Razlike u ceni i jos nesto !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj KV
    CBC Senator
    • 05.10.2005
    • 202
    • Kraljevo

Re: Razlike u ceni i jos nesto !

@ Dzoni_mkv
    Shvatio si me pogresno. Kao prvo ovde Gorana nisam pomenuo u negativnoj konotaciji, cak sta vise priznajem ga kao dobrog majstora i kolegu, covek dugo radi taj posao bavi se iskljucivo time, stekao je dosta priznanja itd. Znaci njemu svaka cast. Nazalost on trenutno nema nesto preterano posla zato sto ima jeftinijih "majstora" kod kojih narod ide, provereno znam da bi zbog toga i on korigovao cene na nize, e sad posto ima ugovor sa Zavolijem i Stanisicem d.o.o. to mu nije dozvoljeno da uradi.
    E sad imam neka pitanja za tebe, ako ti je Maki dobro odradio venturi (naravno i Makija priznajem, kao prijatelja, majstora i kolegu) sto si otisao kod Gorana, idemo dalje, posto je tebi Goran dobro odradio auto i posto si bio zadovoljan, sto ga ti nisi preporucio tvom ocu nego si ga poslao kod malo Rada, hoces da mi kazes da je kod malog Rada dobio istu opremu i kvalitet ugradnje (kao sto bi dobio kod Gorana) za manje para odnosno to sto ti je naplatio stvarno vredi toliko?
    Prema kolegama nisam ostar, naprotiv svakog priznajem i o svakome samo lepa rec. Malog Rada (Rajka) ne smatram za kolegu, radimo isti posao ali kolege nismo a sad cu da obrazlozim i sto: moj otac se poslom ugradnje auto gasa bavi vec vise od 25 godina (polagao u Italiji poceo time da se bavi u Hrvatskoj...), ja i brat se bavimo tim istim poslom punih osam godina tj. ja od moje 19 godine, isli smo do Italije i Lovatove fabrike, pratio sve moguce seminare i sajmove u vezi toga, isao kod mnogih generalnih zastupnika i pratio obuke da bih dobio sertifikate za razne proizvodjace, mnogo ulozio u objekat i alate, Goran je prosao slicno, bavi se time vise od 15 godina ulozio pare u znanje, objekat i alate, majstror Bojke iz Vrbe isto, Dora isto, Ivan T isto, kao i mnoge druge kolege sa ovog foruma... E vidis oni su majstori i moje kolege... Ne moze covek koji se do juce bavio mehanikom, da se danas bavi ugradnjom auto gasa i pri tom nikakvu obuku nije prosao niti ima neko znanje o uredjaju koji ugradjuje, nije stekao znanje nije ulozio u objekat i alate, ne zna za OBD tester, ne zna sta su labda inetgratori, fuel trimovi, preko 200 auta je odradio sa AC-om a i dalje mu mapa krece od 1,8 ili 2,0 mislim strasno, ne moze taj covek da mi bude kolega.
    Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Slazem se Doro svakako da si u tom poslu i da znas najbolje kako to ide. Ali kako da znam JA? Kao musterija? NIKAKO!
      To je poenta fabule.... Nikako, a kako onda znaš da je isto?... nadaš se da je isto, odgovara ti da je isto, neće baš mene valjda itd... Čak i onaj skrnavi voltran ću ugraditi da radi dobro, potrudiću se i radiće dok ne crkne nešto od komponenti a crkne brzo Dobar uredjaj i materijal ću ugraditi brže, bolje i dugotrajnije. Kako ti znaš to da prepoznaš, nikako... I mic po mic, nastade ovaj forum....

Čovek neki dan pita šta da ugradi najeftinije, poplašimo ga i ode na bolji uredjaj i šta, otvori 4 teme sa problemima a juče počeo da vozi na gas...

