Pozdrav svima na forumu,zovu me ljuba,zivim u Resavici i imam 57 godina.Forum je ekstra,mnogo sam naucio sa ovog foruma ali ne dovoljno da bih resio trenutni problem.Radi se o PEZOU 307 1,6 ,16v 2001god.Uvezen je 2007god. iz Italije sa ugradjenim BRC sequvent 24 plinskim uredjajem.Sve je bilo ok.do prve zime odnosno prvih temperatura ispod nule.Poceo je da pojavljuje gresku "antipolution fail" i "katalist......bla bla zaboravio sam" pri voznji na gas.Kad pojavi tu gresku pocne slabije da vuce kao da radi na tri klipa,kad vratim prekidac na poziciju benzin i dalje kao da radi na tri klipa sve dok ga ne ugasim i ponovo upalim.Kad ga upalim sa prekidacem ukljucenim na benzinu auto radi normalno i posle nekog vremena izbrise sve greske i radi odlicno do ponovnog ukljucenja na gas.Napomenuo bih da ponekad prebaci normalno na gas i predjem i po 100-200km dok ne pojavi te greske.Kad pojavi te greske nema sanse da proradi na gasu dok ga ne ostavim bar 1ili 2 sata .Posle nekad hoce a nekad opet nece.A evo sta sam sve radio ovih godina da bih resio problem a ne pitajte koliko sam para potrosio:Zamenjeni gasni injektori (narandzasti),stavljen je nov indikator pritiska (cetvrtasta kutija ) pored RAILA sa injektorima a onaj orginal na RAILU je iskljucen i neke zice koje su bile prikljucene na njega su kratkospojene(pretpostavljam za indik.temperature),promenjen filter,uradjena reparacija isparivaca,sve je to radjeno u ovlascenim servisima BRC u BG.jedino nije menjan plinski kontroler (racunar)gde mislim da i lezi zec.To je sto se tice gasa ,kad problem nije resen poceli su da prebacuju loptu na benzinski odnosno zajednicki deo.Promenio sam svecice (nekoliko puta),bobinu(rampu),merio kompresiju,isao na kompletnu dijagnostiku u Peugeot servisu gde je bilo sve ok. (na benzinu i radi ok.) Problem egzistira i dalje kao na pocetku vise neznam sta da radim pomagajte i izvinite na ovako opsirnom postu.
pozzzz.....
pozzzz.....
Comment