Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • despot
    CBC Član
    • 07.07.2007
    • 23
    • Subotica

kolika vam je potrosnja plina

fiat stilo,1.8..10 litara u gradu,otvoreno oko 7,5 litara,zadovoljan sam potrosnjom..treba biti i realan malo na kakav kvalitet plina i vozimo??

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Peugeot 206 1.6 16v tomasetto sequent u gradu od 9-10l na otvorenom oko 8-9l.

Comment

• GaD
        CBC Član
        • 15.08.2005
        • 74
        • Podgorica

Originally posted by sw.brick
        ja samo kazem da godine nisu uzrok sam po sebi, vidjao sam aute stare samo 2 ili 3 godine koji su zreli za generalni remont.
        Podgorica ravan grad, nema brda, siroke ulice, malo semafora, auto lagan, malih dimenzija (prednje povrsine), motor relativno slabasan, topla klima....meni je sasvim ok da potrosi 9 litara benzina uz umerenu nogu.
        Moram uzet u obzir da su ti motori presli 200.000 kilometara, nemoguce da radi kao novi. A sa druge strane juce sam bio na sajam automobila i citam C4 1.4i 16v Premium 90 konja trosi 8.7 litra po gradu. Ovo je fabricki podatak, znaci realnosti sigurno ne ide ispod 9 litara.

Onda uporedit tehnologiju motora iz 2007 i 1994 , tezinu kola... Nemoguce je da golf 3 trosi 9 litara u grad.

Evo slika sa sajma koju sam "citirao"

Comment

• VW_POLO_1.4
          CBC Veteran
          • 07.11.2005
          • 103
          • Nis

Vw-Polo-1.4 60ks merio u zadnjih mesec dana i trosi 12l po gradu
          Da li je to mnogo ??? Ja mislim da jeste za taj motor!!

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

E, za'ebite potrosnju po gradu... Tu auto trosi na sat, kao traktor, nema veze koliko je kilometara.. Kreni-stani, prva, druga brzina ili samo prva i to jedva...
            Uostalom, prica mi covek, Corsa C 1.2 benz ~9l (benzina) u gradu u najgorem spicu sa upaljenom klimom. Njemu je to sasvim OK, ne buni se i nije mu mnogo, naprotiv.
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ladislav
              CBC Senator
              • 14.12.2004
              • 223
              • Kragujevac
              • Lada Niva 1.7i

@VW_Polo_1.4: U pravu je Prolupator, nemoj lupati glavom mereci potrosnju po gradu. Nekad kad budes isao na duzu cisto vangradsku relaciju natoci u Nisu do vr'a, i kad se vratis na istoj pumpi opet do vr'a i vidi kolika ti je potrosnja u cisto vangradskoj voznji, pa odatle izvlaci zakljucke.

Evo npr. ja i drugar imamo skoro potpuno isti auto (Lada Samara 1.3), isto godiste, uredjaj isti i ugradjen u istom servisu, potrosnja van grada i meni i njemu ista, oko devetke.

A u gradu drasticna razlika - meni retko kad preko 13, a njemu retko kad ispod 16 litara! Razlika je samo u tome kad vozimo: ja uglavnom uvece, kad je slab saobracaj, a on u najgorim spicevima.

On se stalno nervirao i nesto ******o, stelovao i nikad nista nije uradio, a smirio se kad smo zajedno konstatovali da nam auti van grada trose potpuno isto. Ma, gradska voznja je...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Beograd a sve više i NS liče na noćnu noru što se saobraćaja tiče. Auti treba da imaju kao radne mašine i sat koji meri vreme rada da se zna koliko je motor radio.
                Za 40 minuta ja stignem do BG-a a onda mi treba od Zemuna do Sajma 40 minuta...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tezinu kola
                  ovo je bitno za potrosnju u gradu.
                  tehnologioja motora danas, pre 10 i pre 30 godina je gotovo identicna.
                  nista se tu bitno nije promenilo, i dalje potpuno isti procesi sagorevanja, i tek koji procenat poboljsanja konverzije energije iz hemijske u mehanicki rad.
                  koji procenat, to znaci manje od 5% razlike.

danas sam izmerio moj auto.
                  bez vozaca, 1620kg okruglo.
                  mora da trosi po gradu, adekvatno tome pa ma kakav da je motor unutra.

