Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8 T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

Odg: Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8

sve sam te razumeo sta si rekao.ali ne razumem te majstore ako se bave tim poslom treba to da rade kako treba a ne da osljare a to ugraditi u taj tvoj auto nije nikakav problem i radi kao sat.pozdrav

Comment

• mirava66
      CBC Član
      • 25.03.2012
      • 12
      • Valjevo

Odg: Valjevski serviseri - Sekvencijalni sistemi - ugradnja u pasat 2001 godište 1.8

Naravno da bi trebalo da odrade kako treba, ali ne trebaju da prihvate posao koji nisu radili mislim na odredjena vrsta vozila, pa da na tom vozilu eksperimentišu čoveku da li će da radi plinski uredjaj ili neće, pa da čoveku ispresecaju kablove ili ne znam šta već i da ga ubedjuju da mora tako da radi "neispravna ti je struja ili šta već drugo", kad se dotični pojavi kod dugog servisera van Valjeva, konkretno servis u Čačku isti mu kaze što ti ne otkloni onaj što ti je ugradio.
      Normalno je čovek mu i odgovorio jer sad ovaj treba da čeprka šta je ovaj stručnjak u Valjevu smislio,(zato je i moj komentar o ljudskoj gluposti i bio takav) gde je ispresecao kablove i dr. i lakše je čoveku sve ponovo ispočetka uraditi.

Definitivno kao što sam i rekao veoma malu praksu serviseri u Valjevu imaju na novijim vozilima mislim posle 2000 godine, dok svi ova vozila sa običnim uredjajima rade perfektno(Jugo,golf,opel). Zato i nemam nameru da se na ugradnji uče preko moje grbače.

Mi smo od starijih naučili dobro da pravimo duvan čvarak i pečemo odličnu rakiju ali za ugradnju plina moramo učiti od drugih

Comment

• strela75
        CBC Član
        • 02.07.2008
        • 64
        • Krnjaca

Obrisao Dora.

Sem što je reklama i vredjanje, poruka nema veze sa životom i istinom.
        Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• mirava66
          CBC Član
          • 25.03.2012
          • 12
          • Valjevo

Oduvek bilo koliko para toliko muzike.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ta floskula je iz prošlog veka a odavno više ne važi ni na zapadu a ne kod nas, vešto je koriste prevaranti da vam uvale istog kineza samo po mnogo višoj ceni.

Čitam i mislim se da uletim ili da ne uletim..

Uglavnom, kad mušterija procenjuje servis na osnovu izgleda i na osnovu predubedjenja da je to svemirski brod a ne auto onda tu nema spasa, ne treba ugraditi gas i svi će biti zadovoljni.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• strela75
              CBC Član
              • 02.07.2008
              • 64
              • Krnjaca

Dora, ja imam na dva auta njihov gas i nisam zazalio ni trenutka. To je moje misljenje na osnovu iskustva sa dva licna auta (oba novije proizvodnje od pasata). Ako pratite autocasopise, onda ste mozda procitali za Daciju Logan (taksisti iz okoline Ivanjice) koja je za 4-5 godina presla 500.000km sa ugradjenim plinom kod njih. Sigurno ne bi toliko presli da nije dobro ugradjen plin ili da nije uredjaj dobar. Tako da je moje misljenje da covek treba da ode kod njih, ako ne zna za bolje u gradu u kome zivi. Ako vi imate jos bolji predlog - odlicno. Eto mu jos boljeg resenja.

Pozdrav.

PS. I da, niti radim za taj servis, niti imam bilo kakve konekcije sa bilo kojim servisom u autoindustriji, pa ni sa njima. Iznosim svoje misljenje na osnovu svog iskustva.

