Neobična potrošnja gasa u Sanderu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • novikorisnik
    CBC Početnik
    • 10.07.2011
    • 3
    • Novi Sad

Neobična potrošnja gasa u Sanderu

Pre nekih mesec dana sam ugradio gas u Sandera 1.4. Auto ide extra, skoro i da nema razlike benzin/gas, ali mi je potrošnja neobična. Prilikom vožnje po gradu, čini mi se da je potrošnja u očekivanim granicama, oko 8-9l, međutim kada izađem na auto put pri brzini od 120-140 čini mi se da potrošnja ide preko 11-12l pa možda i više. Prvo sam proveravao potrošnju tako što napunim bocu, pređem 100km pa opet napunim,pri takvoj proveri i vožnji od oko 50km na auto putu i 50km u gradu ispalo je da je porošnja negde oko 18l. Otišao kod majstora, on zakačio komp, provozao malo i kaže da je sve ok i da je nemoguće da toliko troši, već da nije boca bila dovoljno napunjena te odatle takav rezultat. Sada proveravam potrošnju tako što napunim bocu pa vozim dok je ne ispraznim, u ovom slučaju potrošnja sa manjom kilometražom na otvorenom i auto putu i većom po gradu je oko 8,5l, dok je sa većom kilometražom na otvoreom i auto putu i manjom po gradu bila oko 10l.

Nisam neki ekspert ali mi se čini da ova potrošnja nije baš ok i da prelazi onih 20-25% jer je auto benzina trošio u proseku oko 7,5l maximalno 8l. Još malo ću pratiti potrošnju, ali bih voleo da vidim komentar od nekog iskusnijeg.

Hvala.
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

maksimalna brzina na tom autu je 160 km/h, tako da pri brzinama od 120 - 140 km/h, zato ide toliko gore potrosnja ....

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Bice da je nejak motor i da mu smeta veca brzina na autoputu. Malo je 100km za bilo kakve testove. I potrebno je da vrsis proveru tako sto ces sipati samo na jednoj pumpi i to na istom automatu. Sipas dok ne pocne da tandrce. Predji 200km i ponovo sipanje do tandrkanja. I to je to. I to opet nije toliko tacno, jer prodje neko vreme, nije isti pritisak gasa na pumpi. Mislim da je kod tebe sve ok. LPG i onako ima slabija svojstva koji se narocito ogledaju na visim obrtajima, kada se auto vozi u srednjim obrtajima nema problema.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

To je los nacin testiranja, jednom ce mu pokazati da mu auto trosi 4,5 l gasa sto je realno nemoguce. Napuni bocu i vozi do kraja pa racunaj posle.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Pa najtacnije kad bi uvek sipao po manje i sve belezio. I tako posle par meseci i xxxx kilometara napuni pun i sabere koliko je potrosio plina a koliko benzina. Ali to retko ko tako belezi.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

najtacnije je da sipa pun i uvek pun, belezi i onda sabere kilometre i litre. to prckanje sa po 200 dinara moze da bude sve samo ne tacno.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Juce ugradili plinski uredjaj i objasnjeno kako da proveri potrosnju,,,,sipa pun rezvoar plina,zabelezi kilometrazu,vozi 200km i dopuni i preracuna.On me jutros zove i pita koliko sam ja sipao plina kad sam probao,na pitanje sto je to bitno,on kaze PA DA PRERACUNAM POTROSNJU

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Da vrati ucitelju prase odma!!!
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

@novikorisnik:

To sto ste naveli je najnormalnija potrosnja za taj automobil. U cemu je problem? Preracunajte cifre koje ste naveli pa cete sami doci do toga da je potrosnja najnormalnija.
                  Vozite malo laganije pa ce manje i da trosi.

A,da, jos nesto za Vas i za sve buduce koji budu ovo citali:auto koji ide extra,kako Vi kazete, NAJBOLJE TROSI-TAMAN KOLIKO TREBA!

