Čisto da napišem šta mi se danas desilo.Pošto prodajem Z101 sa plinom,da uletim u nešto malo mlaže,dolazi moj sugrađanin,pričamo,sviđa mu se,pita za potrošnju ja mu kažem od 8 pa do 12.5 po onom cichi zimi!!!On se zabezeknu!1 Kaže moj Aleko,radi samo na plin,troši 8 litra,to tebi kaže nešto nije u redu!! Tako da sam rešio,da kad prodam keca sa ovolikom potrošnjom,kupim njegov Aleko,i naravno da mu DOPLATIM pošto mlogo malo triši!
Fora je da se kaže samo broj litara, bez kilometraže. Dok ne kažeš da je potrošnja 7l, nema šanse da ga prodaš. Ozbiljno.
Meni se čini da je to malo prevelika potrošnja za 1.6 motor
S obzirom da je venturi plin u pitanju, na motoru od 16v koji ne pokazuje obrtni moment ispod 3000rpm potrosnja je fenomenalna. Ako se tera preko 3000rpm, 15l/100km.
16 l na otvorenom pri 80 km/h
19 l na autoputu pri 120 km/h
25 l u tipičnoj gradskoj vožnji (uobičajene gužve u špicu se podrazumevaju)
22-40 l na terenu (u zavisnosti od zahtevnosti terena i podloge)
Eto da vas malo utešim . Ili kako se to već kaže: "Koliko troši?" "Potroši sve što mu sipaš "
Jetta 2, 1600 ccm, 1987 g.
Svako jutro preko gore Romanije ( uzbrdo-nizbrdo), nas 3 u kolima, prosjecna brzina 70km/h, potrosnja zimi ( a za mene je zima -15) 8.5 litara kad je malo toplije ( preko nule) 8 litara.
E sad, uzbrdo i u preticanjima ide malo losije nego sto treba ( iako ne znam kako treba jer benzin strajkuje).
Venturi sa mikserom i redukovanim usisom.
Ja presrecan - jeftinije od dizela ( koga sam vozio 10 godina), a nema sta da zeza.
Seat Cordoba 1.4, 63kW/86ps: pola grad (vecinom NS, manje BG), pola izvan grada (uglavnom Vojvodina, manje brda) izmedju 8,5 i 9L.
Moze nekad i nesto nize.
Pojedinacno: na otvorenom i ispod 7, po gradu do 10, jace po gradu 10,5
Fiat Tipo 1.4 i.e. 95.g, 51KW, po gradu oko 15l na 100 km, bez obzira na vožnju, isti potrošnja i dok je radio na benzin
Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.
Comment