Da li auto sa sekvent plinom mora da upali na benzin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kapitalac
    CBC Veteran
    • 06.08.2010
    • 107
    • Banjaluka

Re: Da li auto sa sekvent plinom mora da upali na benzin?

Kad bi mi još rekao kako da znam ako bi mi ne daj bože opet zatrebalo? A šta da ti crkne pumpa benzina a da nemaš uopšte ugrađen plin?
    I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

1. Ja napisah, ne verujem da se procedura razlikuje za svaki uredjaj
      2. Slepas do majstora auto ili kupis pumpu i zamenis je na licu mesta, ako znas.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

@znak
        Ajmo od pocetka :
        Originally posted by Znak
        Probao sam da drzim dugme pritisnuto ali o5 pali na benzin.
        Originally posted by dulegolub
        Lnadirenzo Omegas uređaj. Ako se dobro sećam ovako se pali na gas:
        Da se kontakt da bi se aktivirala centrala. Onda se pritisne i drži dugme dok ne zasijaju istovremeno lampica za gas (zelena) i lampica za benzin (žuta). Zaverglaš i to je to.
        Sta se desava s lampicama kad das kontakt i pritisnes dugme prekidaca , da li lampice zasijaju istovremeno, bez blinkanja ?
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Originally posted by kapitalac
          Kad bi mi još rekao kako da znam ako bi mi ne daj bože opet zatrebalo? A šta da ti crkne pumpa benzina a da nemaš uopšte ugrađen plin?
          Ako ti crkne pumpa a nemas ugradjen plin, menjaces pumpu. Bar je to jednostavno?! Ako ti crkne pumpa a ti imas plin, zasto bi placao slepanje, zasto se nebi odvezao do majstora da sredis pumpu? E da kada se pali forsirano, onda nije potrebno da se zadovolji uslov temperature! tj. negleda da li je zagrejan na 40 stepeni. Ismedju ostalog zato je i opasno tako paliti ali nuzda...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Znak
            CBC Član
            • 08.11.2009
            • 31
            • Beograd

@deki-ascona

Prebaci na benzin i nista se ne desava. Mada, nije vise ni bitno... Ako mi crkne pumpa za benzin gledacu u auto, mrzecu ga i zvacu slep sluzbu.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Moraces malo detaljniji da budes, pojasni kako se ponasaju lampice, sta se desava kad das kontakt, a sta kad pritisnes dugme, da li jednako svetle ili blinkaju. Nisam neki expert, ali nesto mi se cini da stiskas pogresno dugme. To ne bi trebalo da bude prekidac nego taster. Mozda bi pomoglo da slikas celo kuciste prekidaca pa da postavis sliku ovde. I da uspes, i dalje sve sto su ljudi napisali ovde - stoji, dakle postoji realna opasnost od detonacije prilikom paljenja na plin, mozda ne 1.put, mozda nikad...ali je definitivno opasno.

Comment

• kapitalac
                CBC Veteran
                • 06.08.2010
                • 107
                • Banjaluka

Originally posted by djukic
                Ako ti crkne pumpa a ti imas plin, zasto bi placao slepanje, zasto se nebi odvezao do majstora da sredis pumpu? E da kada se pali forsirano, onda nije potrebno da se zadovolji uslov temperature! tj. negleda da li je zagrejan na 40 stepeni. Ismedju ostalog zato je i opasno tako paliti ali nuzda...
                Apsolutno se slažem samo što ovaj moj ne žalost nema tu mogućnost. Siđem do auta da fotografišem, kad zaboravio aparat. Šta ću iščupam ga pa da mogu fotografisati ko čovjek i evo ovako izgleda:

Prekidač može samo lijevo ili desno, vidi se i po kačenju jer ima onaj kružić i ima samo tri nožice. A i probao sam upaliti da ga držim malo jače pritisnutog i upalio je na benzin. Postoje i druge situacije kad neće na benzin, jednom sam idući preko planine Borja na uzbrdici naišao na golfa 2 koji stoji na putu, a iza njega lokva benzina. Čova zakačio podom od neki kamen i svuče (ili pokida) crijevo i za minut isteče svo gorivo. Taj nije ni imao gas ali onako navodim primjer kako čovjek može ostati bez goriva ili pući filter goriva...
                I dragsteri koriste alkohol

