CLK 240 V6-Prevelika potrošnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tiburon
    CBC Član
    • 09.07.2010
    • 24
    • Tuzla

Re: CLK 240 V6-Prevelika potrošnja plina

Originally posted by vladaomega
    link stvarno neznam da postavim a pranje i testiranje benziskih dizni nemoze naneti nikakvu stetu ni automobilu ni vlasniku automobila obzirom da nije veliki finansiski izdatak. za ovo vozilo ako radi na lpg ili cng predvidjene su svecice bosch 0 242 236 571/fr7 ki 332s/ ako radi na benzinu 0242 230 500/fr8dpp33+ inace idu dve svecice po cilindru kao kod alfe. mozda su i svecice neodgovarajuce
    Svjećice su stavljene nove prije par mjeseci

Comment

• slavko_bgd
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2009
      • 771
      • Batajnica
      • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Dora
      Ovde si već iznervirao Slavka samo je izvršio auto cenzuru ...
      Ma, nije me iznervirao. Obrisao sam svoj post kada sam shvatio da bi bilo kakva diskusija u vezi rečenice ispod razvodnila temu:
      Originally posted by vladaomega
      benziske dizne operi jer i one mogu da ometaju ispravno funkcionisanje sekvent sistema
      Moj predlog je da sačekamo malo sa odgovorima, dok Tiburon ne napiše tačno šta je otkriveno ili urađeno u ovlašćenom servisu.
      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Greska senzora ugla nema veze sa senzorima vec sa istegnutim lancem.....Svakako poslusaj savet ovlascenog i popravi po njihovim pravilima ako mislis da imas trajno resen problem.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Tiburon
          CBC Član
          • 09.07.2010
          • 24
          • Tuzla

Pazi druze,nije stvar u tome da ce u ovlastenom servisu naći šta je uzrok, i to otkloniti. Problem mi je što sam siguran da ce se to ponoviti ako i dalje nastavim da vozim na ovaj sugavi plinski uređaj, tj. sugavo ugrađen plinski uređaj. Kad sam zvao servis koji je ugradio plin i rekao im koja je greska uzrok slabije vuce, rekli su mi da to nema veze sa plinskim uređajem.

Imam osjecaj da su emulatori, koji su "strucnjaci" stavili da zavaraju missfire greske koje se javljaju na diznama, otklonili posljedice, a ne uzrok tih greski. Tj. stavili su ih samo da se te greske ne bi javljale na kompu, a nisu prokuzili sta je uzrok tih greski. I isto tako mislim da je ova greska radilice i bregase nekako povezana sa tim.

Vidjet cemo za koji dan jbg. Znam samo da sam vise lud zbog tog plina, zgadio mi je novo auto

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

Izvini... nije ti kriv plin, već bangava ugradnja i podešavanje istog. Nije plin uzrok svega na kolima, a to svi ne-plin majstori odma bacaju kao odgovor (a imaš plin... e onda...) I po mom skromnom znanju, auto može super da ide na plin a na benzin da ne ide uopšte. Zato je uvek dobra polazna tačka 100% ispravan auto na benzin, pa ONDA da vidimo šta je sa plinom.
            Kod tebe se sad svašta nešto dešava, što se (čini mi se) moglo izbeći odlaskom u drugi (skuplji) servis za ugradnju tng sistema.

Comment

• Tiburon
              CBC Član
              • 09.07.2010
              • 24
              • Tuzla

Pazi, auto je bilo 100% ispravno, jer sam ga kupio i pregledao 2 dana prije nego sam ugradio plin. Skupo sam ja platio i ovaj, nista se ti ne brini. A u drugi servis ne idem dok ne vidim moze li se ovo rijesiti, ako ne vadim ovaj plin, trazim pare nazad, pa cemo vidjeti dalje

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Originally posted by Tiburon
                Problem mi je što sam siguran da ce se to ponoviti ako i dalje nastavim da vozim na ovaj sugavi plinski uređaj, tj. sugavo ugrađen plinski uređaj. Kad sam zvao servis koji je ugradio plin i rekao im koja je greska uzrok slabije vuce, rekli su mi da to nema veze sa plinskim uređajem.
                Ispravno su ti rekli. Greška koju si TI naveo je mehaničko stanje sklopa motora i nema veze sa gorivom koje koristiš.

Originally posted by Tiburon
                Znam samo da sam vise LUD zbog tog plina, zgadio mi je novo auto
                Auto je 2003 koliko sam ja pročitao a to je zdravih 8 godina upotrebe.

Originally posted by DraxNS
                Zato je uvek dobra polazna tačka 100% ispravan auto na benzin, pa ONDA da vidimo šta je sa plinom.
                Neki serviseri pre početka ugradnje prekontrolišu greške,trimove,i opšte stanje motora ,neki samo nabacaju delove i povežu .

@ Tiburon

Kada se završi popravak trenutnog kvara provozaj se 30dana na benzin da budeš siguran da lepo radi pa onda kreni u rešavanje plina.

PS: Zašto je trebalo 6 meseci da se poseti servis? razlika u vremenu posta je tolika?!

Comment

• Tiburon
                  CBC Član
                  • 09.07.2010
                  • 24
                  • Tuzla

Auto jeste 2003 godiste, ali je presao samo 96 000 KM, provjereno.
                  Ako nisam pisao na temi, ne znaci da nisam isao u servis. Prvih par mjeseci sam isao najmanje 10 puta kod njih vezano za plin. Uvijek kao su nesto radili, ali rezultat je uvijek bio isti, tj. auto slabije ide. Razlog zasto nisam prije isao u Mercedesov servis je sto su mi tek na kraju rekli da nemaju detaljnu dijagnostiku kao u ovlastenom servisu, i da kod njih ne pokazuje nikakve greske. Tek kad sam otisao u Mercedes, dijagnostika je pokazala je to sto je pokazala

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Ok sad je malo jasnije

Nakon popravke ,ponovo idi u servis koji IMA dijagnostiku za Mercedes i kad se potvrdi da je na benzinu sve OK. idi u servis za gas da našteluju dizne i podese mapu ubrizgavanja prema popravljenom motoru i na kraju ovde upiši utiske kad sve bude gotovo.

Comment

• Tiburon
                      CBC Član
                      • 09.07.2010
                      • 24
                      • Tuzla

Pregled cu i raditi u ovlastenom servisu.
                      Mapa ubrizgavanja se ne steluje jer je takav uredjaj. Znaci plug&go. Komp plina automatski cita podatke sa ECU, i nista se ne podesava. Tako su meni barem rekli, a tako stoji i na sajtu proizvođača.

Comment

Working...
                      X