CIVIC 1.8 2008 pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • barda74
    CBC Član
    • 14.07.2009
    • 52
    • Beograd

Re: CIVIC 1.8 2008 pitanja

Izgelda da samo poljaci, bugari... imaju ove modernije softvere sa korekcijom preko OBD-a. Nađoh da kod nas rade i neke AGIS (poljske) sisteme. Kakvi su po kvalitetu u poređenju sa STAG-om?

Čudno da italijani nemaju ovu mogućnost, ili je imaju a košta katastrofa pa kod nas i ne dolazi?

Comment

• bmiillan
      CBC Senator XXL
      • 18.04.2005
      • 393
      • beograd
      • clk 200k

znas sta meni se cini da je tu najbolje ugraditi neki vakumac po mogucstvu koriscen
      jer je vec isproban, i teraj misko

imas auto od 15000 eura a veliki ti je problem da platis ugradnju normalnog uredjaja
      (tu ne svrstavam bardolinije, feme, i ostale te klase)

izaberi uredjaj za koji mozes da nadjes delove u srbiji posto tu zivis i tu ces ga najvise
      koristiti, ODABERI MAJSTORA, uzmi garanciju i nemoj se vise baviti nebitnim stvarima
      dosadices pa ti vise niko nece odgovarati i pomoci
      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• barda74
        CBC Član
        • 14.07.2009
        • 52
        • Beograd

Pa jbg, ja nemam pojma koja je razlika između Staga, Bardolinija, AGIS... zato i pitam. Nije mi problem 100-200€ razlike u ceni, ali ako platim više hoću da znam zbog čega.

Ako je npr. sa Stagom (premium) ugradnja 3000€, a zavoli 2000€, landi 1000€ (namerno lupam cifre) interesuje me zašto je italijan (valjda kvaliteteniji) jeftiniji. Jeste da Stag ima dobar deo italijanskih komponenti, ali opet mi nije baš jasno.
        Za te stvari pokušavam da dobijem informaciju.

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Zašto je mercedes skuplji od fiata? Zašto su italijanske cipele skuplje od madjarskih? Zašto odelo u Hugo Boss košta ... a kod kineza ....?
          Jel stvarno treba odgovarati na to?

Već ti je rečeno, ako nađeš dobrog majstora, on će ti reći adekvatan uređaj za tvoj automobil. Ne možemo svi znati sve, pa zato i plaćamo ljude da izvrše usluge za nas. Ovaj forum ima jako dobar podforum o autogasu. Obrati se Dori ili IvanuT i nemoj mnogo da lupaš glavu. Elektronika i dijagnostika je toliko napredovala da laici poput nas to ne mogu (a i ne treba) da isprate.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by barda74
            Izgelda da samo poljaci, bugari... imaju ove modernije softvere sa korekcijom preko OBD-a. Nađoh da kod nas rade i neke AGIS (poljske) sisteme. Kakvi su po kvalitetu u poređenju sa STAG-om?

Čudno da italijani nemaju ovu mogućnost, ili je imaju a košta katastrofa pa kod nas i ne dolazi?
            Poljaci i ostali se probijaju na tržište, slušaju tržište, unapredjuju softver, slušaju primedbe. Italijani misle da je svet stao od kad je AEB napravio neki softver. To se daje na kašikicu, treba ti ključ A-B-C-D-f itd.. za neki nivo softvera. Poljaci daju softver na sajtu, ispravke na sajtu, uputstva na sajtu. Talijani to drže u bunkeru za ovlašćene servise, to je ok ali gde smo mi tu, mislim ovlašćeni.
            Open sors je uvek bio napredniji i pobediće na kraju.
            PC je pobedio iako je najgori na svetu zato što je bio open sors, VHS isto tako najgori na svetu a pobedio jer je bio....

Za razliku od navedenih, ovde su komponente istog ili sličnog kvaliteta a softver se nadogradjuje nonstop. kad sam ga prvi put video pre 5 godina rekao sam ovo su majstore pitali kako da napišu. Koliko vidim sve više majstora pitaju.
            Poljska ima mnogo milion stanovnika a ima isto tako znatan broj automobila konvertovanih na gas, sve se istestira očas posla... I na kraju, to ej jedan glupav softver u odnosu na neke koji svašta rade tako da ne vidim potrebu za mistifikacijom istog.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• barda74
              CBC Član
              • 14.07.2009
              • 52
              • Beograd

Originally posted by tomamega
              Zašto je mercedes skuplji od fiata? Zašto su italijanske cipele skuplje od madjarskih? Zašto odelo u Hugo Boss košta ... a kod kineza ....?
              Jel stvarno treba odgovarati na to?
              ....
              Nešto se nismo razumeli. I ja to isto mislim, u LPG svetu Italijani su Mercedes a Poljaci Fiat, ili grešim? Zato mi i nije jasto zašto je fiat skuplji?