Golf 3 je mali, lagani auto, nize klase.
                  takva i treba da mu bude potrosnja, za aute tog segmenta adekvatna.

Golf 2 je imao oko 850kg.
                  ne verujem da Golf 3 prelazi 1.000kg. (s obzirom da je Pasat tih godina bio prilicno lagan auto, a veci celih pola metra, oko 1.100kg).

tek u zadnjih nekoliko godina su se novi auti poprilicno ugojili, sada 1200-1300kg nije cudno, a u doba pomenutog Golfa toliko su imale povelike limuzine, top modeli fabrika.
                  po gradu, 100kg mase priblizno 1 litra benzina vazilo pre 40godina kao pravilo.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Definitivno je kod nas losiji plin... Naime na taxi voznji od Bajine Baste do Kotora ima oko 400km i auto sa plinom nasutim u BB je trosio prosecno 11l/100km... Vrlo mirna voznja sa jednim putnikom bez ukljucene klime... Istog dana natocen pun plina u Kotoru pa nazad za BB i prosecna potrosnja je 8l/100km sto mi se dosad nikad nije desilo... Dakle razlika u prosecnoj potrosnji je 3litra sto je stvarno mnogo...

E sad, da li sam ja u BB naleteo na los plin a u Kotoru na odlican, to nikad necu saznati...

Pozz..
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

...novi auto i novi plin, dakle BMW E36 325 sa sekvent uredjajem od 8.5l na ibarskoj BG-Zlatibor do nekih 17l po gradu ostre voznje !

Comment

• drBouz
                        CBC Član
                        • 08.09.2007
                        • 35
                        • Novi Beograd

Originally posted by Dora
                        ao radne mašine i sat koji meri vreme rada da se zna koliko je motor radio.
                        Za 40 minuta ja stignem do BG-a a onda mi treba od Zemuna do Sajma 40 minuta...
                        pa nisi losh. mislim na epizodu - hop-do-sajma.

ja danas nasuh u nivu 50l gasa, mada je na 45.5 bilo do plovka. nekih 380km sam provozao od toga 20ak km sumskih puteva, (recimo 10km pod reduktorom) 250 po ravnom, (peta 100tinak/h) ono ostalo polu-ljuti grad. (u odnosu na ranije, cini mi se da je malo jaca potrosnja (ovo je sad posle intervencije). mada to je otprilike tu negde 12-13 polu-smor grad (znaci kad nije ono za samoubistvo).
                        p.s. i meni se ucinilo sad kad sam bio po montenegro da trosi malo manje - jerbo mi je prosecno bila potrosnja oko 10 (niva 1.7i) - sve sam isao putevima, al' je prilicno uzbrdo-nizbrdo(i uzbrdo retko kad u petom stepenu prenosa, a nizbrdo prilicno cesto u trecem).

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Poenta je u onom nizbrdo trećom, tada koči motorom i ne troši gorivo
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gari1809
                            CBC Početnik
                            • 24.10.2007
                            • 3
                            • beograd

VW GOLF II 1.6 potrosnja varira ali u zadnje vreme gradska voznja je zakucala na 13 litara (a bilo je i 9,5) uredjaj je BRC i presao je oko 45000 km. Koji je servis u Beogradu za preporuku za BRC uredjaj (nemojte samo JUGOGAS u Krnjaci).

Comment

• Vektrash
                              CBC Početnik
                              • 26.10.2007
                              • 7
                              • Sombor

Vectra

Opel Vectra B 1.6 16V, ugradjen plin u Tavankutu, "Zavoli" uredjaj (stvarno sam ga i zavoleo)! Sombor-Budva-Sombor potrosnja 7,8l/100km, cetvoro u kolima i pun gepek klope i stvari, povremeno ukljucivana klima... masina je jednostavno klizila po putu..

Comment

• CannoN
                                CBC Senator XXL
                                • 15.09.2007
                                • 485
                                • Beograd

Uspeo je da postigne rekordnu potrosnju sa zadnjom bocom - skoro 12l po 100km izludjujuce gradske voznje.
                                Jutarnji krug mi traje sat i po u spicu-popodnevni spic mnogo manje jer ne vracam curu koju vozim ujutro pre svog posla.

Pug 205 1.4l karb.

Comment

Working...
                                X