Od prvog dana govorim da je najgluplje pitanje koji uredjaj radi dobro na mom autu. Otvorio sam temu iz sprdačine i dosade da svugde brišem ili premeštam takve poruke. Za divno čudo aktuelna je da ne može biti gore a i dalje niko ništa nezna i nije mu jasno i neće mu nikad biti jasno jer da bi mu bilo jasno mora da bude ja ili neki drugi majstor a za to nema vremena ni potrebe.
      zato birajte servis a ne opremu A cena, to je kao i ukus, o tome se ne raspravlja
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Originally posted by Zmaj KV
        @ Dzoni_mkv
        Shvatio si me pogresno. Kao prvo ovde Gorana nisam pomenuo u negativnoj konotaciji, cak sta vise priznajem ga kao dobrog majstora i kolegu, covek dugo radi taj posao bavi se iskljucivo time, stekao je dosta priznanja itd. Znaci njemu svaka cast. Nazalost on trenutno nema nesto preterano posla zato sto ima jeftinijih "majstora" kod kojih narod ide, provereno znam da bi zbog toga i on korigovao cene na nize, e sad posto ima ugovor sa Zavolijem i Stanisicem d.o.o. to mu nije dozvoljeno da uradi.
        E sad imam neka pitanja za tebe, ako ti je Maki dobro odradio venturi (naravno i Makija priznajem, kao prijatelja, majstora i kolegu) sto si otisao kod Gorana, idemo dalje, posto je tebi Goran dobro odradio auto i posto si bio zadovoljan, sto ga ti nisi preporucio tvom ocu nego si ga poslao kod malo Rada, hoces da mi kazes da je kod malog Rada dobio istu opremu i kvalitet ugradnje (kao sto bi dobio kod Gorana) za manje para odnosno to sto ti je naplatio stvarno vredi toliko?
        Prvi auto na plin je bila Vektra B (LCS sistem) nju je radio Goran jer znam da je jedan od prvih poceo sa time u KV, secam se kao dete da je Goran dolazio kod mog oca da kupuje bakrne cevi za ugradnju (tada je pocinjao) u ono ludo vreme pocetkom 90-tih. Svi su pricali da je on kao COVEK ovakav ili onakav sto me zabole bitno je kakav je majstor a dokazao je da je odlican.
        Drugi auto BMW radio je Maki cisto bezveze jer zivim jako blizu Makija (par kuca niz ulicu) i kroz pricu pomenem da bih ugradjivao, on mi je dao sportsku cenu zato sto smo komsije, znam da dugo radi to video sam par njegovih ugradnji zasto da ne. Opet pedantno uradjeno, nisam imao probema.
        Opet otac je otisao kod Rajka po preporuci SVOJIH prijatelja i nije se pokajao, moj drugar takodje. Mislim, moze biti da se eto potrefilo da sve bude OK. Ko zna, mozda samo sreca.
        Mislim ja znam da je Dora u pravu sa ovom pricom "birajte servis ne uredjaj" ali cene su jako slicne sada svuda (osim u "fabrickoj ugradnji" koji te izuju 300-400 eur vise kao mene pre 2 dana ali garancija pa mora) i sada imas i dobre majstore koji rade tu u okviru od 450-500 a ima i onih drugih.
        Mislim ja znam kod koga mogu sigurno da ugradim, sta kako ali mnogi NE ZNAJU. Drugar mi kuka da je ugradio kod nekog u Puntica za 500 eur kod nekog tipa iz okoline KV nesto na P neko ime dobio covek "malo vise" creveta pod haubom, kablova dovoljno da zimesti plinski ECU u gepek itd. Jbg platio dobru cenu dobio macora. Zato kazem cena moze da bude parametar (i u vecini slucajeva jeste cim je jevtino alarm) ali ne mora da znaci.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Zmaj KV
          CBC Senator
          • 05.10.2005
          • 202
          • Kraljevo