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Slazem se sa Dorom. A sto se tice tog komplikovanog sekventa, kada sam ga ugradio pre 4 godine u isto vreme ga je ugradio taksista iz Va potpuno isti auto sa istim motorom i bog zna koliko je tek on presao. A meni je majstor rekao da su to prva dva takva uredjaja koje je ugradio tako da smo bukvalno bili zamorci i nigde problema

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by strela75 View Post
                  Dora, ja imam na dva auta njihov gas i nisam zazalio ni trenutka. To je moje misljenje na osnovu iskustva sa dva licna auta (oba novije proizvodnje od pasata). Ako pratite autocasopise, onda ste mozda procitali za Daciju Logan (taksisti iz okoline Ivanjice) koja je za 4-5 godina presla 500.000km sa ugradjenim plinom kod njih. Sigurno ne bi toliko presli da nije dobro ugradjen plin ili da nije uredjaj dobar. Tako da je moje misljenje da covek treba da ode kod njih, ako ne zna za bolje u gradu u kome zivi. Ako vi imate jos bolji predlog - odlicno. Eto mu jos boljeg resenja.

Pozdrav.

PS. I da, niti radim za taj servis, niti imam bilo kakve konekcije sa bilo kojim servisom u autoindustriji, pa ni sa njima. Iznosim svoje misljenje na osnovu svog iskustva.

Spomenuo si original delove, ne znaš kakve delove stavljaju ostali. Potoje i drugi ovlašćeni i najovlašćeniji servisi, oprema i serviseri a niko nije ovlašćen.
                  U Logana se u kako kojem periodu ugradjivalo za taksiste nekoliko oprema a sve zavisi kako je ko sklopio dil sa Logan prodavcima o deljenju kajmaka. Nema veze sa mozgom oko zaštite potrošača i najboljeg za njega, znam jer ih popravljam povremeno.

Firma koju si spomenuo da preporučiš je promenila sasvim solidan broj modela za par godina, više modela nego pari godina. Servisna mreža je izuzetno loša a snabdevenost delovima za model stariji od broja 2 unazad je skoro nemoguća misija. Servisi su po pravili skupi, znatno skuplji od bilo kojeg drugog brenda ili divljaka.

Itd... stoga sam obrisao poruku, vredja ostale koji rade iole pošteno koliko se može u ovoj državi, a usput je stvarno loš savet ili preporuka sa stanovišta da on i ovako ne zna šta bi i gde bi a ako bi te poslušao ima noćnu moru da ide za svaku sitnicu u BG. U NS ima stotine majstora ali je na znam nijedan BRC servis. Čudno.

https.autogas.rs

Comment

• strela75
                    CBC Član
                    • 02.07.2008
                    • 64
                    • Krnjaca

Originally posted by Dora View Post
                    Spomenuo si original delove, ne znaš kakve delove stavljaju ostali. Potoje i drugi ovlašćeni i najovlašćeniji servisi, oprema i serviseri a niko nije ovlašćen.
                    U Logana se u kako kojem periodu ugradjivalo za taksiste nekoliko oprema a sve zavisi kako je ko sklopio dil sa Logan prodavcima o deljenju kajmaka. Nema veze sa mozgom oko zaštite potrošača i najboljeg za njega, znam jer ih popravljam povremeno.

Firma koju si spomenuo da preporučiš je promenila sasvim solidan broj modela za par godina, više modela nego pari godina. Servisna mreža je izuzetno loša a snabdevenost delovima za model stariji od broja 2 unazad je skoro nemoguća misija. Servisi su po pravili skupi, znatno skuplji od bilo kojeg drugog brenda ili divljaka.

Itd... stoga sam obrisao poruku, vredja ostale koji rade iole pošteno koliko se može u ovoj državi, a usput je stvarno loš savet ili preporuka sa stanovišta da on i ovako ne zna šta bi i gde bi a ako bi te poslušao ima noćnu moru da ide za svaku sitnicu u BG. U NS ima stotine majstora ali je na znam nijedan BRC servis. Čudno.
                    Po meni je jedini ovlasceni onaj ko ima ugovor direktno sa fabrikom. Na fabrickom sajtu imas njih kao dilere. Isto tako Landirenzo ima dilere u Srbiji, kao i Prins. I to su tri najjace marke autogasnih uredjaja na svetu. Ja ga ne mogu savetovati po pitanju ostale dve marke, jer nisam ugradio njihove uredjaje, ali za ovu marku i servis mogu da kazem da rade fer i korektno (bas kako je dogovoreno). Cene su im oduvek bile jace, ali nisu nikakvi skriveni troskovi u pitanju. Ja sam uvek znao koliko ce gasni uredjaj da me kosta na pocetku, posle 10kkm, 20kkm, 40kkm, 60kkm, 80kkm (veliki servis), 100kkm,... A razlika uredjaja recimo u odnosu na Landirenzo (u zvanicnom) je 50 evra (sada, a 2007. je bila 70 evra).

