Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Dakle: opao promet nakon poskupljenja

To je kao kad poskupi paradjz pa ga ljudi manje kupuju... jednostavno je!
    Gorivo poskupelo pa sad ljudi vise razmisljaju kako i koliko ga trose.

I meni je ED poskupeo neki dan pa se ne bunim
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jovancha
      CBC Član
      • 13.09.2006
      • 80
      • bgd

Ne znam sta je ED, ali nije ni bitno

Ja se vidis bunim kad stvari poskupljuju, a znas zasto, jer smo mi ovce u Srbiji koje dozvoljavamo da nas ****ju razni likovi. Pa tako kod nas je najskuplji benzin u regionu, plin isto u vrhu, internet je skup, mobilna telefonija takodje, sami mobilni telefoni su skuplji. Briga o postojecim korisnicima je na nula nivou, kompjuterski hardware je skuplji, kola su skuplja, svako sranje je skuplje. Kvadrat lokala u knezu je u rangu beverli hilsa, ne postoje jeftini avio letovi kao svugde u svetu, kamate u bankama ogromne, skriveni troskovi u bankama na svakom cosku, itd itd

Svako te dere gde stigne, i narod cuti i trpi.

Nas narod nema odnos prema sopstvenom novcu, sad shvatam ono sto su mi nekad pricali da je za ljude u Srbiji 100 maraka sica lova, a za ove na zapadu 1 marka je kao kuca. Kod nas je sve lako cemo, e zato lako cemo smo tu gde jesmo lako cemo. Kod mene ima jedna prodavnica na boljoj lokaciji, ali skuplja, meni nije tesko da je preskocim i odem 100 metara dalje u jeftiniju, ali retko ko to radi, u ovoj i dalje ima vise ljudi, jer ljude boli **** za njihov novac.

Da ne bude zabune, nije problem platiti kvalitet, ja sam plin ugradio kod Ivana, iako sam na 10 mesta imao nesto jeftinije, ali sam zakljucio da kod njega dobijam najbolji odnos cena/kvalitet, i tako i bi.

Da sumiram, ne boli mene toliko tih 50 evra mesecno sto cu dati na plin vise nego do sada koliko me boli cinjenica da kod nas moze svako da formira cenu kako mu dune (sto je jedna strana medalje trzisne ekonomije), ali zato se na sve nacine vrlo perfidno stopira i sprecava reakcija korisnika i njihov odgovor na takva poskupljenja (sto bi bila neka druga strana medalje).

E da, da bih ostao u temi, nakon ove 'krace' digresije, i dalje sipam na Zmaju, plin je 43 dinara i auto ide ko lud, a i manje mi nesto trosi

Pozdrav svima

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a ko spre?ava tvoju li?nu reakciju na poskupljenje konrektno LPG, nemoj to više da kupuješ ni pod razno.
        ni po 43 dinara.
        bojkotuj.
        nemoj da voziš auto.

javi rezultate tvoje reakcije na delovanje tržišta (i njegovih zakonitosti)

ozbiljno, pri?aš ko neko ko nikada nije u?estvovao u normalnoj tržišnoj ekonomiji i sada se ?udi otkud to i u našim krajevima...

trgovina je slobodan biznis, ako misliš da si veštiji trgovac od trenutne ponude tržišta niko ti ne brani da prodaješ jetinije mobilne telefone, aute, goriva,...,....kompjutere, šta god.

prodaš jeftinije a zaradiš više

u praksi lako je kritikovati bilo šta, a malo teže realizovati zamišljene ideje biznisa.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Beograd - Zlatibor, od 41 do 43, osim u BG gde je 44.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BARTONE
            CBC Senator XXL
            • 25.09.2006
            • 398
            • Bor

Originally posted by prolupator
            Dakle: opao promet nakon poskupljenja
            Misljenja sam da ce cene jos ici nadole.Dokle ce derikoze biti spremne da se odreknu profita videcemo.Logicno ako je pre poskupljenja bilo isplativo da ga prodaju za 30-32 sa dodatnih 3.6 drzavnog nameta trebao bi da padne na nekih 36din.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

ovoliko je koštao , 40+ dinara, i prošle godine u leto.
              nije bilo akcize.

pa je onda polagano padala cena kako je prolazila sezona.

dokle god je slobodna trgovina autuogasom nema brige.
              uvek ?e neko poželeti da zaradi više, a to zna?i da smanji cenu i pove?a obrt.
              a kada jedan smanji cenu a ima veliki obrt ni drugi ne mogu da ostanu samo posmatra?i.

niko nije gadljiv na profit
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• choks
                CBC Član
                • 31.07.2007
                • 45
                • Pancevo

Sad nCuo sam da je na KryoGasu na beogradskom putu 40 din!Oni su uvek bili jeftini!
                So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• jovancha
                  CBC Član
                  • 13.09.2006
                  • 80
                  • bgd

'sw.brick' potpuno si omasio poentu mog posta. Trzisna ekonomija postoji kod nas upravo tamo gde si i naveo primer : na pijaci kad je paradajz u pitanju. Postoji jos u malim poslovima gde nema velikog kapitala i velike zarade.

Koja bre trzisna ekonomija kad u roku od 10 dana plin poskupi tacno 34.5%, to je dogovorna ekonomija? Kako ga svi u Beogradu zakucase tacno na 39 dinara, i posle akciza od 6 dinara po kg kod svih je tacno ispala 5 dinara po litri?
                  Koja trzisna ekonomija kad svi suskaju da je plin skocio jer je uvoznicima nafte ili drzavi opao promet ????? To je tebi trzisna ekonomija ??? Ovakvih primera mogu da ti navedem u jos 20 nekih drugih poslova, ali da ne offujem previse.