@ Dzoni_mkv
          Hajdemo u dublju analizu, taj isti mali Rade zna da isprica mnogo lepu pricu, kaze cenu ali ne kaze sta ide u tu cenu (turska boca i merac... kad mu neko i prigovori zbog turske boce on ga kupi pricom da u Srbiji nema da se kupe druge i bolje marke!?), ovde u Kraljevu recimo da je Lovato popularan mnogi ljudi su promenili aute, na starim su imali Lovato pa bi sad i na novim, dodje kod mene Opel Zafira, covek hoce iskljucivo Lovato, da mu se boca montira vani, ja mu kazem cenu sa toro bocom, multi ventilom sa spulnom u nuli, i oklopom za bocu znaci sve kako je bog naredio, kazem mu korektnu cenu za taj sistem, on ode kod Rada i uradi auto za 500 evra, covek posle toga dodje kod mene cisto informativno da mu vizuelno pregledam auto i da vidi da ga ovaj nesto nije slagao, glupo od njega ali ipak pregledao sam da vidim sta je stavljeno za 500 eura, imao sam sta i da vidim, boca i multi ventil nisu adekvatni, zastita smesna, coveku je rekao da mu je Lovato ove nedelje na akciji to jest popustu pa je zbog toga ovaj i uradio kod njega e sad samo sto mu je umesto Lovata stavio Stag 4 (znaci slagao je), vlasnik vozila me pita jer to Lovato i jel to sve ugradjeno kako treba a ja sam pljunuo po sebi i rekao da jeste... On kad bi svima pricao pravu istinu i kad nebi imao slatkui lepupricu mislim da ne bi imao previse posla. Postoji tu jos dosta u vezi njega samo glupo je da pricam. Kod mene nema lazi nema prevare, to sto kazem i obecam ispunicu musteriji...
          E sad i narod je mnogo cudan, cak iako im automobili malko losije rade i ako im svetli MIL indikacija u stanju su da zanemare to samo zbog toga sto su ustedeli koji evro... i tako glupostima nikad kraja...

Comment

• barda74
            CBC Član
            • 14.07.2009
            • 52
            • Beograd

Ko što domaćini ovde znaju, razumem se u temu ko Marica u .... pa me interesuje razlika u kvalitetu Atiker i Lifam/ GZWM boca (vidim navode se u poređenju cena)?
            Bojler je bojler, atestiran na isti pritisak i ?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Lifam je težak kao tuč i ume da dodje sa sačmom za čišćenje unutra ili malo zardjalo ali ne uvek, šrafovi za stezanje poklopca malo nesretno vire napolje izvan poklopca. Atiker je lakši, bez sačme, bar nisam video do sada ali nisam puno ni ugradio, šrafovi vire još više. GZWM je lakša, najmanje opiljaka ili rdje (ako je sveža) šrafovi su u ravni sa poklopcem, umeju da ukake šrafove, moraš čistiti navoj kao i Lifam povremeno.

Boja (zaštita) dobro odradjena kod Lifama i GZVM-a dok kod Atikera nemam iskustva na duže staze kako se ponaša. Sve u svemu isto pakovanje ali različita cena.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zmaj KV
                CBC Senator
                • 05.10.2005
                • 202
                • Kraljevo

@ barda74
                Jel su svi bojleri isti, ili se ipak razlikuju po kvalitetu materijala, izradi, nekoj dugotrajnosti?

Atiker boca da li je ispita fabrika ili je ne ispita, mislim daju ti kopiran list papira gde treba neke podatke da upises rucno hemijskom olovkom i oni to nazivaju atestom?! Dalje, koji je kvalitet vara, od koje vrste celika je napravljena?
                Masinski fakultet iz Nisa na celu sa profesorom Stefanovicem ispitivao je razne proizvodjace boca i da se razumemo sve su prosle test na 30 Bari, ali to nije dovoljno da bi se dala dozvola za upotrebu te boce nego dalje se vrsi test na 110 bari i taj test boca bi trebalo da prodje, ako ne prodje sme da pukne "na materijalu" (sme da se desi zamor materijala) ali boca na tom pritisku NE SME DA PUKNE NA VARU, a bas upravo to se dasili sa Atiker bocama, sve su pukle na varu... Znaci te boce nisu imale upotrebnu dozvolu sve dok Karici (koji su generalni uvoznici) nisu povukli veze i pokrenuli tuzbu protiv prof. Stefanovica i Masinskog Fakulteta Nis, brzo se to stisalo pa su Atiker i Karici su dobili zeleno svetlo...

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Pa ja ću onda morati da pazim da mi pumpadžija ne sipa preko 109 bara

Comment

• barda74
                    CBC Član
                    • 14.07.2009
                    • 52
                    • Beograd

Originally posted by barda74
                    Ko što domaćini ovde znaju, razumem se u temu ko Marica u .... ?
                    al volim da pitam

Zamor materijala podrazumeva dugotrajno izlaganje pritisku pa rasterećenju, siguran da su to oni radili?

