Uradi sam autogas i atest

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Reče lekar da to što sam jeo slaninu manje više, što sam pušio nije dobro ali manje više, ali stres je katastrofa. Zato sad putarima i paucima i bilo kom ko me na ulici nervira ukažem na problem slanjem u rodno mesto sa ili bez kofera... Ovde to nije ok da radim ali nekad umem da režim Ali pas koji laje ne ujeda

Ukratko za društvo iz ćoška koje sve zna, ide film kako to izgleda normalno, kad se menja ventil, obično je boca poluprazna i tada nije problem, kao na ovom primeru a ako je puna tada ide (neću praviti snimak možda neko proba a neće valjati)..

Zatim idu tri snimka jedne iste boce kako se prazni. Koga ne mrzi neka pogleda.

Zamena ventila kad ima malo više gasa nego što treba i samo gasa.

Ovo je prvi deo snimka, tečnost koja izlazi jeste voda ali ne dere se pa nije verodostojno.

Onda ide kad krene malo i gasa...
    Da napomenem da je voda teža od tečnog gasa pa je na dnu rezervoara i zato ide prvo voda pa onda kreće lagano mešavina...

Sad ide mešavina sa manje vode pa uspeva ponešto da se smrzne, nema dovoljno gasa da se onako pšošteno zaledi kako to ume.

Kod ovih radova je rizik od smrzavanja šrafova i njihovog loma, zato ako stvarno ne znate šta radite, nemojte ovo raditi.

Što se taloga tiče to ume da izgleda ovako... Ako neko misli da je to stiglo u filter wajerlesom, zhebo se, stiglo je bakarnom cevkom, za neke pojedince iz ko zna kojih razloha ovo je stelt talog. Kad se filter dovede u ovakvo stanje, toga ima dopola cevi...

Click image for larger version

Name:	IMAG0230.jpg
Views:	1
Size:	457.2 KB
ID:	881584 Click image for larger version

Name:	IMAG0232.jpg
Views:	2
Size:	332.4 KB
ID:	881585 Click image for larger version

Name:	IMAG0231.jpg
Views:	2
Size:	524.3 KB
ID:	881586
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Voda ... to objašnjava sve.
      Sa vodom, sve "dolazi na svoje" (sve je moguće).
      Slažem se da ne trebamo da izmišljamo "toplu vodu" nego vidimo šta drugi rade (plastični materijali).
      Jeste bakar dokazan u istalacijama prirodnog gasa (i verovatno i TNG-a ranije) ali nije bez mana ... koje kao što vidimo kod nas uvek isplivaju na površinu (baš me čudi zašto).
      Moguća je i korozija i depoziti i svašta (a tek na čeliku).
      Dakle, u teoriji (suvoj) kada bi sve bilo po propisu (materijali, propan-butan smeša) problema ne bi trebalo da bude ... eh, što bi rekli "kad ja tamo a ono međutim".
      Mnogo puta je u industriji promašeno (a godinama korišćeno dok nije uviđeno da problem može biti nešto o čemu nije vođeno računa) ...
      Na primer, pivo u Al ambalaži (konzervi) ... na osnovu nekog istraživanja pre 80 god. je sve o.k. (u USA; zaista utvđena "kompatibilnost").
      Neka hvala ... Sreća te je zapravo pivo u plastici (obložene limenke) ... pa može ... al' ništa bez stakla.
      Ajd' pa
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Zaboravih ali si me podsetio sa čelikom, svaki ventil ima u filteru magnet, ono sivo je djubre od gasa i deo reakcije gasa i boce (metala, tako su mi objasnili) a magnet kupi zid od boce koja rdja iznutra, budu ali baš sitni opiljci rdja boje i ima ih...

Gornji primer je extrem onaj za koji su mi pretili da ću naderati, ali verujem da toga uvek ima u cisternama na količinu od 10.000 litara goriva 100 litara vode ne čini nešto posebno. Problem je ako se staloži pa neki sirotan popije punu bocu umesto svog dela.... Ovakav primer nije čest ali sam ih imao nekoliko, zato smo iz prve ukapirali zašto auto neće da radi na gas a sve je ispravno i pun je rezervoar, nema gasa

https.autogas.rs

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Baš tako. To objašnjava i (teže objašnjivo) stanjivanje cevi koje je možda od abrazije (i plus abrazivne korozije ... a i gde je Fe2O3 tu može biti i Fe2+ pa (uz kišeljenje i kiseonik iz vazduha) Fe3+ koji je jak oksidans ... pa "pleneniti" bakar bude malo manje plemenit).
          Veoma (je) složen sistem.
          Naborojah kako izgleda teorijski (na prvu loptu) sve "cakum-pakum" ali nije baš tako prosto (a i ko će održati idealne uslove ... podrazumeva i sve po propisu u distribuciji i transportu ... a kod nas i prostije stvari ne funkcionišu).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Pitam kakva voda u gasu? Vidim da vam nije jasno i cekao sam ovakve odgovore.

Ovo je vlaga iz vazduha, gas pothladjuje vazduh i iz njega se izdvaja voda koja

se zamrzava.

Gas cim krene da isparava njegova temperatura pada brzo ispod nule tako da

voda sve i da je ima nebi nikako mogla da izadje iz rezervoara vec bi se zaledila u njemu.

Sad sve ovo smo ucili u osnovnoj skoli a dal smo razumeli to je vec drugi padez.

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

I da dodam specificna gustina vode je mnogo veca od specificne gustine gasa

pa i kad bi je imalo bila bi na dnu rezervoara. Toliko o vodi.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by b_samardzic View Post
                Pitam kakva voda u gasu? Vidim da vam nije jasno i cekao sam ovakve odgovore.

Ovo je vlaga iz vazduha, gas pothladjuje vazduh i iz njega se izdvaja voda koja

se zamrzava.

Gas cim krene da isparava njegova temperatura pada brzo ispod nule tako da

voda sve i da je ima nebi nikako mogla da izadje iz rezervoara vec bi se zaledila u njemu.

Sad sve ovo smo ucili u osnovnoj skoli a dal smo razumeli to je vec drugi padez.
                Krenuo sam da objašnjavam ali nemam živaca, lupetaš za sve novce, ni video ti en pomaže a ne pomaže zato što ništa od toga ne znaš pa onda džabe gledaš.
                Samo jedno, voda u rezervoaru ne može da se smrzne, i ja sam nekad lupetao ali može da se smrzne na izlasku zajedno sa gasom koji otima temperaturu okoline. To se vidi na videu, dok ide čista voda nema tragova smrzavanja a kasnije kako ide i malo gasa počinje smrzavanje.

Zaboravih da napišem, banovan 2 nedelje dok ne smrzne sva voda.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X