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Originally posted by GadGet
                  Toliko odgovora a covek jos nije saznao kako da sa sekventom kresne direkt na plin
                  Sekvent ne može da upali na plin. Između ostalog podešen je tako da na plin može da radi tek kad temperatura motora pređe 40 stepeni, to što se piše sa stisnutim dugmetom ili prespajanjem prekidača za plin to nije sekvent. Ako je neko upalio na plin volio bi da napiše koja je to vrsta instalacije, mada je korisna tema za one kod kojih nije sekvent, evo da dodam kod mene komšija na laguni 97. g.p. kad ga zezala pumpa morao je da poljeva vrelom vodom motor da bi mogao da upali na plin (inače BRC). Vanjska temperatura par stepeni iznad nule, a oni karburatorski pale i ispod -10 stepeni, pa ko kaže da je karburator prevaziđen

Kapiram ja da regularno nije izvodljivo, nego vidim covek postavio konkretno pitanje i vezalo se 20 odgovora o tome kako je to stetno ovo ono, a nijedan da mu odgovori direktno na pitanje recimo -Lose je za motor ali procedura za startovanje je ta i ta. Sva odgovornost za eventualne stete koriscenjem ove procedure su na tebi i zdravo djaci

Comment

• miki dj
                    CBC Član
                    • 10.03.2010
                    • 17
                    • aleksinac

stag-4,stag-200,stag-300,mogu da upale na plin,ali u slucaju kvara na benz.instalaciji samo u slucaju nuzdere nego sto se da kontakt pretisne se ono dugme na prekidacu i drzi se sve vreme i da se kontakt,lampica svetli ne blinka auto pali direktno na plin.provereno radi

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Ja sam pokazao desetorici kako da pale na plin direktno i ..........svima je stradala pumpa za benzin!!!! Kad je nestalo benzina, ljudi su mu znali CAKU i kako da upale direktno na plin. Rezultat-više štete nego koristi. Ali, ako hoćeš, stisneš taster prekidača, staviš na kontakt, držiš sve vreme taster i startuješ. To je tzv. HAVARIJSKI start i treba ga maksimalno izbegavati. Mnogo je rešenja raznih proizvođača.
                      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• kiza72
                        CBC Početnik
                        • 25.08.2010
                        • 2
                        • kragujevac

Originally posted by dulegolub
                        Može se desiti da je broj paljenja direktno na gas ogranicen na određen broj puta.
                        Tacno obicno kod brendiranih proizvodjaca lovato,zavoli takoxvani emergency mod ogranicen je na negde dvadesetak paljenja dovoljno do servisa!!

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

zasto bi crkla puma za benzin ako se direktno pali na plin. zar nisu na taj nacin u maleru plinske dizne?
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Verovatno je autor mislio na situaciju "sta ce mi benz kad palim direktno", a pumpa nastavi da vrti u prazno. A ta situacija je svojstvena nasem mentalitetu. Eto, ja sam licno tako upropastio pumpu. Posto mi je "uredjaj" limitiran na 2 miliona paljenja, sad se mislim da i rezervoar skinem, kad je bal nek je maskenbal...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Proveri,možda je do sada i sam otpao,mis`im rezervoar

Ako nije ispod mosta... , ma ubij me!(da rezervoar)

Comment

• ragazzoni
                                CBC Senator XXL
                                • 24.02.2009
                                • 774
                                • Obrenovac i okolina
                                • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by zverko
                                zasto bi crkla puma za benzin ako se direktno pali na plin. zar nisu na taj nacin u maleru plinske dizne?
                                Zato što nestane benzina i pumpa radi na PRAZNO, gorivo joj je izmedju ostalog i sredstvo za podmazivanje i hladjenje. Pumpa se ne isključuje ni kod sekventa ni kod injection sistema, izuzev K-sistema.(nekad je vladalo drugačije mišljenje, tipa da treba sve isključiti jer se navodno opterećuje pumpa) Nije problem hladnog starta na gas samo zbog dizni, problem je što se isparivač MASIRA, stradaju membrane, jer prilikom napuštanja suda, gas odnosi i temperaturu i ledi uređaj, stvar manje izražena kod sekventa nego kod drugih sistema da ne objašnjavam, dalje zbog niske temperature isparavanja, talože se teškoisparljiva jedinjenja koja se dodaju TNG-u zbog mirisa ili su jednostavno pratilac istog, pošto se može dogoditi da gas pređe ili bude na granici tečne faze, delimično nastupa i problem filtracije i td.
                                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                                X