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Pročitah celu temu nanovo.Posebno poslednje postove našeg drugara Dzoni_mkv i zapitah se da li mi to maaaaalko preterujemo.
                      Da ne poredim sa doktorima ,kod frizera sam biraš frizuru,kod pekara sam biraš ´lebac,pa možeš i kod majstora da biraš kvalitet opreme.
                      Smatram da dok god je to jasno naglašeno mušteriji i ima izbora da je to ok.Neka bira.Kod mene imaju izbor-dve cene za isti uređaj i znaju zašto je to tako.Naravno,postoji crta ispod koje ne idem kao što postoji crta preko koje ne idem

Comment

• kerting
                        CBC Član
                        • 22.04.2009
                        • 70
                        • Makedonija
                        • focus 1.6-Doblo 1.9

Atikere kod nas su ugradjene hebemli ga koliko i msm-gas pa fala bogu nijedna nije pukla do sada. Ustvari ako pukne ona je u garanciju i menjamo novu (normalno ovo je sala)

Da se razumemo
                        AMA BAS nikad nece doci do pritiskA od 110 bara da bi boca pukla i na turskom varu. Sad masinski moze var testirati i na 1500 bara ali koja je svrha sta se treba dokazati dali moze izdrzati nuklearnu eksploziju?
                        Videli smo auta koji su pretrpeli teska saobracajne katastrofe pa nikakvog problema boca nije napravila. Kod opozarenog auta plinska boca NIJE ta sto eksplodira ma kakav i da je bio pozar nego BENZINSKI rezervoar.

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

U Nisu je coveku Deligrad boca pukla po varu i izletela iz gepeka...tako da sam ja resio da ne uzimam te boce kao i boce KPZ Nis (kazneno popravni zavod; prim. aut.) jer tamo rade sve sami naucnici i majstori svog zanata...
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• kerting
                            CBC Član
                            • 22.04.2009
                            • 70
                            • Makedonija
                            • focus 1.6-Doblo 1.9

Ma to su sami eksperti nije mi jasno zasto ih izbegavas nije korektno sa tvoje strane .

Nesto nije bilo uradjeno kako treba pa je pukla.

Mogu ti odmah reci razlog
                            1. MV je neki made in azerbejdzan bez sigurnosnog ventila (valjda i tamo ima neki KPZ ko u Nisu)
                            2. Strucnjak koji ga je ugradio blokirao je kocnicu za punenje Ili se je sama nekako zablokirala
                            3. Gazda auta je napunio bocu do vrha i zajebo auto na visoku temperaturu.

Comment

• Zmaj KV
                              CBC Senator
                              • 05.10.2005
                              • 202
                              • Kraljevo

Slazem se sa vama da nikada nece doci do 110 bari u svakodnevnoj eksploataciji ali to sto je boca kao nova na varovima popustila na 110 bari tako posle 3,4,5 godina eksploatacije moze (ne mora da bude slucaj ali ipak postoji mogucnost) da popusti na varu i na 30 bari.
                              Mislim ne mojte pogresno da me razumete necu da kazem narode ne ugradjujte te boce, nekome ce sasvim dobro da odradi posao ali ja necu da ih ugradujem (jedino po zeljji musterije) zbog sumnjivog kvaliteta, zbog sumnjive provere u fabrici a i bre bili smo osam vekova pod turcima necu da budem pod njima i u 21. veku

Comment

• ZoranPA
                                CBC Veteran
                                • 14.06.2010
                                • 162
                                • Pancevo

Imaš samo loše predrasude , Atiker pravi jednu od boljih rezervoara na tržištu

Što se tiče varova ja sam imao reklamaciju na dve Stakove toro boce puštale su na samom varu i to ne malo pa ako je Stako lider u evropi odlična kontrola kvaliteta itd .... ovo ne bi smelo da se desi

Atikera sam ugradio i prodao jako punu i za ove dve godine koliko radim sa Atikero nisam imao reklamacija uopšte

Znaš li koja je temperatura potrebna da C4H10 dostigne pritisak od 110 bara ?
                                Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

Working...
                                X