Ugradjen lovato Fast avto kad je hladan tesko pali - pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

ajde probaj jos ovo ! probaj samo jedan dan da vozis bes tog creva! nebrini autu nece biti nista i reci mi sta ce se desiti!!!!

a tabla se vadi bas tako kao sto si krenuo! odvrnu se ta dva srafa gore i izvlaci se prvo gornji kraj!!! nebrini nedrzi je nista drugo i nema sta da se slomi! ja je skidao vec dva puta

sto se tice tog motorica slikacu ga sutra pa cu okaciti slike da vidis sta je u pitanju!!!!

i pazi na vakume!!!!
    kako ti stoje vakum creva na usisnoj grani! da li svako crevo ide za sebe ili je sa 1 sisice crevo ubodeno u drugu ili trecu! imao sam prilike da vidim i da to rade a to auto nedetektuju kao gresku!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• nubira
      CBC Član
      • 22.10.2005
      • 43
      • Ljubljana

Skinio sam cevcicu na jednom kraju i to na strani motora i avto definitivno bolje pali na benzin isto kao pre ugradnje plina.
      Mislim da se bolje vozi u niskim okretajima a u visokim nekako trokira, ali za to sam premalo vozio da bi bio siguran.
      Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

• nubira
        CBC Član
        • 22.10.2005
        • 43
        • Ljubljana

Juce sam bio kod majstora i rekao mu za tu cevcicu. Kaze da motor radi bolje i pali boje zbog toga jer dobiva čist vazduh ali nekontroliran. Očistio je onda onaj motorčič i celi usis. Avto nekako bolje pali, ali plin još uvek nije najbolje. Kod podešanja smo promenili okretaje uklučenja plina na 1600 i da se plin pali kod ubrzavanja a ne usporavanja motora kao do sada, pa se više ne gasi, kad prebaci na plin.

Najviše problema je kod 1800 do 2000 okretaja, kod vožnje po gradu se zna ponekad motor ugasiti. menjali smo mapu pa ču videti šta če biti. A u vezi potrošnje ona je još uvek dosta visoka ali na osnovi 2 punenja ne mogu još reči koliko.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

promenili okretaje uklučenja plina na 1600 i da se plin pali kod ubrzavanja a ne usporavanja motora kao do sada, pa se više ne gasi, kad prebaci na plin.
          ako je ovako namesteno, naravno da se gasio pri prebacivanju.

to je vec rezim praznog hoda u kome pocinje aktiviranje rezima protoka vazduha na leru ( a to je malo) pa stoga motor radi u prelaznom rezimu.

prebacivanje benzin plin bi trebalo povecati na 2500 do 3000 obrtaja i problem ce automatski nestati.

rezim od 1200 do 1600 obrtaja je posebna mapa cut off rezima i tu je motor veoma osetljiv na promenu protoka vazduha /goriva pa to ne treba dirati van fabricke postavke rada na samo jedno gorivo. (nikako oba goriva i prelazak u tom opsegu).

to vazi inace za sve injection sisteme, bilo kog modela i marke auta. jedan od osnovnih nacina rada SUS motora, odnosno regulacije ubrizgavanja za taj opseg.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• nubira
            CBC Član
            • 22.10.2005
            • 43
            • Ljubljana

Pre toga je bio na 2000 okretaja (tvornicki i temperatura 60C) i nije radilo auto se gasio, sada je na 1600 okretaja i 40C pa se ne gasi, jos je jedna razlika da se pali kod ubrzavanja motora a ne oduzimanja gasa kao pre. Reci cu da digne na 2500 pa cu videti sta se desi?

Comment

• nubira
              CBC Član
              • 22.10.2005
              • 43
              • Ljubljana

Jos jedan uparivac se pokvario. Zanima me sta moze biti uzrok da se pokvare 4 uparivaca? Dali je moguce da onaj ventil u rezervaru ne snizi dosta pritisak plina i onda dodje previsok pritisak do uparivača i uništi membrane? Dok je avto na testeru i kad u voznji prestane raditi ili ne vuce komputer pokaze vrlo visok pritisak. Dali je moguce da se zbog visokog pritiska ne upari sav plin u uparivaču i zato motor ne radi i trosi 15L GASA na 100 km a benzin ispod 8l?

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Nubira, to prosto mije moguce!

Neznam tacan broj do sada ugradjenih FAST sistema u Srbiji (oko 1000 kom), pa medju njima nema ni jednog pokvarenog isparivaca.
                Ti majstori definitivno ne rade nesto kako treba. Cetri isparivaca????????
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ventil u rezervoaru nema funkciju da smanji pritisak, on samo zatvara bocu.
                  Pritisak reguliše isparivač i on je predvidjen za mnogo veće pritiske nego što mogu nastati u rezervoaru. Nizak pritisak se reguliše na onom mesinganom šrafu odgore, taj pritisak koji se vidi na kompjuteru.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nubira
                    CBC Član
                    • 22.10.2005
                    • 43
                    • Ljubljana

I jos nesta sam zaboravio dopisati dali je normalno da 4 zelene lampice kod punog tanka plina najedanput nestanu cuje se znak i upali se crveno, opet puno pa 2 lampice i tako dalje, jer ako je normlano nema smisla imati mjerac plina .

