Da li auto sa sekvent plinom mora da upali na benzin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Da li auto sa sekvent plinom mora da upali na benzin?

klin, ploca...

ako ti crkne pumpa, postoji procedura uz pomoc koje mozes startovati automobil direktno na plin i odvesti se do najblizeg servisa da ti otklone kvar vezan za gorivo. nije preporucljivo da se to stalno radi.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Originally posted by Dora
      Može da strada benzinska pumpa ako nema benzina.
      Sigurno, pregrejace se gotovo trenutno. E sad pod havarijom mislim na crkavanje pumpe, nemogucnost paljenja na benzin iz tog razloga.
      Ja sam imao slucaj sa lagunom upravo takav. Riknula je pumpa, i tako sam ostao na putu...

Samo lud covek moze da pali na plin zato sto je ostao bez benzina. Dugotrajno paljenje i voznja samo na plin je pogubna i za ostale delove benzinske instlacije.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Pele
        CBC Senator
        • 01.07.2006
        • 262
        • Požarevac

Originally posted by djukic
        U slucaju NUZDE potpuno je OPRAVDANO upaliti auto na ovakav nacin...
        U tom trenutku moze da strada sta? Za jedno paljenje sta moze da strada bas me zanima? Naravno da NISTA...
        To je u redu, prijatelju, ali kažeš
        ja imam drugara kome je pumpa riknula, naravno para nema... Tako da pali na plin direkt evo vec par meseci, ja kazem da ceka zimu...
        Na to sam dao opasku. To već nije nužda, to je iživljaavanje, a kada mu rikne još nešto, posle će da se čudi "kako to, zašto to...????? "

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Pa ako si pazljivo citao ja kazem po srpskom obicaju... Znas li ti koliko automobila jugica, lada, fordova, opela... ima suve rezervoare...

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@Djukicu

Dugo si na forumu, trebalo bi da razlikuješ sekvent plin od venturija na karburatoru. I čovek je takvo i pitanje postavio u temi, naglasivši sekvent. Sekvent plin imaju moderniji automobili, sa mnoštvo opreme, senzora, automatskom kontrolom rada motora itd.

Nemojmo mešati babe i žabe. Pele je sve objasnio. Nije problem upaliti na plin u ekstremnoj situaciji. Problem je što je kod dosta ljudi svaki dan ekstremna situacija

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Joooj pa razlikujem, kakvo je to zakljucak, i venturi i lambda kontrol i sekvencijalni... Poenta je koliko ljudi vozi samo na plin a ima automobile sa sekvencijalnim? Jednom kad otkrije nacin da "ustedi", kakav nam je mentalitet, nece se libiti da taj nacin redovno i koristi...

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

OK. Onda se nismo dobro razumeli.

Zapravo, u potpunosti se slažemo. Ponekad je teško da se izrazimo precizno, pa i nastaju ovakvi "nesporazumi".

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Toliko odgovora a covek jos nije saznao kako da sa sekventom kresne direkt na plin

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Pa drzi dugme pritisnuto i onda da kontakt, pa onda upali direktno na plin.

A ja bih ga u svakom slucaju upalio na plin da me negde zezne i da nece na benzin, a ako ostanem negde bez benzina, skinuo bih rele za pumpu i upalio na plin i eto.

Comment

• Znak
                      CBC Član
                      • 08.11.2009
                      • 31
                      • Beograd

Probao sam da drzim dugme pritisnuto ali o5 pali na benzin.

A ako skinem relej pumpe tek onda necu dobiti nista.

Jel zna neko kako da upalim direkt na plin?

Comment

• dulegolub
                        CBC Član
                        • 04.12.2007
                        • 45
                        • Beograd, Voždovac

Lnadirenzo Omegas uređaj. Ako se dobro sećam ovako se pali na gas:
                        Da se kontakt da bi se aktivirala centrala. Onda se pritisne i drži dugme dok ne zasijaju istovremeno lampica za gas (zelena) i lampica za benzin (žuta). Zaverglaš i to je to.

