Trzanje prilikom otpustanja gasa
Collapse
X
-
Re: Trzanje prilikom otpustanja gasa
Vozim automobil sa tim motorom i mogu ti reći da posle duže muke nisam uspeo da mu smanjim knedlu na prvom gasu . I ja sam prebušio otvor dizni jureći za manjim faktorom multiplikacije . Nakraju su na Valteku otvori 1,6 mm mapa kreće sa 1,4 ali mi auto mnogo bolje radi . Knedla još uvek postoji i pored jako puno truda da je ispeglam . Otkada je 1.6 mm i potrošnja je korigovana za 1 lit na 100 km . Još uvek nisam uspeo da svatim šta je ustvari problem kod tog malog motorčića sa tih 80 ks . Kada ga napojiš na visokim obrtajima bogat je jako na leru . Nemoj me ni pitati šta sve nisam pokušao i ništa ,naravno sada je mnogo bolje nego na početku ali nije to to . Mislim da bez obzira što sam uvodnike stavio tik pored benzinskih injektora , trebale bi extenzije , u šemama jednog renomiranog proizvodjača sam ih video .
Evo malo o mojim problemima viewtopic.php?f=302&t=50101Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...
Comment
-
-
Ja sam knedlu resio skoro da je uopste nema kad je na radnoj temperaturi motor i to u leru. U voznji je ok i nemoguce je osetiti je posle rucnog korigovanja mape. Meni ostaje samo ovaj problem sa trzanjem prilikom otpustanja gasa ali sad kapiram da je u stvari taj problem povezan direktno sa temperaturom gasa koja je iz nekog razloga 50% manja od temperature isparivaca u celom opsegu rada.
Kolika je tvoja prosecna potrosnja posto je kod mene prilikom 350km mapiranja i raznih proba bila 8.5 litara prosecno, mada je brava veci auto... Interesuje me cisto informativno, ne zalim se na potrosnju.
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by StratosZanima me kako podešavaš motor koji ne radi-ugašen?
Kao sto sam ranije vec napisao nije moj lap top pa sam na kratko pozajmljivao i kad sam vec ugasio auto i krenuo da ga vratim snimio sam ove dve slike u zurbi.
Comment
-
-
Posle autokalibracije novog kontrolera množilac je 1.1 na isti promer dizni (1.9mm). Auto definitivno nema knedlu pri potapanju gasa sa niskih obrtaja, cak ni sa lera. Prima gas kao na benzinu. Dok je sasvim hladan tj cim na 30 stepeni prebaci na plin pa negde do oko 50 stepeni pri otpustanju gasa se javlja ono trzanje ali drasticno manje, tj nije uopste drasticno. Kada motor tj reduktor predje tu temperaturu sve je savrseno.
Ono sto mene sad interesuje i treba mi vasa pomoc jer sigurno imate iskustva, kako da podesim korekciju temperature koji stag 300plus dozvoljava? U kom procentu stavljate (pretpostavljam u minus) i u kom opsegu temperature?
Hvala unapred!
Comment
-
-
Ali bar neki nagovestaj, misljenje, preporuka... kako setovati korekciju temperature, odakle poceti pa probati dalje, bilo sta?
Takodje me interesuje, posto lambda sonda nije povezana da li treba odcekirati kvacicu u acsynhro programu gde prikazuje voltazu sa lambda sonde i da li ovo utice na ponasanje auta na plinu tj na rad plinskog ecu?
Hvala unapred!
Comment
-
Comment