Astra G Bertone 1.8 16v u proseku 9l, s tim da je tu oko 40-50km otvorenog i 50-60 grada, skroz normalne voznje, ako malo otezam nogu i vise grada naravno da se dize i na preko 10, otvoreno tipa izlet do Valjeva ili tako nesto tipa van grada ali ne auto put oko 7.5.
Sestrin Megane II 1.6 16v oko 8.5l za sada odokativno mada je od ugradnje potrosila tek jedan rezervoar.
Evo da dodam i za caletog Kangoo-a 1.2 8v, prosek ispod 8 samo sto on skoro trosi manje u gradu nego na otvorenom mali tj lagan i auto a i mali motor pa kreni-stani i podnosi lako ali pri brzini iznad 100 golemu muku muci veliki otpor vazduha pa onda ovaj mocni 1.2 sa ogromnim obrtnim momenton to savladjuje sa lakocom
p.s. Nisam hteo otvarati novi post ali mi nije dozvolio da izmenim ovaj gore.
Da li neko moze da mi kaze da li je velika potrosnja 15-17l,lovato plin,radi se o vw caravelle kombi 2.1L direktno ubrizgavanje boxer motor,74kw,koliko bi manje trosio da mu ugradim sekvent????????Unapred hvala svima
sta sve nisam probao na alfi 75 2.0 karburatori,od zamene raznih isparivaca do busenja karburatora i experimentalno pravljenja mixera na usisu i uvek bude priblizna potrosnja,sad je trenutno fema elektronac isparivac,jer sa njim imam dobar ler i kad je hladan auto,dok sam sa vakumskim morao da vozim pod sauhom i po 20min dok ne dodje na radnu temperaturu da se ne bi gasio
na otvorenom putu gde se nije prelazilo 120km/h trosi oko 9.5L a po lokalu u poslednjih mesec dana kako cesce idem u centar grada Beograda i gde mi za 30-ak kilometara treba vise od sat ipo ode i na 23L
kad sam pomenuo potrosnju odma su tu komentari da sam opet nesto stelovao,ali nisam otvorio haubu vise od 10 dana
sumnjam i na sam gas,koji bi navodno trebao da bude malo boljeg hvaliteta i da ga sto manje krste sa ko zna cim,jer mi i jugo 1.1 sa malo doradjenim motorm i lovato isparivacem trosi oko 15L po lokalu gde se uglavnom vozi i na relacijama do 10km
mada lepo su odvijene slavine i lepo idu auti,ali cim malo zavrnem tesko pale,trokiraju i trzaju na malom gasu,lose vuku na startu...
ko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Oce, oce takav da potrosi toliko. Meni je u Renou 25 taj motor tukao toliko dok sam imao neispravni LCS, kada sam presao na obicnu slavinicu, uspeo sam da sobalim potrosnju do 19 l/100 i tu je kraj. Manje od toga - ne moze. (Pritom, Reno nije imao K glavu, vec elektronsko multi-port ubrizgavanje).
Alfa Romeo 164 TS, 106 KW, ugrađen sekvent sa Valtek diznama + Stag 4 + Tomasseto pre nekoliko meseci. Potrošnja po gradu oko 13l, od kada sam počeo da sipam plin na Knez petrolu smanjena na oko 11-11.5 Po autoputu nisam merio ali sam merio do CG i nazad sa troje ljudi u kolima i punim gepekom stvari 8.7 l/100 km
Comment