Comment

• slavko_bgd
                          CBC Senator XXL
                          • 24.03.2009
                          • 771
                          • Batajnica
                          • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Znak
                          Ako ti nije problem pitaj druga kako pali direkt na plin? Ne ide mi se sad kod majstora da ga smaram glupim pitanjima...
                          velika većina gasnih uređaja ima u svom softveru opciju direktnog starta na gas ali da li određeni motor može ili ne može da startuje na taj način zavisi od više faktora.
                          Motor Vaše Lade može da startuje direktno na gas, ali samo u slučaju kada ste 1000% sigurni da je uzrok problema napajanje benzinom.
                          Običan vozač ne može da zna 100% sigurno zašto motor neće da startuje.
                          S obzirom da zloupotreba ili pogrešna upotreba ove funkcije može izazvati oštećenja na gasnom uređaju i probleme na motoru, software uređaja koji je na Vašem vozilu ima opciju direktnog starta na gas, ALI UZ ASISTENCIJU (NADZOR) SERVISERA. I iz tog razloga nerado pominjemo havarijsku opciju prinudnog startai retko je uključujemo. Da li je kod Vas ta funkcija aktivna ili ne-u ovom trenutku ne znam...

U slučaju nedaj Bože potrebe, možete se obratiti bilo kom servisu navedenom u Garantno-servisnoj knjižici koju ste dobili prilikom ugradnje.

Naglašavam:
                          Osnovno pogonsko gorivo je benzin, TNG je alternativno gorivo.
                          Svaki gasni uređaj može biti najbolji na svetu ali nijedan nije svemoćan.
                          Motor MORA biti ispravan, dakle MORA da startuje i da radi ispravno na BENZIN.
                          Pumpa za gorivo MORA da radi sve vreme dok motor radi na gas.Njen vek trajanja će biti onoliki koliki bi bio i da nije ugrađen gas.
                          U rezervoaru MORA biti dovoljno benzina da pumpa ne radi "na suvo", što je može oštetiti;
                          Benzin iz rezervoara treba trošiti, a zanavljati ga bar jednom u 3 meseca. Dakle, ako na 3 meseca potrošite npr. 15 l benzina, tako i dosipajte.
                          Održavajte motor kao i do sada što ste ga održavali, vozite na TNG i uživajte.

Za sve ostalo, Vaš servis Vam stoji na raspolaganju, nema potebe za "pomagajte drugovi".

Srdačan pozdrav,
                          Slavko Hrnjak
                          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Znak
                            CBC Član
                            • 08.11.2009
                            • 31
                            • Beograd

Hvala Slavko,

Srdacan pozdrav za Vas

p.s. Da bi musterija mogla da postavi pitanje, treba se prema njoj ophoditi srdacno i otvoreno za postavljanje pitanja. Onda ne bi bilo potrebe za "Pomagajte drugovi" varijanu.

Comment

• kapitalac
                              CBC Veteran
                              • 06.08.2010
                              • 107
                              • Banjaluka

Originally posted by GadGet
                              Toliko odgovora a covek jos nije saznao kako da sa sekventom kresne direkt na plin
                              Sekvent ne može da upali na plin. Između ostalog podešen je tako da na plin može da radi tek kad temperatura motora pređe 40 stepeni, to što se piše sa stisnutim dugmetom ili prespajanjem prekidača za plin to nije sekvent. Ako je neko upalio na plin volio bi da napiše koja je to vrsta instalacije, mada je korisna tema za one kod kojih nije sekvent, evo da dodam kod mene komšija na laguni 97. g.p. kad ga zezala pumpa morao je da poljeva vrelom vodom motor da bi mogao da upali na plin (inače BRC). Vanjska temperatura par stepeni iznad nule, a oni karburatorski pale i ispod -10 stepeni, pa ko kaže da je karburator prevaziđen
                              I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Srdjan
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 2416
                                • Bajina Basta/Beograd

Moze sekvent i na plin direktno nevezano za temperaturu. Pa sta da ti crkne pumpa benzina zimi.
                                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                                X