Sto se delova tice, krajem 2011. sam menjao deo na uredjaju iz 2007. i bez problema je pasovao najnoviji tip (iako su naizgled razliciti). Pitao sam ih svojevremeno i za servise, jer su 2007. imali u automobilskim casopisima reklame sa desetak servisa, a kasnije nijednog. Objasnjenje coveka je bilo da nece serviseri da dolaze na redovne besplatne obuke i da im je zato oduzeta licenca. Po meni (kao korisniku uredjaja), podrzavam da onaj ko mi zvanicno petlja oko auta sa motorom vrednosti 4-5k EURa (i mogucom stetom u tom iznosu) treba da usavrsava svoja znanja i uvek ima poslednje informacije vezano za aktuelne uredjaje, unapredjenja i prepravke.

Zao mi je sto ste stekli utisak da ostalim serviserima zelim lose (ima svakako ljudi koji znaju posao, ali ja ne poznajem takve). Covek je pomenuo na sta mu lice servisi i da nema poverenja. Moja asocijacija kod nepoverenja je da nema kome da se zali. E pa kod zvanicnog ima kome da se zali. Direktno fabrici - sto je i najbolji pritisak na onoga ko radi da mora da radi dobro (da ne bi izgubio licencu). Ja sam se time rukovodio i nisam zazalio. Inace, sa drugim uredjajem, koji sam ubacio, ugradio sam cuveni Flashlube. I na sajtu Flashlube-a saznao da su oni zvanicni i za to: http://flashlube.com/sr/where-to-buy...be/serbia.html Po meni je to jos jedan dokaz da stranci imaju poverenje u njih.

Jos jednom: izvinjavam se onima koji su se eventualno nasli uvredjeni. Ja sam bio u situaciji kao sto je covek sada, doduse sa malo vise para (nije mi Beograd bio toliko daleko), i rukovodio sam se opisanim principom. Smatram da nisam pogresio (na osnovu iskustva na dva licna automobila). Svaki bolji predlog pozdravljam. Ako neko zna u Valjevu dobrog servisera - najbolja opcija za coveka.

Pozdrav.

Comment

• roske
                      CBC Senator
                      • 08.03.2007
                      • 272
                      • Lazarevac
                      • Alfa Romeo 145 boxer

Citam mudrolije ovog lika iz Valjeva i ne mogu da verujem da covek presudjuje na osnovu prepricavanja drugih,spominjes evoluciju i neke majmune a u temi si postavio pitanje o serviserima u Valjevu i ugradnji sekventa u svoj auto.
                      Ako vec znas unapred da ne postoji majstor za tvoj auto u Valjevu i usput si podelio lose ocene ljudima koji posteno rade svoj posao
                      ,zasto ne odes tamo gde znaju pa nam javi kako su ti ugradili .
                      Imam perionicu i manji servis i znam najmanje dvadeset ljudi koji dolaze kod mene i kojima je ugradjen sekvencionalni uredjaj u svoja vozila i to U VALJEVU.
                      A ovakvih likova koji se prave pametni sam se nagledao samo tako,nedeljno mi prodefiluje mnogo takvih i uglavnom za svoja kola kazu da su najbolja i da se samo u nekim servisima odrzavaju i da nema majstora za njih,
                      naravno da ima prevaranata na sve strane ali ima i postenog sveta,zato nemoj da blatis tvoj kraj ja sam iz Lazarevca i znam za dvojicu jako dobrih majstora iz Valjeva

