, uglavnom resavamo spoljno-politicka pitanja, komentarisemo zenke, i tako to .

Comment

Working...
                                X