Re: Da li auto sa sekvent plinom mora da upali na benzin?
Moze da upali direkt na plin. Nije preporucljivo... Zavisi koji uredjaj imas. Pitaj servisera koji ti je ugradio.
Mada po srpskom obicaju, ja imam drugara kome je pumpa riknula, naravno para nema... Tako da pali na plin direkt evo vec par meseci, ja kazem da ceka zimu...
Ja imam BRC sekvent koji mi je trošio benzin i plin istovremaeno (tada to nismo znali), i u Novom Sadu kod ovlaštenog BRC servisera prilikom podešavanja i nakon desetak palenja neće da upali. Pogleda čovjek nema benzina. pitam ja jel može da upali na plin, pa da odem na pumpu, kontam priključen laptop na njemu, vruć motor, kaže čovjek ne može, nego kanister, sjednemo u njegov auto pa na pumpu. Za druge proizvođače ne znam ali za BRC je sigurno tako.
Može da upali na plin, ali nijedan iole savestan majstor ti to neće reći, upravo zbog ovoga
Originally posted by djukic
Mada po srpskom obicaju, ja imam drugara kome je pumpa riknula, naravno para nema... Tako da pali na plin direkt evo vec par meseci,...
A onda kada ti bude riknulo nešto veooma skuplje, onda ćeš platiti i šlep, pumpu i tu mnogo skuplju popravku. Jednostavno, nije predviđeno da sekvent pali na plin. Ako rikne pumpa, kupiš novu pumpu i voziš, ili parkiraš auto dok ne skupiš para za popravku. Kao sav normalan svet
Kome da rikne pumpa?
Inace kod ovog drugara pali tako sto drzi pritisnuto dugme plin-benzin i tako da kontakt i vergla dok neupali na plin.
Inace u slucaju havarije potpuno podrzavam ovakav nacin paljenja. Naprimer ako ti rikne pumpa na Halkidikiju, sigurno je puno jeftinije upaliti i otici do srbije nego slepati auto ili traziti zamenu i popravku pumpe u Grckoj.
Isto vazi i za kvar u Nisu a treba da dodjes do Beograda... Cena slepanja od Nisa do Beograda sigurno je daleko skuplja od cene pumpe...
Naravno suludo je nastaviti sa ovakvom igrankom, potrebno je zameniti pumpu i voziti normalno cim je pre moguce...
Originally posted by djukic
Kome da rikne pumpa?
Pročitaj prvo pitanje, čime je čovek otvorio temu.
Podržavam da na plin treba paliti u ekstremnim situacijama, kao što si i sam naveo. Ali, problem je što su naši ljudi navikli da stalno nešto eksperimentišu i retko kad rade kako im se kaže. Kad se na to doda siromaštvo, onda razumemo zašto bi većina izvadila benzinsku instalaciju i vozili bi samo na plin. A kada se stalno pali na plin, povećava se mogućnost da nešto na autu strada. Zato, bolje i ne znati kako se pali na plin. Ako se i desi ta mala šansa da tokom 10 dana u Grčkoj strada benzinska instalacija, onda pozvati majstora i on će objasniti.
U slucaju NUZDE potpuno je OPRAVDANO upaliti auto na ovakav nacin...
U tom trenutku moze da strada sta? Za jedno paljenje sta moze da strada bas me zanima? Naravno da NISTA...
Comment