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Sto se delova tice, krajem 2011. sam menjao deo na uredjaju iz 2007. i bez problema je pasovao najnoviji tip (iako su naizgled razliciti). Pitao sam ih svojevremeno i za servise, jer su 2007. imali u automobilskim casopisima reklame sa desetak servisa, a kasnije nijednog. Objasnjenje coveka je bilo da nece serviseri da dolaze na redovne besplatne obuke i da im je zato oduzeta licenca. Po meni (kao korisniku uredjaja), podrzavam da onaj ko mi zvanicno petlja oko auta sa motorom vrednosti 4-5k EURa (i mogucom stetom u tom iznosu) treba da usavrsava svoja znanja i uvek ima poslednje informacije vezano za aktuelne uredjaje, unapredjenja i prepravke.
                        Za nekog ko se time ne bavi dobro se informišeš Za ostalo ću reći sam oejdno, da ej toliko dobar uredjaj i da je sve takva idila oko besplatne obuke itd.. danas bi imali bar jedan servis van svog sopstvenog.

Što se tiče "piše na sajtu", piše i na tarabi. Znam mnogo jače igrače koji su išli da se žale tamo negde po fabrikama ali su dobili kafu ili ni to a promet se merio sa mnogo para, shvatam da neko ko je kupio 1 uredjaj ne bi imao priliku ni sa portirom da priča a ne nešto dalje od toga...

No to nije tema ove teme, reagovao sam na preporuku da je to dobar izbor jer realno nije iz razloga koj isu stvarni a opisao sam ih, gde god mrdne u Srbiji gledaće ga belo ako treba nešto da se popravi na BRC uredjaju, oni su ovde umrli i to zahvaljujući sopstvenoj lošoj politici. Kao što većina talijana radi sad neke smart, light ili kako se već zovu te sirotinjeske varijante da bi parirala cenom nekim drugima koje nisu uzeli za ozbiljno dok im nisu preoteli tržište, žive još na staroj slavi.

https.autogas.rs

Comment

• krsma
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 30
                          • Valjevo

Ja mog sugradjanina potpuno razumem, pre dve godine kada sam hteo da ugradim gas u Astru G tek istekla garancija, krenuo sam po Valjevu da presrecem taksiste sa istim vozilom sa vec ugradjenim gasom, svima do jednog je sijala check engine lampica i svima do jednog su majstori govorili da to tako treba i drugacije ne moze, za druge probleme nisam ni pitao jer to mi je vec bilo dovoljno. Obidjem ja lepo i majstore istu pricu mi pricaju. Ja sam svoj problem resio na ovom forumu i konkretno u BG, jer mi je NS dalji. Koga interesuje jos uvek ima tema o gasu u Opel astru G zapoceta od mene E sad da li se u Valjevu nesto promenilo sa serviserima za ove dve i po godine pitanje je sad.

Comment

• strela75
                            CBC Član
                            • 02.07.2008
                            • 64
                            • Krnjaca

Originally posted by Dora View Post
                            Za nekog ko se time ne bavi dobro se informišeš
                            Samo cu reci da sam masinac po struci (doduse ne auto smer), a oduvek me interesuju automobili (casopisi, internet,...). Ali je moja oblast rada (i zaradjivanja za zivot) potpuno razlicita od automobilske industrije. Eto, volim da kad kupujem nesto za auto ispregledam testove, poslusam kritike vlasnika (marki i modela koje kupujem). Kako za gas, tako i za gume, amortizere, kocnice, ...

Pozdrav.

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

ajd i ja da kazem svoju,s obzirom da sam u komsiluku.U Valjevu postoji jedan servis koji je sramota za Srbiju,dok ostali zadovoljavaju kriterijume.A ko ide da se raspituje kod taxista o tome koji je servis dobar,uzalud je trosio svoje slobodno vreme.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Pa nije, samo treba da uradi suprotno od toga što kažu taxisti

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X