Alfa romeo 164 2.0TS negativno i pozitivno iskustvo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa_gsi
    CBC Veteran
    • 25.05.2007
    • 101
    • Svrljig (Nis)

Neočekujem od nikog ništa jednostavno vodim dnevnik popravke, verovatno je ovaj moj post nekome intesresntan za čitanje, a ako mi neko da koristan savet ja sam zahvalan.
    Sastavio sam ponovo auto, zamenio napuklo crevo od regulatora pritiska benzina do usisne grane i usput još i creva za gorivo, nažalost i dalje šušti i secka. Kupupiću ultrazvučnu kadu da operem dizne javljam šta sam napravio, nadam se da neće posle toga da se guši na benzinu. Što se tiče šištanja nisam više pametan, ili me zeza vakum za kočnice ili bakarna cevka za dovod plina koja je nastavljan baš ispod usisne grane.
    Da se razumemo daleko sam ja od stipse i da neću da platim majstora, posle ugradnje sam potrošio više stotina evra na majstore i delove koje sam uglavnom napamet kupovao (lambda sonda, kablovi, protokomer, svećice....) i ništa mi nije pomoglo....
    Last edited by sasa_gsi; 14.04.2013, 14:51.

Comment

• sasa_gsi
      CBC Veteran
      • 25.05.2007
      • 101
      • Svrljig (Nis)

Originally posted by Plinadzija View Post
      Tebi je bar Knjazevac blizu...
      Knjaževac mi jeste bio blizu i posetio sam Peleta, nije mi ništa drugo preostalo. Pre toga sam sve rasturio da vidim šta šišti i proverim zašto se ponekad osećao plin a nekada ne, upitanju je bila ona mala plastična kockica koja služi za pritisak, pored kućišta je izlazio plin, odlepilo se, malo super lepka i topljive plastike je rešilo problem i sada više nema mirisa plina, ostalo je šištanje ali sam utvrdio da ono potiče od malog plastičnog kružića koji služi za vakum kočnice, verovatno gumica nije u najboljem stanju.
      Elem otišao sam kod majstor Peleta prilično kasno oko 20h, pošto je gužva oko prepravke za atest pa nisam mogao ranije, čovek mi za 20-tak minuta zamenio jednu neispravnu plinsku diznu (umetak), naštelovao ih manometrom, podesio plinsku mapu i sve radi kao treba, tako je to kada čovek zna znanje.
      Jedino je podesio da se auto odmah prebacuje na plin posle 5-10 sec i kada je auto hladan pa hoće malo nemirno da radi prvih 20-30sec kada je ujutru hladan, to ću sam da podesim da se uključuje kasnije plin na većoj temperaturi kada dođu hladniji dani.
      Sve u svemu problem rešen posle nekoliko godina zadnjih godinu dana prelazim 300-400km mesečno, tako da se nisam nešto ni nervirao zbog plina.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Mogao si ponešto i da slikaš od toga što si radio

Comment

• Desmo
          CBC Senator
          • 27.06.2010
          • 280
          • Vrsac
          • VW Mk2 1.8

E neka si je namestio baš mi je drago. Dosta si se bio namučio.

Aspirazione naturale!

Comment

Working...
          X