Mada je Dora dosta toga pojasnijo. Kao i uvek.
              Hvala!

Comment

• bmiillan
                CBC Senator XXL
                • 18.04.2005
                • 393
                • beograd
                • clk 200k

generalno se slazem sa dorom
                ali je i cinjenica da italijanski softveri rade dobro i bez obd adaptacije
                mozda i to nesto govori.

inace i italijani imaju to implementirano u softver e zasto to nepuste za siroke
                narodne mase je drugo pitanje

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne bih hteo da ova tema krene u prepucavanje čiji je veći, ako majstori mogu hladne glave da kažu prednosti i mane nemam ništa protiv ali to se uvek završi svadjom, zato napišem nešto samo ako me neko vuče za rukav na tu temu.

Potrebu za OBD korekcijom imaju samo najnovija vozila mada ni matorima ne bi škodila.
                  Poljski softveri nemaju manu i ako rade bez OBD-a što se iz prethodnog posta može zaključiti, i tu imaju prednost nad AEB softverom.

I poljskih ima svakakvih pa da ne bi nekom ogadio ručak, navešću samo jedan neutralan u tom smislu jer ga niko ne radi DT gas, neuspeli abortus AEB softvera. Ima ih još...

Sad nude neki novi uredjaj, videćemo softver za njega

Italijani nisu Mercedes a Poljaci nisu Fiat.

https.autogas.rs

Comment

• barda74
                    CBC Član
                    • 14.07.2009
                    • 52
                    • Beograd

Tek mi je sad jasno šta je bmiillan hteo da kaže sa onim ključevima. Stvarno glupost što ne otključaju softver potpuno, možda je i neki dogovor oko podele tržišta, ali to nas (bar mene) ne interesuje.

Elem, koliko vidim OBD korekciju ako ikako mogu treba da nađem. Nađoh i sajt AEB-a i stvarno imaju i oni ECU sa korekcijama , nađem distributera kod nas, a on prodaje neki AGIS koji, koliko mi se čini i nije baš najomiljeniji.

Nije loše, napredujem polako, možda na kraju i sam ugradim.

Comment

• bmiillan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.04.2005
                      • 393
                      • beograd
                      • clk 200k

to sto ne otkljucaju je poslovna politika firme koju mi mozemo i ne moramo da razumemo i da
                      se slozimo. svak sebi radi pa ce vreme i trziste presuditi.

mogu oni da zakljucaju sta hoce ima ovde dobrih bravara sa kalauzom koji sve otvara

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Agis CAN je odličan kontroler,međutim,uvoznik je .asrao ostalim delovima slagalice.

Comment

• barda74
                          CBC Član
                          • 14.07.2009
                          • 52
                          • Beograd

Bio sam do njih. Nisu samo ti delovi slagalice na koji ti misliš problem.

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

A sto se ne raspitas jos kod nekog ko radi BRC,mislim da bi tebio ovo sto ja imam u autu potpuno pilo vodu ako izuzmemo nekvalitetan gradski motor
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• barda74
                              CBC Član
                              • 14.07.2009
                              • 52
                              • Beograd

Teško, onaj čika me je baš oladio.

Pozicije se nisu promenile puno, u trci za prvo mestu su Stag premium i Zavoli.
                              Stag premium ''idealna smeša'', Zavoli dodaje benzin i hladi cilindre (al ostaje pitanje smeta li motoru koji se dugo vozi na 4-4.5rpm te česte promene u oktanskoj vrednosti goriva).

Možda padne eci peci pec.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ne može, ako je paran izbor ecipecipec je unapred odredjeno zavisi od koga počneš, daklem prevara, ne daj e zavaravati marketinškim trikovima savremene tehnologije. Bacanje dinara je daleko naprednija i tačnija tehnika. A može i dve slamke ako su iste dužine

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X