Razlike u ceni i jos nesto !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Razlike u ceni i jos nesto !

Originally posted by Plinadzija
    Mani politiku, gas je u pitanju...
    Dobro rečeno...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• eki86
      CBC Član
      • 15.11.2005
      • 82
      • Bor

Koliko komentara ... A niko ne komentarise moje pitanje ... Dobro, doduse dobio sam jedan odgovor, cut-of.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Komentari su u skladu sa temom ali si se ti ušunjao Posredno ti je rečeno šta ti je, to jest autu, majstor za gas će to očas posla da sredi pa se obratiš njemu pošto imaš garanciju.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Javlja mi se da niko od vas pre komentarisanja nije pogledao lokaciju - Bor. Je li vi znate koliko 100eur vrei u Boru u poredjenju sa BG ili NS? Mislite o tome. Covek je dao 2 kvadrata stana za ugradnju plina, kao u BG da das 4000eur.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

A za auto je prodao pola grada da ga kupi.

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

U tom slucaju za auto je prodao pola grada da bi ga kupio.Bor ima posrnulu privredu ali nije bas sve toliko sivo.
              Koliko god da je losa situacija,ako neko zeli da se ozbiljno bavi svojim poslom,to mora kostati XXX rsd,a nikako nemoze kostati X rsd.Jer ako neko tri ili cetiri puta manje naplati svoj rad ,od trenutne trzisne cene,onda je taj lud ili svoj posao neradi ozbiljno.
              Musterije koje traze jeftine majstore,zasluzuju jeftine mastore.Ali ce njihova najposecenija stranica na ovom forumu biti PROBLEMI SA TNG-om.
              Musterije koje traze dobrog majstora imace funkcionalan auto,a akoslucajno nesto ne stima,onda ce se taj isti dobar majstor potruditi i u sto kracem roku dovesti uredjaj i vozilo u prihvatljivo stanje.Tako da ce ovaj tip musterija posecivati deo foruma za POHVALE,NOVOSTI,OPSTE DISKUSIJE,HUMOR... itd a da i pomagace svojim savetima one koji su bili kod jeftinog majstora

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Trziste ce odrediti koliko ce majstori naplacivati. Tako je u Beogradu, tako je u NJujorku, tako je u Boru. Ako espresu u Boru kosta 30 dinara, a u Beogradu 120, onda nije cudo da se ugradnja plina naplacuje 3 puta manje. Stavise, kvalitet ugradnje uopste ne mora biti los. Auto u Beogradu peres za 500 dinara, u Uzicu za 300. Sta mislis gde ce biti upotrebljena kvalitetnija hemija i gde ce bolje i pedantnije biti opran? U Uzicu. A zasto? Zato sto se novac vise ceni tamo gde ga ima manje.

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Ok slazem se da gde novca nema dovoljno,vise se ceni.Ali u Boru ili u Beogradu PDV je 18%,porez na zaradu 10%,komplet wurth gedora 30.000rsd,naknada za isticanje firme kao i u BG-u,hleb 25 rsd,jogurt 75rsd ...
                  cene osnovnih troskova majstora su iste kao i u Beogradu.E sad pitajte majstora koji ugradjuje sekvencijalni uredjaj za 50 evrica,za koliko vremena uspe da ga ubaci,pa onda taj isti auto pogledajte kako je uradjen i kako su pricvrsceni svi komponenti,pa onda izmerite debljinu zida bakarne cevi(visoki pritisak),pa onda malo zaviriti u korektore ubrizgavanja...
                  Dakle koliko para je potrebno da bi servis bio SERVIS
                  300 eu LAP-TOP
                  100 EU razni interfejsi(Poljski)
                  3000 eu kljucevi,gedore,kljesta
                  500 busilice,brusilice
                  2000 eu dijagnosticki skener univerzalni(najjeftiniji)
                  1200 eu polovna dizalica
                  30 eu najjeftinija piramida za busenje rupa f30
                  30 eu najjeftinija kruzna testerica za pecurku(potrebno minimum 2 kom)
                  1200 eu analizator izduvnih gasova-polovan
                  XXXXX eu kosta garaza ili 200 evra svakog meseca kirija
                  XXXX eu struja
                  XXX eu porez
                  XXXX obuka,seminari ...
                  10 eu internet (mesecno)
                  20 eu racun za mobilni(mesecno)
                  30 eu brza posta (mesecno)
                  I jos brdo toga nemogu vise da nabrajam,i to sam dao minimume cena.E sad zanima me ako neko ima sve ove troskove a uzima 50 evra po vozilu X 25 radnih dana_1250 evra u sezoni koja traje 4 meseci.Kako uspeva da zaradi za lebac i izdrzi celu godinu.A odgovor je sledeci: dva sustera koja neznaju dalje od komande AUTOCALIBRATION,ugrade dnevno u sezoni tri uredjaja a neko ko zna svoj posao maksimalno jedan auto.Zato kazem ,ko trazi jeftinog majstora,to znaci da ga i zasluzuje.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by speedplus
                    Ok slazem se da gde novca nema dovoljno,vise se ceni.Ali u Boru ili u Beogradu PDV je 18%,porez na zaradu 10%,komplet wurth gedora 30.000rsd,naknada za isticanje firme kao i u BG-u,hleb 25 rsd,jogurt 75rsd ...
                    cene osnovnih troskova majstora su iste kao i u Beogradu.E sad pitajte majstora koji ugradjuje sekvencijalni uredjaj za 50 evrica,za koliko vremena uspe da ga ubaci,pa onda taj isti auto pogledajte kako je uradjen i kako su pricvrsceni svi komponenti,pa onda izmerite debljinu zida bakarne cevi(visoki pritisak),pa onda malo zaviriti u korektore ubrizgavanja...
                    Dakle koliko para je potrebno da bi servis bio SERVIS...
                    Gresis, ja drzim servis digitalne elektronike u Beogradu, a pre toga sam ga drzao u Uzicu. Troskovi nisu ni priblizno isti, pocev od zakupa lokala, preko kom.takse koje u Uzicu nije ni bilo, pa na dalje. Takodje, zarada zaposlenih je 2x manja, troskovi prevoza ne postoje itd.itd. A to da li ce neko koristiti gedore od 30.000 a neko drugi kineske od 3000 musteriju i ne dotice. Ne ocekujes valjda da neko u Boru koristi WURTH alat, a da radi sa 100eur po auomobilu?! Ali to i dalje ne znaci da ugradnja mora biti losija nego u BG/NS itd.
                    I jos nesto, servis tog tipa NE MORA ni da zna da konvertuje turbo-benzinca na plin... konvertovace atmosferce... ne moze svako raditi sve, na kraju krajeva, verovatno ga bas zabole da li je odbio nekoga sa 6 ili 8 cilindara, takvih je u populaciji 1%, a za 95% vozaca ulogu igra samo cena.

