check engine skoda fabia 1.2HTP- AZQ motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

u firmi imamo skodu praktik sa istim motorom i plinom koji je ugradjen u skodi od nultog kilometra (racunaj 200km na satu), i auto se identicno ponasa od momenta kad smo preuzeli auto, dakle od tih 200km ili ti momenta ugradnje. ja iskreno ne verujem da je bilo sta moglo da crkne na 200km na satu i svega nekoliko sati rada motora, tako da sam siguran da je smesa u pitanju. auto sad ima oko 30 000 km na satu i i dalje se ponasa kao tvoj automobil. mislim da nece biti nastelovan dokle god je auto i uredjaj u garanciji..
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

@shuxx ko ti je ugradio plinski uredjaj?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by vojislavbb View Post
        i i dalje se ponasa kao tvoj automobil. mislim da nece biti nastelovan dokle god je auto i uredjaj u garanciji..

Naravno da neće, u NS to radi jedan baš "renomoran" servis i čudilo bi me da nameste, mislim za Škode.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vojislavbb
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2009
          • 373
          • Novi sad
          • Forester Turbo

Originally posted by speedplus View Post
          AC Intersrem..
          SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
          http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Naci majstora koji ume da podesi ispravno gasni uredjaj

pa zbog ovog sam i porenuo temu, ali ili nema ljudi iz ovog kraja, ili niko nesme nekog da preporuči, što mi je . . . . krivo

mislio sam da ću dobiti preporuku barem na pp, ali nema vajde
            Preporuka u ovom slucaju nije pozeljna iz razloga sto postaji mogucnost da na vasem vozilu nedostaje nesto vise od dosada napisanog.Same cinjenice da u Valjevu ne mozete resiti problem dve godine, navodi na to.Iznecu svoja licna razmisljanja,sto nikako nemojte shvatiti kao licno i povezivati sa vasim slucajem,ali mozda mozete izvuci neki zakljucak

Misljenje vozaca,da im u auto dobro radi na benzin nikada ne prihvatati zdravo za gotovo,a pogotovo ako treba raditi nesto oko plina.Jedva primetni nedostaci na benzinu ,prave velike probleme na plinu.
            Moguci scenario:
            Test voznja na benzinu ukazuje da motoru u nekim rezimima ipak nedostaje goriva…
            Merenjem pritiska vidimo da imamo problem sa pompom goriva…menjamo pumpu,situacija se popravlja ali i dalje fali
            Cistimo i kontrolisemo dizne i vidimo da neka ili sve dizne nisu prosle test…moraju da se zamene(sto se na ovim motorima desava)
            Testiranje bobina kaze da ,recimo dve,ne mogu da zadovolje u pogledu rada na plin,moraju da se zamene.
            Dolazi na red plinski uredjaj:
            U startu vidimo da su prikljuci dizni izbuseni previse,moraju drugi…menjamo
            Podesavamo u voznji,…imamo nedozvoljeni pad pritiska..menjamo filtere.ali isto..sumnjamo i da mozda gas u rezervoaru ne valja ili problem sa reduktorom.
            Resavamo i to nekako,podesavamo plinski uredjaj kako valja …i gotovo.
            Sutradan,po paljenju,upalila se MIL lampa,zbog sonde…Sve u svemu od 3-5 dana,sto zbog delova sto zbog vremena popravke.i ko zna koliko novaca?

Ovakvi ili slicni scenariji su poznati majstorima sa ovog foruma,s toga i mudro cute

Naci majstora koji to moze objediniti,bice tesko,ali pojedinacno-sigurno ima u vasem mestu.

