Takodje, jednom sam sipao bas na pumpi u Krnjaci i kvalitet je bio OK.
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Raport sa E75:
Slap kod plavog mosta 43.00
Lukoil kod Aerodroma 41.90, ali juce nije bilo LPGa
OMV izmedju Pecinaca i Rume 41.90
OMV kod Sremske Mitrovice 44.00
Pumpa u Bijeljini na izlazu ka Brckom 0.81 KM, tj. 33.50 din, mnogo bolji plin nego ovo sto se toci na OMV-u. Posto je autoput u pitanju, slicna brzina, temperatura i uslovi, bez kocenja, odgovorno smem da tvrdim da je potrosnja bila manja za 30%. BMB95 je na istoj pumpi 1.75KM, tj. 72.35 din
Comment
-
-
Juce nesto cekam kod zubara, vidim novi SAT na stolu i uzmem da ga prelistam.
Ima clanak o LPG i akcizama, ako sam dobro zapamtio drzava uzima 3,9 din/litri (kada se preracuna 6 din/kg u litre) i to sve sa PDV-om.
Covece! 3,9 din! Pa da je samo za toliko poskupeo gas niko se nebi ni osvrnuo na to.
'Bem im ma*er alavu! (Izvinite, morao sam...)"You are reading this for the wrong reason..."
ENDYMION, Dan Simmons
Comment
-
-
Originally posted by supic dejanSipao sam u Trebinju za 0.99km, a gas je može se reći odličan, a u Milićima sam sipao za 0.83km ali je gas malo lošiji što se po ceni može zaključiti.
Cijena od 0.99 KM/lit. (0.5 EUR/lit.) je koliko ja znam, ubjedljivo najskuplja u BiH, i vjerovatno na nju ima vise uticaja to sto je to mislim jedina pumpa u tom podrucju... I nastavak puta prema CG je obiljezen cijenom od 0.55-0.6 EUR/lit. pa je ovaj jos i "povoljan"... Cak se i cijena u Sarajevu, kao tradicionalno najvecoj "kravi muzari" zbog vece kolicine naroda i para nego u nekim manjim sredinama, krece od 0.77-0.92 KM/ lit...
Comment
-
-
Originally posted by BlackeyedCovece! 3,9 din! Pa da je samo za toliko poskupeo gas niko se nebi ni osvrnuo na to.
'Bem im ma*er alavu! (Izvinite, morao sam...)
Mislio sam da je do sad vec svima jasno da je akciza stvarno 6din, ustvari da je toliko za kilogram a za litar je manja.
A valjda je odavno jasno da konacnu cenu formiraju pumpadzije i to kako im se hoce. Ja vozim na plin samo godinu dana, ali sam za to vreme video da se cena nekoliko puta menjala i na gore i na dole i sa tim nije imala nikakve veze drzava, vec vlasnici pumpi.
Moj "zakljucak": U poskupljenju od 14din, 3,9din ide drzavi a "ostatak" uzimaju pupadzije. To je i ranije moglo da se zakljuci jer je cena skocila na 40 pre bilo kakve akcize. Za razlog moras pitati nekog ko drzi pumpu, a evo ovde je neko vec naveo da je rafinerija pod remontom i da se plin uvozi.
A psovati mater nije lepo, pa da je bilo ko u pitanju. A pogotovu kad se psuje u prvog ko ti padne napamet.
pozz
Comment
-
-
Originally posted by PredraquezOriginally posted by BlackeyedCovece! 3,9 din! Pa da je samo za toliko poskupeo gas niko se nebi ni osvrnuo na to.
'Bem im ma*er alavu! (Izvinite, morao sam...)
A psovati mater nije lepo, pa da je bilo ko u pitanju. A pogotovu kad se psuje u prvog ko ti padne napamet.
pozz
Comment
-
-
Ja sam pricao sa poznanikom koji radi na jednoj privatnoj pumpi koja toci samo plin, i on mi kaze da im je dosta opao promet nakon poskupljenja.
Moguce da je to razlog nekog novog dizanja cena, da bi bili na istom ?
E sad to je bilo u siroj prici, i bez neke dublje analize, ali ako bi jos neko potvrdio ovu pricu sa smanjenim prometom, onda bi to trebalo da bude to
Comment
-
Comment