evo jos nekih rezultata kod mene...pre neki dan sam natocio neko krs gorivo, sa 25 litra sam presao 180km, sutra dan sam natocio isto toliko, presao 255km, naravno, druga pumpa je bila u pitanju...pitam se samo kakvu li su mi vodurinu tocile one bitange inace, otvorena voznja, prosek 120-140km/h i malo svrljanje po gradu... kako god, jako sam zadovoljan kako trosi, nastelovan je sad ok, tako da sve radi u fulu
Opet je naišla neka krš tura plina, barem u Beogradu, poslednja dva sipanja, na dve različite pumpe, sa 1000 dinara, sipano po ceni od 59.90, prvi put sam prešao 95 km, a drugi put 108 km. Znači između 15,5 i 17,5 litara i to pretežno po Novom Beogradu i Zemunu (gde i nisu neke strašne gužve). Maltene mi se više isplati da vozim na benzin.
Moj rekord u potrošnji plina je 22L/100km, sve gradska vožnja, a vozilo je bilo Ford Mondeo 2.0 iz 1998.g. Srećom vozio sam ga par meseci, nisam nikako mogao da mu spustim potrošnju ispod 15-16 litara plina.
Ja non stop sipam U moju Vectru C 1.8 plin na Zmaju i potrošnja pogradu nije nikada ispod 10l i iznad 13l, zvaisi od zastoja i klime. A plin ima konstantan kvalitet. Prešao oko 3000km. Kažu neki da može i manje, ali sam ugradio pre 3k km, pa ću da probam štelovanjem.
Moj rekord u potrošnji plina je 22L/100km, sve gradska vožnja, a vozilo je bilo Ford Mondeo 2.0 iz 1998.g. Srećom vozio sam ga par meseci, nisam nikako mogao da mu spustim potrošnju ispod 15-16 litara plina.
e pa mnogi se "zale" na taj model mondea da trosi dosta benzina nikad ispod 10l na otvorenom a tek plinaaa . Ja sam vozio taj model u dizel varijanti i trosio je oko 8l po gradu i 6 na otvorenom ali sa mojom umerenom voznjom . Decko koji ga je kupio od mene a skoro smo se videli zbog prevoda kaze da mu trosi oko 10l na otvorenom ali ga i dere posteno . Fordine umeju da zaseru sa potrosnjom to je 100% tacno.
Od BG-a do Gračanice 42L plina, to mu dođe malo manje od 6 na otvorenom (Yaris 1.0). Inače u Kos. Mitrovici plin je 39din. Pa vi ljudi vidite koliko nas ovi naši deru!!!
Honda Civic 1.5, 16V (vidi sliku): imam plin od maja meseca 2007.god. i mogu da primetim da mi je i dalje ista potrosnja kao i onda. Ustvari, na otvorenom mi je porasla potrosnja posto sam poceo brze i agresivnije da vozim kako sam se upoznao sa autom, pa to sad ovako izgleda:
Gradska voznja od prvog dana 9-9,5l (benzin mi u gradu trosi oko 8l), eventualno 10 ako se bas potrudim da ga gazim i ako su kratke relacije pa auto ne stigne ni posteno da se zagreje.
Otvoreno- medjugradska: minimum je 6-6,5l kad vozim mlako, to jest bez nekih preskakanja drugih vozila i ako brzina bude do 100km/h. Tu mi je reper medjugradski put Pirot- Nis. Isti put, sa bas voznjom u obrtaje i mnogo preticanja tipa ubacim u 3.-cu na 80km/h i gazim do 120-130km/h pa saltam u cetvrtu, onda je oko 8l. Dobro, ima i nekoliko deonica gde mora sporije da se vozi...
Autoput: ako vozim 120-130km/h, potrosnja je oko 8-8,5l. Ako vozim 140-150, onda ide do 10l.
A procitao sam na prethodnoj strani da je neko rekao kako je primetio da mu potrosnja plina proporcionalno raste sa brzinom, pa bih i ja da se pridruzim konstataciji. To sam i ja primetio na autoputu. Vozio sam 3 puta moj auto na auto putu Nis- Beograd na benzin i vozio sam ga sva 3 puta minimum 130, a uglavnom 140, sa nekoliko izleta do 160km/h (ipak, zanemarljiv procenat) i sva tri puta izmerio potrosnju oko 7,5l benzina. Nije tesko izracunati koliko mi se povecala potrosnja plina proporcionalno pri ovakvoj voznji. A takodje sam primetio da moj auto do 120 otprilike vuce vrlo dobro na plinu, skoro kao na benzin, ali zato preko toga, moram papucicu lepo da nagazim da bi ubrzavao na plin, dok na benzin to ide mnogo lakse, i daleko od patosa.
A takodje sam primetio da moj auto do 120 otprilike vuce vrlo dobro na plinu, skoro kao na benzin, ali zato preko toga, moram papucicu lepo da nagazim da bi ubrzavao na plin, dok na benzin to ide mnogo lakse, i daleko od patosa.
To znači da nije dobro naštelovano, imaš manjak goriva, obrati se majstoru. Nije bezazleno ni po motor da se siluje u siromašnoj smeši.
Mazda 323F 1.6 16V, sipam skoro redovno na MBG-u, i potrosnja na otvorenom se drzi oko 8L. Po poslednjoj racunici bilo je 7.8L, autoput+okolna sela, a kad sam isao za CG pre neki dan prosecna je bila 8.2L. Po gradu trosi do 10, sve u svemu zadovoljan sa kvalitetom plina na pomenutoj pumpi i voznim karakteristikama auta.
Z101 Lovato,Zadnja dva sipanja OMV(Paraćin) I NIS(Ćuprija),OMV 10.02.NIS 8.66,menjač sa 4 brzine potpuno ista vožnja,kombinovana,grad-međugradska.Odakle sam ja govorimo u 4 padeža ali sam u matematici,mnooooooogo dobar,tako da neznam šta se ovo dogodilo.
Inače ovo je potrošnja na 20 litra plina ,pa do kraja!
A takodje sam primetio da moj auto do 120 otprilike vuce vrlo dobro na plinu, skoro kao na benzin, ali zato preko toga, moram papucicu lepo da nagazim da bi ubrzavao na plin, dok na benzin to ide mnogo lakse, i daleko od patosa.
To znači da nije dobro naštelovano, imaš manjak goriva, obrati se majstoru. Nije bezazleno ni po motor da se siluje u siromašnoj smeši.
Hvala na savetu, idem ovih dana, ionako me opet zeza ler-gas kad vozim na plin od kako je zahladnelo.
Sipo na Eko 16 lit. i prešo čitava 76 km sa Mercedesem, a išlo sam samo asvaltem
Nekad trošio 15.5, u poslednje vreme 17-18, a sad bome blizu smo bencini računici!
Može biti da je smesa malo jača, jer do sada nije bilo detonacija ni kad ostane bez gasa a ja ga cedim!?
Opel Ascona C, 1.6SH, 1984. godište:
oko 9 litara kombinovane vožnje od čega najviše Pančevo-Beograd i nekih recimo 30% vožnje po otvorenom, posle pređenih 6000 km, bez oštrije vožnje.
Comment