U najkracem, i da se vise ne vracamo na ovu temu jer nije za forum: Ja sam samo rekao da nasa drzava treba da ostvari regulaciju a u interesu svojih gradjana, a da nas narod treba da shvati da moze i sam da doprinese promeni cene/poslovne politike, itd svojim ponasanjem.

Originally posted by sw.brick
                  trgovina je slobodan biznis, ako misliš da si veštiji trgovac od trenutne ponude tržišta niko ti ne brani da prodaješ jetinije mobilne telefone, aute, goriva,...,....kompjutere, šta god.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

Koja trzisna ekonomija kad svi suskaju da je plin skocio jer je uvoznicima nafte ili drzavi opao promet ????? To je tebi trzisna ekonomija
                    šta ko šuška ili tra?ari me ne zanima. ?injenica je da je kod nas trgovina LPG slobodna i da svako može da otvori pumpu, da uvozi ili izvozi kako ve? misli da treba da trguje.
                    isto tako i cena LPG se slobodno formira, opet po želji kako ko ho?e.
                    država ni na koji na?in nije ograni?ila uvoz LPG.
                    ve?e slobode od toga u trgovini nije potrebno radi formiranja cene.

LPG je sko?io i prošle godine u ovo vreme. i koštao 40+ dinara.
                    pa onda pojeftinilo, pa poskupilo,...

kažeš dogovorili su se (neki, ko, sa kim ?) , pa šta sa tim. to ne obavezuje nikoga budu?eg koji želi da se bavi trgovinom.
                    a možda se i nisu baš SVI dogovorili, ili neko izadje iz hipoteti?kog dogovora.

i advokati, zubari, itd su se dogovorili pa imaju istu tarifu/ propisanu.
                    a neki imaju svoje tarife..

ali niko ne zabranjuje da svako ko poželi postane novi advokat ili novi zubar ili trgovac LPG.

tržište ?e samo ispeglati u to nemam dileme sve dok je slobodno trgovanje.
                    da, tržišna ekonomija je nekada nezgodna. dogadaju se i poskupljenja.

isto ko i paradajz, tržište je uvek neumoljivi pokazatelje stanja u trgovinskoj razmeni.

koliko znam uvoznici nafte i uvoznici LPG su potpuno nepovezane delatnosti, ?ak i razli?ite firme pa to šta se šuška baš i nema neke logike.

kako je bilo isto stanje i prošle i pretprošle godine, o?ito tržište reaguje na pove?ane zahteve potrošnje pa cena raste.

kada prodju odmori i potrošnja opadne cene ?e takodje krenuti u opadanje. kao prošlih godina.

mislim da tržište radi svoje, i kada nam ne prija rezultat i kada nam ide u korist. jednostavno energenti ?e biti sve skuplji i to je opšte poznato. pogotovu fosilna goriva ima?e samo ve?u cenu narednih godina, u proseku.

ja sam po?eo da vozim na LPG kada je koštao negde oko 19 dinara...toga više ne?e biti sasvim izvesno je.
                    svi ?emo se privikavati na realnosti, i sve više cene energije milom ili silom.

moja poenta žalbi nije na samu cenu, ve? na to što država (zlo)namerno oporezuje i guši ekološki na?in razmišljanja.
                    nije to samo LPG, kod nas se pla?a porez i na solarnu energiju imzedju ostaloga i to po punoj stopi PDV od 18%.

a planetu i prirodu oko nas nemamo zamensku ako ovu uništimo. svi mi zajedno smo na istom brodu.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Orlando
                      CBC Član
                      • 26.12.2006
                      • 97
                      • Beograd

Ta cena od oko 19 dinara je bila negde krajem 2002 godine i tada sa jedno 10000 automobila u Srbiji na gas. Eh to je tada bila vožnja za male pare, državi je to bio sitan gubitak, pumpadžije su držale malu cenu, ipak je trebalo navu?i ljude. Mada ni sada nije loše, opet je TNG duplo jeftiniji od benzina. Nije više toliko povoljno kao nekada (19 dinara) ali se i dalje veoma isplativo.
                      Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

da tako negde sept/ oktobar 2002.
                        tada je i benzin bio 60 ili 50tak dinara ne se?am se više.

uglavnom, cene energije su otada porasle.
                        i ubudu?e ?e takodje porasti, i tek povremeno i kratkotrajno opadati.

ne vredi da se bunimo oko neminovnih stvari, fosilna goriva su na izmaku u obliku, cenama, i koli?inama na koje smo navikli decenijama unazad.
                        autogas samo prati takve trendove cena, sezonski i srednjoro?no.

samo je pitanje vremena kada ?e autogas presko?iti 50+ dinara a benzin i dizel 100+ dinara. uopšte nema dileme da li ?e poskupeti na te nivoe.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Halapljivost drzave skace li skace

Comment

• Ladislav
                            CBC Senator
                            • 14.12.2004
                            • 223
                            • Kragujevac
                            • Lada Niva 1.7i

Kada se vec vracate toliko u proslost:

-Kada sam 2001. kupio auto, plin je bio 19 a benzin 38 dinara (1:2)
                            -Kada sam 2004. ugradio plin, plin je bio 25 a benzin 50 dinara (1:2)
                            -Danas je plin 43 a benzin 86 dinara (1:2)

Dakle, nista se sustinski nije promenilo u odnosu cena ovih goriva.

Comment

• prle
                              CBC Senator
                              • 04.09.2006
                              • 223
                              • Beograd - Konjarnik

samo se sada brže isplaćuje instalacija gasa, tj kroz manje kilometara...ispade još bolje

Comment

• Heinz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 1027
                                • Beograd, Voždovac
                                • Avensis 2.0 D4D

Teško da je bolje da nešto košta 44 umesto 31 din.
                                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                                X