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

I jos brdo toga nemogu vise da nabrajam,i to sam dao minimume cena.E sad zanima me ako neko ima sve ove troskove a uzima 50 evra po vozilu X 25 radnih dana
                      Cekajte malo,koji je taj majstor koji ce sekvencijalni uredjaj da sam ugradi za jedan dan(radno vreme)?Vakumac,moze!
                      Imam utisak da se ovde stvara pogresna slika o tome koliko vremenski traje ugradnja plina,samim tim i pogresna slika u vezi cene kostanja.
                      Kvalitetna ugradnja vakumca traje 8sati
                      Kvalitetna ugradnja sekventa 4 cil. 16sati
                      Da vidimo ima li ko brzi

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Originally posted by RANK
                        a za 95% vozaca ulogu igra samo cena.
                        To je srž problema.Cena cega????? Ugradjenog uredjaja kako treba ili kako je moglo za 3 sata.
                        Razlike u ceni mora uvek biti,ali ugradnja jednog sekvencijalnog uređaja na iole pristojan način,nije mali posao i nemože se raditi za 50 evra,jer nema poklapanja u računici.To jest,nema zarade,a niko nije lud da radi za džabe.
                        Ugradnja u Juga je od 50 pa do 70 evra.i Traje 5 sati(kad rade dvojica) ako ćemo je raditi kako treba

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

Originally posted by TECA
                          Cekajte malo,koji je taj majstor koji ce sekvencijalni uredjaj da sam ugradi za jedan dan(radno vreme)?Vakumac,moze!
                          Imam utisak da se ovde stvara pogresna slika o tome koliko vremenski traje ugradnja plina,samim tim i pogresna slika u vezi cene kostanja.
                          Kvalitetna ugradnja vakumca traje 8sati
                          Kvalitetna ugradnja sekventa 4 cil. 16sati
                          Da vidimo ima li ko brzi
                          To sam hteo reći

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Sve se ja slažem sa Vama ali je sledeća rečenica univerzalna istina:
                            I jos nesto, servis tog tipa NE MORA ni da zna da konvertuje turbo-benzinca na plin... konvertovace atmosferce... ne moze svako raditi sve, na kraju krajeva, verovatno ga bas zabole da li je odbio nekoga sa 6 ili 8 cilindara, takvih je u populaciji 1%, a za 95% vozaca ulogu igra samo cena.
                            Tako da 95% mušterija ni ne zanima kvalitet nego samo da je što jeftinije i da ugradnja traje što kraće,naravno vremenski.

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ne, vec da dobiju sto vise za sto manje para... Kao u svakom poslu... ako SVI nude jeftini sekvent, cena ugradnje pada... ko zeli da zaradi vise, mora na trzistu da ponudi nesto sto ne mogu svi, ili vecina... bilo da je to bolji kvalitet ugradnje od ostalih, bilo da je to bolja podrska nakon ugradnje, ili mozda duza garancija. Naravno, onaj ko zna da ugradi u turbo motor ili motor velike snage, zaradice dodatni novac i na tome... Ovde je cela prica o tome sto je ljudima koji nisu mrdnuli iz svog grada i videli kako se zivi u, recimo, Boru, nije jasno da 100eur nije isto svuda... Evo, kladim se da je cena ugradnje ista ili slicna u celoj istocnoj Srbiji. Mozda to znaci da je skupo u Beogradu... Ili jos bolje, da vidite u zapadnoj Srbiji, konkretno u Uzicu, gde dva majstora nemaju konkurenciju u gradu... cena je visa nego u BG/NS. Ja sam tasta vodio kod IvanaT iz dva razloga, jedan je visok kvalitet, a drugi 100eur JEFTINIJA ugradnja...

Comment

• speedplus
                                RIP Bio nam je drug!
                                • 15.01.2007
                                • 2419
                                • LAZAREVAC

Originally posted by RANK
                                Ja sam tasta vodio kod IvanaT iz dva razloga, jedan je visok kvalitet, a drugi 100eur JEFTINIJA ugradnja...
                                Dali bi sad odveo tasta,recimo u Bor da za 150-200 evra jeftinije ugradi plin, nego sto to kosta kod Ivana T ???
                                Ja mislim da ne bi.
                                Prvo sto bi se zapitao je: dali neko ko drzi do kvaliteta ugradnje i ugradjenog materijala,moze toliko spustiti cenu

Comment

Working...
                                X