Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Da ne otvaram novu temu:Kazu neki da kada se iskljucuje pistolj za gas sa auta,ako ima onaj prasak ili maglu,da je onda gas kvalitetan a ako ne,da nije.Pomozite i kazite da li je ovo tacno ili ne?

P.S.
    Nisam otvarao novu temu jer ovde nema sta mnogo da se odgovara i polemise.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

i opet novo merenje! soryy ako davim! 47 litara gasa sipano u ns-u na rafineriji po nesto vecoj ceni ako se nevaram 39.90 i kaze lik da je odnos 60:40 presao vec 200 km i stoje jos sve cetirir tacke!!!! sada ce ispasti da ce ovaj put trositi 10l na 100km????
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• GOLUB
        CBC Član
        • 06.04.2005
        • 39
        • Beograd

Juce stigao sa puta. Sa 32l gasa presao 500km otvorenog puta.
        Potrosnja u gradu oko 8l/100 km. Automobil Jugo In L sa PSA motorom, plasticna usisna grana, uredjaj Lo-gas Sequent.

Comment

• Stilo
          CBC Član
          • 23.11.2005
          • 25
          • Split, HR

Stilo 1.2 16V 45l ---500 km znači 9l
          Stilo 1.2 16V

Comment

• nikolapanic
            CBC Senator XXL
            • 16.10.2005
            • 657
            • Petrovac

Stilo,
            je li to potrosnja u gradskim uslovima ili na otvorenom?
            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Stilo
              CBC Član
              • 23.11.2005
              • 25
              • Split, HR

Ja živim cca 25 km od Splita a tamo radim tako da veći dio puta vozim tamo ovamo, iako to ne bih nazvao pravim otvorenim putem jer ima cca 10 km dosta velike uzbrdice.Ostatak vozim nešto po gradu a nešto lokalno.
              Recimo da je odnos 70% otvorene a 30% grada
              Stilo 1.2 16V

Comment

• Čiča
                CBC Senator XXL
                • 14.12.2005
                • 1621
                • Beograd, Vidikovac

zimska potrosnja

Napunjen pun i benzina i gasa, predjenih 377km, ponovno punjenje, gas 34l i benzina 7l. Otvorenog puta je bilo 159km, ostalo u gradu. Posto urjedaj sam prebacuje na plin zato je i potrosnja benzina bitna, bar ja tako mislim???
                Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Stilo
                  CBC Član
                  • 23.11.2005
                  • 25
                  • Split, HR

Evo da potkrijepim sa još par podataka.

Inače prije ugradnje plina potrošnja benzina na putnom kompjuteru (koji pokazuje možda 3-4 dcl manje) se vrtila oko 6,7 do 7,3 l (ja izmjerio od 7 do 7,6) dok mi je sada u vožnji plinom taj isti kazivao 8,7 l (izračun pokazao 9l).
                  Inače vozim prosječno bez nekavih divljanja a prosječna brzina po kompu mi je bila cca 54 km/H.
                  Stilo 1.2 16V

Comment

• Astra 1.6i karavan 92 god. 55 kW (masa praznog vozila 1110 kg) u mesovitom rezimu 10 litara,u gradu 11-12 litara a otvoren put 8,5 litara!
                    Ovo su vrednosti za zimu,a za toplije vreme se vrednosti spustaju za 1 litar!

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Evo najnovijeg merenja,pre tri dana mi se ugasio na gas auto(jer sam namerno hteo da ostanem bez njega) i odem na pumpu i sipam za 500=12.99l i predjem 165km i jos mi se nije ugasio a otisao sam na pumpu i opet sipao,sto mu dodje da je potrosio 13/165=7.8l stime sto je verovatno mogao jos malo da ide.Napominjem da je voznja bila stroga gradska a i strogo penzionerska.
                      Astra 1.6 8V karavan 52kw

Comment

• Svaka cast za potrosnju!
                        Mislim mozda je malo glupo da te pitam nesto ali pitacu!
                        KOji ti je rezim saltanja! Jel se obazires na broj obrtaja, ili brzinu, ili zvuk motora!
                        Ja sam ispocetka kada sam uzeo astru ko majmun saltao sve na oko 2900-3000 obrtaja,pa mi je potrosnja iznosila 13 litara,sada kada sam uvideo da sam ko manijak pocetnik salto nepravilno sada otprilike saltam na 2500 obrtaja,dok kod ubacivanja u petu to nevazi nego ga ubacim na 80 km/h!

Comment

• Davor
                          CBC Senator XXL
                          • 02.03.2005
                          • 498
                          • Novi Sad

Posto imam produzeni menjac F13 na njoj nisu mi potrebni neki veci obrtaji da bi normalno primio visi stepen prenosa,pa kada ju polako vozim onda saltam od 1800-2500o/min i to mi je nekako najoptimalnije.A i da napomenem kada idem bulevarom u NS-u uvek koristim petu brzinu jer nikada ne vozim 60km/h a sa 80 mi je u petoj 1800 o/min.

Napominjem da moze ona mnogo da popije ako ju stalno saltas 4-5.500 ali ne mozes ju 100km tako voziti ali 15 bi verovatno popila kao od sale tada.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Držite se teme, zamoljavam, raspravu o tipovima menjača ili o stilu vožnje prenesite u Opšte diskusije ili šasija i ....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Aladin
                              CBC Senator
                              • 17.08.2005
                              • 223
                              • Beograd

Kupio sam pre oko mesec dana Citroena BX 1.6 sa ugradjenim BRC uredjajem. Nije isao bog zna sta a trosio je oko 15 litara gasa. Imao sam spustene dve cevcice u svako grlo karburatora.
                              Prosle nedelje sam bio kod Dore da mi ugradi mixer. Ali, jebiga, nije mogao da stane do haube. Dora se zainatio da resi problem, i da ne duzim sad, posle pet sati smrzavanja smo uspeli da namestimo mixer od Astre u crevo. Onda ga je lepo nastelovao.
                              Auto leti! Od Novog Sada starim putem sam sa punim kolima izasao uz Frusku goru petom, bez problema... A potrosnja je izmedu 11 i 12 u mesovitoj voznji a ja bas gazim auto.
                              Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Auuuuuuuu. Pa ti si Aladine vidovit. Otkud znas koliko ti trosi auto posle 2 sata voznje? Ne sumnjam da ide super ali za potrosnju mozes samo da pretpostavljas, za sada. Daj boze da je toliko ali i da je malo vise vredelo je truda jer bar ide kako treba sto mnogi koji voze na gas nisu NIKADA doziveli da osete kako TREBA i mora da ide auto na gas a voze se hiljade kilometara godinama. To je jedna od stvari u koju malo ko moze da poveruje a tacna je sto posto.

Comment

Working...
                                X