Pre par dana sam putovao Ibarskom "magistralom", ono sto mi je privuklo paznju je cena auto-gasa na pumpama van Beograda, na pumpi Knez petrol u Rusnju je 47,90 dinara, a od OMV pumpe na skretanju ka Lajkovcu pa dalje do Ljiga(dokle sam ja isao) cena plina na svim pumpama(pa i na pomenutoj OMV) je 47,40 dinara.
Znam da je ranije bilo neke price da sve sto se prodaje u Beogradu skuplje za nekih 3% (gradski porez), ali ostale vrste goriva se prodaju po istim cenama kao i u Beogradu. Da li neko zna o cemu se radi,mozda su odlucili da naplacuju porez samo na gas, ili gospoda koja se bave prodajom auto-gasa (kao i svi ostali kad to mogu) koriste situaciju pa odredju cenu kako im odgovara.
Gospoda koja prodaju auto-gas koriste situaciju i odredjuju cenu kako im odgovara i zaradjuju sto vise mogu, kao i svi sto bi radili ako mogu
Prekjuce sipao ponovo kod "Knez"-a, cena 47.90 din/lit, kvalitet sasvim OK, postao sam im stalna musterija
Sipao na Knez-u, kvalitet sasvim OK, sigurno nije lošiji od drugih...
Međutim, u subotu veče, (ukupno 2. sipanje tamo, posle prvog bio sasvim zadovoljan) uspeli su da mi nakrcaju 42.5 litara u ne praznu bocu od 40 litara ... !
Tu je sedeo i gazda i naravno počela je priča, možda zbog temperature je otišlo više, ti si prvi koji se žalio... i na kraju je rekao :"Pa zovi inspekciju ako hoćeš. Ali ako se pokaže da nisi u pravu, tužiću ja tebe zbog narušavanja ugleda firme."
Ja sam tamo do sad sipao nekih 10ak puta i uvek ali uvek stane 30-32 litra u zavisnosti kolko predjem i nikad do sad nisam imao problem da su mi sipali vishe nego shto mozhe da stane.Al eto uvek ima nekih izuzetaka.
i ja sam tamo sipa 10 puta i nije bilo problema samo kazem da plovka i to je to samo jednom je nastavio da puni bocu do okrugle cifre ali nebitno nista nenormalno sto ti sipao nemos zaboraviti na 20% mesta u boci
Ja se već neko vreme vozim na plin sa Knez petrola i sve je ok .
Doduše samo sam jednom sipao i još mi traje...
Nadam se da će i sledeći put kvalitet biti na nivou.
i ja sam tamo sipa 10 puta i nije bilo problema samo kazem da plovka i to je to samo jednom je nastavio da puni bocu do okrugle cifre ali nebitno nista nenormalno sto ti sipao nemos zaboraviti na 20% mesta u boci
Na kojih 20% kad je ukupna zapremina boce 40 litara!?
Elem, imam razlicita iskustva po Bgd i trasi ka NS, inace svuda sam placao po 54din/l:
- konstantno dobar kvalitet: autogas pumpa Zmaj (prilaz sa autoputa NS-BG, kod ukrstanja s autoputem BG-ZG)
- MBG Zemun (autoput za NS): kvalitet moze i bolje
- EuroPetrol Zemun (autoput za NS, skretanje kod naselja Galenika): danas sipao, opet nisam nesto zadovoljan kvalitetom, hoce motor da se ugasi na uzbrdicama par puta na dan.
- Petrol d.o.o. (ex-Stankom) na Cukarickoj padini: sipao jednom, ok je, kazu i da taksisti sipaju ovde, mada su tek poceli s radom
-pumpa "Brazda" na izlazu iz Indjije (BG ka NS starim putem): najbolji gas do sada, sipao dvaput samo, ali auto bolje ide. Cena: 53,6din/l (ne volim ovakve marketinske fazone u principu).
Inace, mali broj tocenja gasa je zato sto sam skoro ugradio plin i presao tek oko 4000km na gas, auto je Toyota Corolla '90 (E90).
Nzn ja nekako po principu uvek sipam an OMV pumpama, nekako kapiram da je tamo najbolji (velika kompanija, dobar kvalitet, bla bla...), mada mi cena i nije neki problem ako varira malo posto ne prelazim mnogo kilometara.
Comment