Polovan Sequent56 za BMW 328i

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Polovan Sequent56 za BMW 328i

Ne znam za tog BRCU da li ima kačenje na TPS ali ostalo što se ovde pojavilo, manje više sve sam ugradio što da radi što za probu, nijedan nije imao žicu za TPS.

Ja ne želim da ti ispričam svašta, prvo to mi nije stil a drugo to nije ok na forumu. Ipak si čitao nešto u medjuvremenu... Benzinski ECU će raditi korekciju jer nema pojma za onag brata blizanca retarda, čime će raditi, pa naravno benzinskim diznama, šta one rade u trenutku kad se vozi na plin, ništa... I počinje petlja....

Sekvencijani deo foruma ima mnogo tema i mnogo postova, još pola toliko je razbacano tamo gde ne treba, da je tako jednostavno i dobro-lako ne bi postojala potreba za ovim i sličnim forumima.

Koliko vidim Stratos se ponudio da pomogne a on je nesumnjivo daleko veći stručnjak za taj sistem od mene, ja mogu samo uopšteno da pričam o tome, kao princip rada.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

senzor obrtaja motora.Mislim da je sa ovim odgovoreno i na Stratosove zelje.
      Pre bih rekao da je mislio na činjenicu da se kači na senzor radilice nego da mu nije jasno da se tu uzimaju obrtaji, u smislu smetnji itd... Obrtaji mogu da se uzmu na mnogo načina a ovo je jedan od ....

https.autogas.rs

Comment

• Nikolabob
        CBC Član
        • 28.12.2010
        • 33
        • Bec

Originally posted by Dora
        Benzinski ECU će raditi korekciju jer nema pojma za onag brata blizanca retarda, čime će raditi, pa naravno benzinskim diznama, šta one rade u trenutku kad se vozi na plin, ništa... I počinje petlja....
        Polako dolazimo na temu. Zasto tu pocinje petlja, barem gledano u stacionarnom rezimu? Npr. posna smesa, benzinski ECU povecava ti, to se preko faktora odnosi i na plinski ti i sve je OK. Do onog momenta dok benzinski ECU ne provali da je nemoguce bas toliko odstupanje i javi gresku. E da se to ne bi desil trebao bi i plinski malo da iskoriguje pa da promeni faktor.
        Ali da li to radi je pitanje za tebe. I ako ne, da li bi to radio kada bi mu se zakacila lambda sonda?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Odgovorio sam ti već tri puta da to ne radi sem najnovijih ECU-a za plin, ne bi pomoglo ako bi prikačio lambda sondu sem da znaš koliko i kad odstupa. Ipak ne čitaš...
          Tako da drugi će nastaviti

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Plug & Drive je poslednja generacija BRC gasnog uređaja za MPI motore. Velika je razlika između seq 56 i P&D uređaja.Neophodno je imati makar malo svesti pa utvrditi o čemu,zapravo,želimo da polemišemo.
            Teoriju rada autogasnih sistema ne želim da polažem ni ovde ni na nekom drugom mestu,a pitanja radi pitanja ne želim više da čitam. Ako ti je nešto struka i posao i vladaš materijom,onda je skoro svejedno koje gorivo koristiš da bi izazvao veće ili manje oštećenje u motoru. Ja sam tu praksu stekao na benzinu,i na stazi.
            Tečo,da li si primetio traumu koju ima Tech kada ima posla sa puntom u koji je ugrađen gasni uređaj? Prvo što tri puta proveri je signal... Haha. Razumem ga u potpunosti.

Edit: Svoja saznanja želim da razmenjujem ,a ne da delim. Takođe,nisam ovlašćen da vršim bilo kakvu obuku,jer mi je instruktorska dozvola istekla.
            A forum ko forum,nekad dobiješ ovakav a nekad onakav odgovor. Nekad nikakav. Nema obaveze da se svako zadovolji .

Comment

• Nikolabob
              CBC Član
              • 28.12.2010
              • 33
              • Bec

Nisam shvatio iz dosadasnjih postova da li definitivno DA ili NE. Ali sad mi je jasno. Znaci lambda-sonda na plinskom ECU sluzi samo za stelovanje, ono sto mogu i sa osciloskopom?
              A sta onda navodi plinski ECU da promeni nesto u svom LTFT-u? Jel to ono sto sam ja pisao na pocetku, zapamti vremena ti na benzin iz cele operativne mape. I onda ako se benzinski ti tokom vremena u nekoj tacki rada menja on kapira da je napravio sranje i onda se popravlja sa faktorom tako da benzinska vremena opet legnu na svoje?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Nikolabob
                A sta onda navodi plinski ECU da promeni nesto u svom LTFT-u? Jel to ono sto sam ja pisao na pocetku, zapamti vremena ti na benzin iz cele operativne mape. I onda ako se benzinski ti tokom vremena u nekoj tacki rada menja on kapira da je napravio sranje i onda se popravlja sa faktorom tako da benzinska vremena opet legnu na svoje?
                Brate slatki, sad počinješ da me nerviraš, čitaš li ti uopšte šta ti je napisano??? Ne popravlja ga (LTFT ni STFT jer nema mehanizam za popravku... Niti zna da je u maleru uopšte SEM NAJNOVIJIOH UREDJAJA KOJI TO IMAJU I JASNO JE NAPISANO DA TO IMAJU, KOREKCIJU TRIMOVA PREKO OBD ILI LAMBDE ŠTO JE U OSNOVI ISTO.
                Velika slova su da bi bolje čuo.

Tema nema veze sa problemima, teorijski ništa ne pomaže, svodi se na obuku i pitanja gde pitač ne čita odgovore.
                katanac.

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

Doro, uvek pokvaris zabavu..
                  http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Znaš onaj vic kad ide neki violinista kroz savanu i napadnu ga lavovi... Od straha nije znao šta će i krene da svira a lavovi stanu i slušaju muziku. Kako koji dodje i on sedne i sluša muziku. U neko doba dodje jedan lav i pojede muzičara... Ovi svi razočarani se razilaze a jedan koji dolazi pita šta je bilo, čuo je neku lepu muziku... ma sve je bilo ok a onda je došao onaj matori gluvać i razebo žurku...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X