Lep pozdrav.
                  Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• sacipko
                    CBC Član
                    • 20.06.2009
                    • 36
                    • Niš

Licno mislim da nema veze koliko je boca prazna da bi je dopunio (da li je to prazna-puna ili predjenih 100km-puna, tako ja punim UVEK) vec, koliko je pritisak na pumpi!
                    U mojoj boci staje 27l plina. Merio vise puta. Ali kada god punim na luk oil stane uvek vise!!! i to za mnogo. Npr. Juce sam preso 100km na otvorenom, i kad sam dosao do pumpe u Nisu, racunam stace max 11l, medjutim, stalo je 32 litara plina !!!! i to u boci u kojoj mi toce max 27l kada mi se auto ugasi bez plina.
                    To mi se desava drugi treci put, i to samo na toj pumpi. Znaci pune pod vecim pritiskom...
                    Tako da moras tociti na istoj da bi znao koliko ti auto trosi
                    Pozz
                    Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• Duke
                      CBC Senator XXL
                      • 16.01.2006
                      • 753
                      • Urbs Naissus

Znači, auto ti troši 32 + 27 litara plina na 100 km, na otvorenom. Stvar za zabrinutost, bez sumnje... Krivična prijava protiv pumpadžija? Ako ništa drugo za to što su opovrgli zakone fizike u poznatom svemiru i stavili slonče u lonče?
                      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• sacipko
                        CBC Član
                        • 20.06.2009
                        • 36
                        • Niš

Ustvari 32+16 (jer sam 11 potrosio za tih 100km autoputa).
                        Nema kome da se zalim. uvek ce oni biti u pravu. (nije dobra boca, terba se pazdari ponovo, itd..)
                        Bar treba postojati zakon gde ce sve pumpe imati isti pritisak u svojim pumpama, ako je to moguce...
                        Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

Tema je Sandero 1.4 i njegova potrosnja TNGa.
                          ako neko ima iskustva kao vozac ili kao majstor neka pise.
                          sve ostalo je off, u ovoj temi.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ekonomik
                            CBC Senator XXL
                            • 28.01.2007
                            • 315
                            • Železnik

Sa puta do Grcke i nazad, sa Sanderom 1.4, mogu reci da je takva potrosnja moguca sa nasim gasom, ali ne i sa makedonskim. Bio sam sa bratom u kolima kada je sa MBG gasom i pri brzini 120-140 km/h na nasem auto-putu potrosnja bila neznatno ispod 11 l/100 km (potrosena cela boca pre punjenja) da bi zatim sa makedonskim gasom (pumpa na izlasku iz MK prema GR, mislim da se zove Simov) i voznjom po grckim putevima 110-130 km/h potrosnja bila tek nesto oko 8 l/100 km (potroseno 23 l, predjeno 290 km pre dopunjavanja). Uskoro idem svojim Sanderom 1.4, vozim laganije nego on, pa cu ponovo uporediti...
                            Inace, sa nasim gasom ja ne uspevam da oborim potrosnju ispod 7 l/100 km, ma kako se "vukao" po putu. Nalazim da je problem delom u kvalitetu gasa koji se prodaje kod nas. Takodje, ocigledno potrosnja na vecim brzinama (preko 120 km/h) drasticno raste i to ocekivano brze na gasu nego na benzinu.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

@ekonomik:

Iskustvo je iskustvo. Ne kažem ni da jeste ni da nije. Jedino (ah, baš sam dosadan) smatram da je jedno punjenje (te cca. 300km) isuviše malo za konačne zaključke.
                              Inače se u principu slažem da je veoma SUMNJIVO (kao samoubistvo sa 117 udaraca nožem u leđa, otprilike) da bar 90% ljudi primećuje slično (na svim vrstama goriva) uz tek retke slučajeve iste, slične ili čak veće potrošnje u inostranstvu (jedan jedini a relativno pouzdani slučaj koji sam čuo do sada, od više desetina).
                              Verovatno je (ili se bar nadam) većim delom u kvalitetu. Nije isključeno i "vešto" baždarenje aparata.
                              Inače moja iskustva su nešto drugačija (doduše nije Sandero i nije sekvent) te sam (na jednom rezervoaru) izmerio 5 do 10% manju potrošnju u nekoliko navrata (tendencija je neumoljiva, makar razlika bila relativno mala). Ipak bi trebalo proveriti na bar 1000km.
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                              X