Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Koliko sam ja razumeo sad kad ugradiš plin trebao bi da šlepuješ auto na atest, jer ne postoji rok za to.
    Franjo brate umeš li ti išta nekomplikovano da napišeš.
    Čovek je pitao (konstatovao) prosto pitanje, kad ubacim gas u auto kako da odem na aterst kad nemam atest i time sam u prekršaju kao i kako da vozim kola dok nedobjem od beograda potverdu da imam atest a šta ak oem odbiju. Pošto znaju da sam imao gas naplate mi kaznu za svaki dana u prekršaju?

To sam i ja pitao pre par strana i dao rešenje za problem ali to nikad nikog neće zanimati jer nije primarna bezbednost nego makni pare....

Kakva novouvezena kola, nova kola prepravljena kola i ostali bakrači...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Primio k znanju i završavam ovim odgovorom:

Originally posted by sErGiO View Post
      po ovoj šemi Agencija šalje uverenje na kućnu adresu...?
      ... ili AMSS-CMV. Nisam u toku, ali sam sklon, da se to odrađuje "na licima mesta", elektronskom poštom, ili su i za to ovlastili AMSS. Što je moguće po važećim propisima.

Zaboravih, da pojasnim pitanje registrovanih vozila, da im nisu potrebne probne tablice, jer su puštena u saobraćaj (imaju saobraćajnu dozvolu) i samo prijavljuju promenu pogonskog goriva. Sa potrebnim papirima i plaćenim taksama obave postupak ispitivanja, ODMAH po izvršenoj ugradnji! Znači, ne može se koristiti u saobraćaju duže vremena - bez atesta. Iz papira ugrađivača, vidljivo je, kad je ugradnja izvršena i teku rokovi važnosti atesta za bocu, kao i periodične preglede.

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Hvala Doro, vec sam se uplasio da sam sam sa Franjom na forumu.
        Taj odmah nije bas jasno definisan, a to me bas zanima koliko traje po novom.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pa nije bilo ni po starom definisano, to spada u oblast džentlmenski sporazum a neko je jednom rekao 14 dana i to je ostalo kao odgovor...
          Apropo onog za atestatirce i šta su puštali... Po onom starom sve što nema limenu pregradu izmedju prtljažnika i gepeka mora da je ima ako se ugradi gas. To bi ukratko značilo da koro nijedan današnji auto ne bi prošao atest sem ako nije tristać, pezejac reno12 do 18 i te egzotike...
          Ah i moja Alfa ima limenu pregradu, znači 110 posto sam ispravan Dobiću dva atesta po istoj ceni

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Kad nije određen rok, to odmah - znači ODMAH! A, u praksi, zakažeš pregled i sve po shemi AMSS-CMV.

Rok, koji je naveo Dora, odnosi se na promenu vlasništva na vozilo.

Comment

• Kad_JurimJurim
              CBC Član
              • 04.03.2008
              • 47
              • Beograd
              • Brera 1750 TBi

Ja sam moj problem sa gasom od pre par nedelja juce resio. Tehnika se svela na to da je cale isao dogovorenom rutom 5 minuta ispred mene, sa mobilnim spremnim na gotovs da mi javi, ako negde vidi kontrolni punkt. Ovako sam uspeo da se provozam od centra do Banjice (servis), pa preko Pancevca na Zrenjaniski put (AMSS-CMV) do NBG 70-ti blok (tehnicki) i nazad kuci, bez problema. Sve sam to radio po najgorem spicu, kad su najmanje sanse da ce vas policija trkeljisati.

Da bih produzio, obnovio, proverio (stagod) atest za plin, morao sam da menjam bocu, kojoj je isteklo originalnih 10 godina i jos 5 dodatnih i gumena creva za homologovana napred. AMSS koji mi je i prethodno radio atest je samo zaveo izmenu, sve uslikao i popunio papire za ABS.

No, ono sto je bilo smehotresno i sto moram ovde da podelim sa vama, jer vidim da jos niko nije pomenuo, se odnosi na promenu mase vozila. Ja sam sad iz nekih tehnickih razloga morao da stavim manju bocu nego sto sam imao. Kad je momak iz AMSS-a pregledao, sacometrijski je zaveo promenu mase od 12kg i rekao asistetnu (koji je sve upisivao u obrazac) da napise novu masu plus 75kg za vozaca. Meni je taj deo malo promakao kada je objasnjavao zasto, ali kako mi cale posle rece, poenta je da se sada po tom novom pravilniku trazi da bude upisana masa vozila sa vozacem!