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by vojislavbb View Post
              AC Intersrem..
              Tebe nista nisam pitao

Comment

• shuxx
                CBC Član
                • 05.11.2012
                • 33
                • Prokuplje
                • škoda fabia 1.2HTP

OTO gas - nebojša

nemogu ništa loše da kažem, auto fino radi, ipak sam prešao 50k km, ali definitivno treba uraditi neka fina podešavanja za koje majstor nije izdvojio vremena, ipak je zadovoljna mušterija, najbolja preporuka.

osim redovnih servisa, na 20K km, menjani filteri tečne i gasne faze, jednom čišćene dizne, to je sav posao servisiranja. e kalibracija je vršena na cca 2 meseca

bude fino neko vreme, pa počne da loše radi na leru

sad je baš preteralo, blinkuje mi check engine

kao što rekoh, prvo lambda sonda, a posle ću videti, ipak na 135K km, i zamena 2 bombine po cca 3K din, nije puno

ali rekoh da nađem prečicu na forumu . . .
                Last edited by shuxx; 12.11.2012, 20:17.

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Originally posted by shuxx View Post
                  OTO gas - nebojša
                  moram da kazem iako sam se dosad suzdrzavao.Iako tvoj auto nikad nisam ocima video a kamoli prikacio na komp, 1.000.001 % je ugradnja,nozni rad,a stelovanje ubrizgavanja gasa radjeno djuture.Ako neko nezna nista o automobilima to je on. Kad to kazem nisam uopste preterao,mozda sam cak stovise umanjio.Moje misljenje dele svi koji su imali prilike da zavire pod haubu gde je on radio.Cak stovise imas uvoznike koji ne zele da mu prodaju uredjaje,jer su imali gomilu problema sa nezadovoljnim musterijama.nije mi drago sto sam ovo napisao,ali morao sam.
                  Tako da,prvo sredi gas pa onda vidi dali ti je auto ispravan.Zato sam te i pitao ko je ugradjivao,jer njegove radove u okolini niko ne zeli da popravlja,jer se mora sve skinuti,srediti auto, pa namontirati iz pocetka,a to je teze nego raditi novu ugradnju.
                  Last edited by speedplus; 12.11.2012, 20:38.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by shuxx View Post
                    OTO gas - nebojša

nemogu ništa loše da kažem, auto fino radi, ipak sam prešao 50k km, ali definitivno treba uraditi neka fina podešavanja za koje majstor nije izdvojio vremena, ipak je zadovoljna mušterija, najbolja preporuka.

osim redovnih servisa, na 20K km, menjani filteri tečne i gasne faze, jednom čišćene dizne, to je sav posao servisiranja. e kalibracija je vršena na cca 2 meseca

bude fino neko vreme, pa počne da loše radi na leru

sad je baš preteralo, blinkuje mi check engine

kao što rekoh, prvo lambda sonda, a posle ću videti, ipak na 135K km, i zamena 2 bombine po cca 3K din, nije puno

ali rekoh da nađem prečicu na forumu . . .
                    Ja znam da ne valja ništa, Speed zna da ne valja ništa, Teca zna da ne valja ništa i mnogi drugi, nema prečice dok ti braniš takvog majstora nemati pomoći dok u glavi ne raščistiš da te je Zjebo da prostiš.
                    Kad sabereš bobine čišćenje dizni, kalibraciju redovnije nego kurva što gaće menja, živciranje i nadam se da si bar imao popust da bar ne čekaš u redu kao stara i redovna mušterija a ne bih sad pogadjao boju vune i ti ga braniš...
                    Očekuješ pomoć a ne želiš je ustvari. Svestan si da će te neko "oderati" ako se prihvati toga da ti to reši. Sve je rešivo i sve se može smo je pitanje para.

Da bude jasno, nemam pojam ko je taj OTO gas ali imam pojma za iste takve pajsere u mojoj okolini a simptomi se prepoznaju odmah samo možeš (mi) pričati do preksutra jer buvi kad otkineš sve 4 noge, postane gluva....
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Originally posted by Dora View Post
                      Da bude jasno, nemam pojam ko je taj OTO gas ali imam pojma za iste takve pajsere u mojoj okolini
                      Hvali se ti koliko hoces,ali ovakve, sigurno nemas

