Dakle Smederevo-Zlatibor-Smederevo 466km, boca tankirana na 35,2l plina i po povratku dosuto 30,47l do vrha. U oba slucaja sipano dok aparat ne pocne da drci. Aero dinamika definitivno narusena natovarenim gepekom na krovu (ogradica za bebe i dvoja kolica). Po proracunu 6,54l/100km sa voznjom izmedju 2500 i 3000rpm.
PS Sipano na istoj pumpi.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
FIAT BRAVA 1,4 LAVATO veturi, očajno sklopljen, poslat ću sliku da vidite kako ljudi vrše ugradnju, bilo kako bilo u gradu 14,5 litara na otvorenom nikad ispod 10 ALI; kada je boca ful onda prvih 100 km potroši ispod 7 lit, zatim u sljedećih 100 (dakle 200 ukupno) ukupna potrošnja 11 lit i u zadnjih 100 km (ukupno 300 km) ukupna potrošnja ispodane onih 14.5 lit.
Vožnja je 100% gradska i prije se može nazvati puzanjem nego vožnjom.
Jel može neko da mi ovo objasni, i gdje je greška ?
Ocjena po poznavanju je, da bila bi potrošnja benzina cca 11,5 L.
Ustanovio sam ako ga stisnem do 3-3500 odmah prebacuje na gas. Sad ga ujutro na benzin vozim do 2-2500 dok ne osetim, da je malo zagrijan, stisnem in prebaci mi na gas. Kad je topao odmah ga stisnem, da prebaci. Još moram na neku relaciju, da i to izmerim.
Neka još kažem, da sam 'morao' vratiti sportski filter, jer nemam originalni. Za ugradnju sam ga posudio, jer je Dora rekao da neče da radi sa sportskim. Moram reči da nema neke očite razlike sem, da je avto odzivniji sa sportskim filterom. Sa originalnim kao da je malo bila stisnuta kočnica. Posebice se to oseča kod ubrzavanja. Mislio sam kupiti original kučište ali kad sve radi…ne znam...
Nadam se, da to ne šteti motoru. Ili ipak?
Am... Yugo 1.6, karb 34/34, brega Pittatore - 145km - 14,5l plincuge, BG - Indjija, Indjija - BG, gradska voznja do tog 145og km.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Kadett 1.3s. Letos Bg-Srebrno jezero, malo motanja tamo i nazad Bg. Ukupno 250Km sa 18.5l plina ili 1000din. Oko 7.3l/100Km. Zadovoljan sam time.
Po Bg-u je letos trošio oko 10l/100Km, a sada je oko 11.5l, ali mi je termostat neispravan i moram što pre da ga zamenim...
Nisam vec dugo pisao u ovoj temi i u zadnjih godinu dana se ne mogu pohvaliti sa potrosnjom gasa.Presao sam 50hkm od kada imam gas u autu i prve dve i po godine je potrosnja bila na normalnoj voznji oko 8.5l a na otvorenoj 6.5,a sad po gradu od 10-12l i na otvorenom oko 9l,auto radi normalno ide isto kao i ranije,svi filteri se menjaju na 10hkm i na svakih 5hkm izduvavaju.I od drugih ljudi sam cuo da se zale da im u poslednje vreme auti vise trose(ne zbog zime jer su se i letos zalili).
Pre dve nedelje sam isao za Doboj i potrosnja joj je bila oko 9.5l,a to je poluotvoren put i tu auti najmanje trose,kad se samo setim da sam pre za relaciju NS-Ostrog koja je 470km potrosio 29l gasa sto ispada 6.2l/100km.
Sad kad se nisam šlogiro...! Danas zaključio merenje potrošnje tng-a na Pežo-u 206 (1.4 - 74ks), vožnja je bila 50:50 grad-otvoreni put , negativno sam se iznenadio kad sam došao do zaključka da mi je potrošnja 11l na 100km ! Prosto nemogu da verujem da tako mali auto može toliko da potroši. Inače imam brc sequent 24 my7 sistem , plin sam sipao na OMW pumpi i vršio merenje na uzorku od 35 litara natočenih.
Pre mesec dana sam takođe vršio merenje , ista vožnja, isti plin,... potrošnja je bila 8,3l na 100 km. Dal je moguće da ovo hladnije vreme toliko utiče na potrošnju, ili je ovo pojeftinjenje plina obrnuto srazmerno potrošnji. Tj. dal je moguće da "krste" plin da bi mu smanjili cenu !?
Takođe, dodao bih, razgovarao sam sa još par ljudi na ovu temu, svima je potrošnja značajno porasla... Šta je posredi, kvalitet plina , hladno vreme ili nešto treće... !?
Meni Z10 trosi po gradu 8-10 litara plina+malo benzina. Poslednja tura, sipana na pumpi u Galenici, EuroGas, cini mi se da se tako zove, potrosnja, 11 litara, kombinovano grad-Ibarska magistrala! Performanse iste...
Period 01.januar 2008 – 20.decembar 2008
utroseno 897 L plina i 47229 din.
predjeno 8402 Km
prosecna potrosnja 10.7≈11L
po kilometru 5.6din
prosecna cena plina 52.65 din
citroen zx 1.4i
BRC venturi
Period 01.januar 2008 – 20.decembar 2008
utroseno 897 L plina i 47229 din.
predjeno 8402 Km
prosecna potrosnja 10.7≈11L
po kilometru 5.6din
prosecna cena plina 52.65 din
citroen zx 1.4i
BRC venturi
Stilo abarth selespeed sa sekvencijalnim plinom od kako je pocelo ovo hladno vreme nece ispod 18 ali ga vozim iskljucivo po gradu i to uglavnom uvek hladan motor jer su kratke relacije! Inace kad se zagreje bude oko nekih 15 litra! nadam se da je ovo normalna potrosnja
Comment