Citam vase potrosnje i place mi se. Meni je Voyager 3.0 automatik trosio do cg i nazad 15-16 litara plina. Jesam bio pun stvrai,krovni kofer,camac u gepeku ali opet mi nekako puno....cak nisam nesto posebno gazio.Lagano sam isao. Nisam primetio da se menjala potrosnja sa nasim i crnogorski plinom ali na nas plin ide dosta bolje auto. Sinoc sam sipao na eko pumpi u cacku i kada sam krenuo pomislio sam da je na benzinu. Zaista mnogo bolje ide .
Ovom prilikom pozdravljam majstore koji su mi ugradili bocu od 70 llitara u koju nestaje ni celih 46
Mercedes 1.8 grad 15 na otvorenom (auto-put ) 10.
Mada potrosnja zavisi dosta od toga gde se toci plin... ima pumpi u Nisu kad sipam ni 20 mi nije malo po gradu... uzas .
Kako to?
U bocu od 60l staje 48 sigurno.
Jel je dobar ugao boce tj. multiventila? Kod tebe nesto NIJE ispravno.
Menjaj to pod hitno. Mnogo trosi tvoj auto da bi imao tako mali radijus kretanja. Trebas da imas najmanje bocu od 80 litara za toliki motor.
Drugo je vec pitanje smestaja boce i slicne stvari. Trebalo je mozda bolje da se razmisli o tome a mozda i nije bilo zgodno za montazu vece boce.
ugao boce nije dobar,to je problem. veca boca nije mogla da stane zbog skidanja zadnjeg reda sedista. sa ovom potrosnjom na svakih 300 km idem na pumpu
evo vratih se iz Crne Gore sa letovanja
relacija Bor-Paracin-Batocina-Kragujevac-Cacak-Uzice-B.Polje-kanjon Morace-Podgorica-Bar i nazad
1160Km sa 84L plina(70L naseg OMW i 14L crnogorskog)
prosek 7.3/100
citroen zx 1.4i karavan
isparivac BRC,venturi
Skoro sam prosao kroz tvoj kraj BARTONE - posle Bora sam skrenuo na sever kroz Homoljske planine prema Pozarevcu tj. Beogradu i uspeo sam da ostvarim vanrednu potrosnju za moj auto - oko 11l plina u proseku a sa obzirom da je "otvoren" put to je uspeh Stvarno je reli ruta - mislim da ni u Bosni nema onoliko krivincina i uspona (zanimljivo je da te krivine uopste nisu obelezene) pa je potrosnja opravdana.
Motor je 1.4 TU3S(pug205)u sustini je isti kao tvoj samo malo jaci i sa dosta kracim menjacem.
@CannoN
pa sto se ne javi malo ranije da tuda prolazis,mogli smo u Brestovackoj Banji ili na jezeru pice popiti pre uspona i krivina ka Crnom Vrhu.Odavno tim putem nisam prolazio,pre dve sam godine bio do onog kompleksa “Jelen“ na Crnom Vrhu koji jos nije zavrsen i put je tada sto se tice asfalta bio jako dobar.Sad se za vikend na tim „krivinicama“ odrzava medjunarodna brzinska trka,kazu prijavljeno oko 50 posada.
Citam vase potrosnje i place mi se. Meni je Voyager 3.0 automatik trosio do cg i nazad 15-16 litara plina. Jesam bio pun stvrai,krovni kofer,camac u gepeku ali opet mi nekako puno....cak nisam nesto posebno gazio.Lagano sam isao. Nisam primetio da se menjala potrosnja sa nasim i crnogorski plinom ali na nas plin ide dosta bolje auto. Sinoc sam sipao na eko pumpi u cacku i kada sam krenuo pomislio sam da je na benzinu. Zaista mnogo bolje ide .
Ovom prilikom pozdravljam majstore koji su mi ugradili bocu od 70 llitara u koju nestaje ni celih 46
Prijatelju, ja sa kadetom 1.6 manuelni imam 7.5 do 8 potrošnje (pisao sam već) tako da ti sa 3.0 motorom i automatskim menjačem budi zadovoljan sa 14-15 jer to ti je to .... ako ti je toliko muka, ti promeni auto, uzmi nešto sa manjom kubikažom .... a što se tiče zapremine, to idi sredjuj, tu bi moralo da stane 56 litara.... ali nemoj da sredjuješ tamo gde si ugradio ... Nemoj pogrešno da shvatiš, ali koliko biu trošio benzina sa tim čudom? Pa pomnoži za 108 dinara, pa onda vidi da li ti je žao .... pozz
Comment