Comment

• shuxx
                        CBC Član
                        • 05.11.2012
                        • 33
                        • Prokuplje
                        • škoda fabia 1.2HTP

moram da kazem iako sam se dosad suzdrzavao.Iako tvoj auto nikad nisam ocima video a kamoli prikacio na komp, 1.000.001 % je ugradnja,nozni rad,a stelovanje ubrizgavanja gasa radjeno djuture.Ako neko nezna nista o automobilima to je on. Kad to kazem nisam uopste preterao,mozda sam cak stovise umanjio.Moje misljenje dele svi koji su imali prilike da zavire pod haubu gde je on radio.Cak stovise imas uvoznike koji ne zele da mu prodaju uredjaje,jer su imali gomilu problema sa nezadovoljnim musterijama.nije mi drago sto sam ovo napisao,ali morao sam.
                        Tako da,prvo sredi gas pa onda vidi dali ti je auto ispravan.Zato sam te i pitao ko je ugradjivao,jer njegove radove u okolini niko ne zeli da popravlja,jer se mora sve skinuti,srediti auto, pa namontirati iz pocetka,a to je teze nego raditi novu ugradnju.

utešno, zar ne

Comment

• shuxx
                          CBC Član
                          • 05.11.2012
                          • 33
                          • Prokuplje
                          • škoda fabia 1.2HTP

ok, cenim kada znate ko nevalja, znate i ko valja, ajd sad pa ispljunite i to, nema femkanja

poslednjih 7 god sam na TNGu, e sad prvi put sam imao valjanog majstora, a sad sam se okliznuo

ne menjam grivo, majstor se da promeniti

kakvo je mišljenje o BUCI na šabačkom putu, razgovarao sam sa njegovim čovekom, bio je ok

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

ja sto znam vec sam rekao(Lukic).Za ostale nemogu reci ni dobro ni lose,niti ih poznajem, nit sam vidjao njihove radove da bi ih komentarisao(ako mo komentar uopste nesto znaci i vredi).Ali s obzirom da sam na 30km od Valjeva,a za sve ove godine niko mi nije doloazio(iz Valjeva) da se zali,osim gomile koju je radio Oto,to valjda znaci da su svi ostali ok.Sve u svemu,bilo ko drugi u Valjevu ce ti sigurno pruziti daleko bolju uslugu od one koju si dosada imao

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

ok, cenim kada znate ko nevalja, znate i ko valja, ajd sad pa ispljunite i to, nema femkanja
                              Malo mi je cudno da na forumu trazite preporuku za majstora u mestu u kome i zivite???
                              Iskustvo mi govori da si ti vec obisao vise majstora ali nisi resio problem
                              Daj nam garanciju(potvrdu nekog servisa) da to radi na benzin kako treba ,a tek onda bi dobio preporuku za gas majstora.
                              Treba taj da nam posle kaze-de mi poslaste onakav les od auta,fala vam, ali me nemojte vise preporucivati

Eto,bez femkanja

Comment

• shuxx
                                CBC Član
                                • 05.11.2012
                                • 33
                                • Prokuplje
                                • škoda fabia 1.2HTP

ČINJENICA JE JEDNA

zaista auto nije bio kod nijednog PLINDŽIJE osim OTO gas, auto nije pravio neke velike probleme, tipa da ne radi, već je pomalo zezao, tako da nisam obilazio majstore.
                                Jednom sam svratio kod Buce na šabačkom putu, i razgovarao sa Galetom. Ali je fokus bio na zameni lambda sonde.

tu počinje moje raspitivanje, s obzirom da sam na mestu gde se razmenjuju iskustva i tehničke informacije, a sve u cilju da dobijem reporuku za valjanog majstora koji ima iskustva i razmišlja dok radi.
                                Radim na održavanju, industijske opreme, i znam da džabe se neko zove majstorom, ako ne uljuči vijuge kad zagusti. Mnogi mali problemi, prave najviše problema, zna da bude rešenje veoma prosto.

zato sam ovde i tražim savet, cenim da se svi vi znate, da većina učestvuje u forumima, i da jedni druge odmere, i znaju njihove mogućnosti.

hvala za svaki savet

Comment

Working...
                                X