Tako da znate za ubuduce, kada se budete vracali iz kafane lepi, sretni i debeli sa nekog krkanluka, verovatno ce te morati da svratite prvo na atest da prijavite promenu mase vozila, da ne budete u prekrsaju.
              Realno...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Franjo, isti si kao moja žena... i ona zna šta sam hteo reći čim zinem.. i naravno uvek promaši ali ćutim, mora se
                Reč je o atestu za gas, o tome pričamo, 14 dana je bio rok po starom zakonu da uradiš atest nakon ugradnje, danas je izgleda teleport..

Moramo završavati radove u toku radnog vremena atestiraca da ne bih stisnuo dugme za teleport a ono ode auto u kapiju

Počinjem da se zabavljam polako iako je danas bilo dosta najedjenih ljudi na kapiji, naravno ne zbog nas pa su me neki i mrko gledali šta se smejem magarac jedan

Ti što juriš, pisao sam za nositi tetku po lek a tetka ima 140 kila, provo odeš u MUP i izvadiš probne tablice (Franja je opisao kako) onda odeš na tehnički gde utvde veću težinu a zatim odeš na atest da se proveri sigurnost i dobiješ sve papire... Kad odtovariš tetku kući ne znam da li moraš ići obrnuto ili ne smeta ako imaš veću težinu od stvarne.. Mislim da mora inače si u prekršaju...

Ima li neko ko zna

Naravoučenije... Kad nosiš tetku po lek kreni na vreme da sitgneš dok apoteka radi

https.autogas.rs

Comment

• Kad_JurimJurim
                  CBC Član
                  • 04.03.2008
                  • 47
                  • Beograd
                  • Brera 1750 TBi

Aaaha, to za tetku je u tom kontekstu bilo! Nisam pohvatao odma, izvinjavam se. Uglavnom haos...
                  I da... jos nisam samo uradio registraciju. Kontam da ce sad da mi traze promenu saobracajne, zbog promene mase vozila. A ako me pitaju kako sam to sve obavio bez i jedne kazne usput, reci cu im da smo drugar i ja nosili auto na ruke.
                  Realno...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Da bi bilo uverljivije reci obavezno da ste pravili pauze na svakih 300 metara nošenja ....

https.autogas.rs

Comment

• Kad_JurimJurim
                      CBC Član
                      • 04.03.2008
                      • 47
                      • Beograd
                      • Brera 1750 TBi

Naravno i nosili ga na kant ko madrac, da bi mogli trotoarom da idemo.
                      Realno...

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

A imam ja jedno `telegentno pitanje:

ukoliko kupim novu bocu sa novim odgovarajućim multiventilom i regularno atestiram plin u npr. jugu, i npr. slupam sutradan taj jugo, mogu li da tu istu bocu da prebacim prekosutra u drugi auto koji se vodi na moje ime takođe kao i jugo, pa da dobijem atest i za njega?
                        Naravno da ne mislim da slupam jugo, ali mislim nesto drugo
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Kad_JurimJurim
                          CBC Član
                          • 04.03.2008
                          • 47
                          • Beograd
                          • Brera 1750 TBi

Koliko ja vidim ovde po papirima, ne mozes, jer se atest dobija za kompletno novonastalo stanje vozila. Odnosno, serijski brojevi i brojevi homologacija su vezani i za odredjeno vozilo, tako da ako bilo sta promenis... recimo da stavis nov motor, morao bi ponovo na atest.
                          Realno...

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

Ne razumes ti bas sta ja hocu....mogu ja i da nacrtam, ali verujem da mi je pitanje dovoljno jasno.

U stvari, sigurno je odgovor na moje pitanje DA, jer nema sanse da ce negde supermegakompjuterski zavedeno da izadje podatak da je boca pod tim brojem u drugom vozilu.
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Prošle godine sam uradio atest. Promenio sam prebivalište i sutra ga odjavljujem i prebacujem sa ST na BG registarsko područje. U atestu mi stoji adresa i registarska oznaka iz ST. Da li to podrazumeva izdavanje novog atesta ili je moguća ispravka već postojećeg (tipa ispravka reg oznake i pečatiranje preko ili?)

Comment

• speedplus
                                RIP Bio nam je drug!
                                • 15.01.2007
                                • 2419
                                • LAZAREVAC

ide samo promena adrese,birokratski posao.Jedino sto se to placa,cini mi se izmedju 1500-2500rsd,bar je toliko bilo po starom

Comment

Working...
                                X