Nubira, to prosto mije moguce! ..........................
                    Ti majstori definitivno ne rade nesto kako treba. Cetri isparivaca????????
                    Da se popravim sada ce biti cetvrti uparivac i nasi majstori i oni u Cakovcu su digli ruke sa avta, opcija sistem van i povrat novca ili nadi strucnjaka koji ce popraviti, sada se nadam u drugu opciju.

Avto je bio kao sto sam vec napisao i u Hrvatskoj u Čakovcu pa su jedino promenili uparivac i senzor,(uparivac vec menjan i u Sloveniji) gde su navodno sve prekontrolisali i sve je dobro montirano. Njihov komentar U NUBIRU SE NE MOŽE UGRADITI SISTEM FAST!

Ja sam spreman avto dovesti u SCG samo cekam sta ce reci nasi uvozniki u vezi rezervnih delova ako je potrebno nesto promeniti, nadam ce da cu sutra dobiti odgovor.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jedno pitanje, mozda deluje sasavo ali i 4 pokvarena isparivaca su vec za Ginisa....

a sta se sipa u bocu, da nije greskom sipano CNG umesto LPG koji je na daleko visem pritisku. tada naravno postradaju membrane, naravno da Fast ne radi kako treba itd...

mislim, razliciti majstori u 2 drzave, 4 nova isparivaca....negde mora da postoji debeli razlog i tezak faul u ugradnji ili upotrebi po logici stvari.

ne vidim niti jedan razlog zasto u Nubiru ne bi mogao FAST sistem koji je univerzalna isto kao sot i Nubira ima najobicniji klasican motor koji se ni u cemu ne razlikujke od miliona drugih benzinaca.

moze li se znati, koliko iznosi taj visoki pritisak, koliko je u brojkama u barima ?
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Tamo je skoro stigao LPG, tek CNG ko zna kad ce.

Da li je bilo koji serviser koji se upustao u zamene tih silnih isparivaca, kontaktirao fabriku?
                        I ako jeste, kakav je njihov odgovor?

Mislim , Daewoo Nubira ne moze da radi na plin?

Meni je to smesno.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

Originally posted by IvanT

Mislim , Daewoo Nubira ne moze da radi na plin?

Meni je to smesno.
                          pa i nije smesno ako se setis koliko je bilo glupavih problema sa mojom pa si na kraju resio!!!!

PS: i ako ode u off da nisu oni dorini gremlini

Tebi je batice najbolje ako su oni voljni da ti plate put i trosak popravka da sednes u auto i odvezes se do Ns-a ili BG-a i vidis sta se desava!!!!
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• nubira
                            CBC Član
                            • 22.10.2005
                            • 43
                            • Ljubljana

Da li je bilo koji serviser koji se upustao u zamene tih silnih isparivaca, kontaktirao fabriku?
                            I ako jeste, kakav je njihov odgovor?
                            Pitati cu sutra kad nazovem uvoznika pa i majstora. A menali su ih razliciti serviseri Iz prvog je ispustao plin pa je celi avto smrdio, bio je drukciji od ovih drugih, za napred neznam jer nisam bio tamo.

Moze li se znati, koliko iznosi taj visoki pritisak, koliko je u brojkama u barima ?
                            i to cu se propitati, meni su jednaput pokazali da je visok pritisak, a to je pronasao i serviser u Cakovcu. Kad saznam cu javiti.

ne vidim niti jedan razlog zasto u Nubiru ne bi mogao FAST sistem koji je univerzalna isto kao sot i Nubira ima najobicniji klasican motor koji se ni u cemu ne razlikujke od miliona drugih benzinaca.
                            Kako kazu nasi majstori je problem, jer ima Nubira palenje 1221 a ne 1212 ili nesta slicno nisam tocno zapamtio, pa sam pitao kakve ima to veze sa uparivacem - odgovor NE ZNAMO!

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Kako kazu nasi majstori je problem, jer ima Nubira palenje 1221 a ne 1212 ili nesta slicno nisam tocno zapamtio, pa sam pitao kakve ima to veze sa uparivacem - odgovor NE ZNAMO!
                              objasni mi sta misle pod tim paljenjem a ja cu sutra pozvati onog mog elektronicara da vidim sta to znaci i kakvo je paljenje!!!!

Comment

• nubira
                                CBC Član
                                • 22.10.2005
                                • 43
                                • Ljubljana

To 1221 je polaritet dizni. Mislim da je reako da ima nubira 1221 ili 1122 a obicno imaju motori polaritet dizni 1212. Bar tako je meni rekao (nisam siguran da sam pravilno napisao brojeve)

ebi je batice najbolje ako su oni voljni da ti plate put i trosak popravka da sednes u auto i odvezes se do Ns-a ili BG-a i vidis sta se desava!!!!
                                Zastupnik se je stvarno angažirao oko toga i čak je spreman platiti put i troškove, samo je problem jer se ne može dobiti pojedinačni deo ako je defektan nego celi sistem i to mora neko da plati. i kod nas su rasparili komplet da dobiju nove isparivače; tako da mu moram još taj detalj pojasniti, pa da vidim sta reče.

Comment

Working...
                                X