Ljudi nemaltretirajte čoveka slučajno sam pogledao o čemu se radi i malo kasnim sa komentarom.Za taj isparivač ima idealno rešenje jednostavno onih 6 ili čini mi se da ih ima dvanaest ali možda grešim za tačan broj jednostavno počupaš i izbaciš van i taj isparivač radi kao sat nema pada pritiska ima da ishrani šestaka i od 200kw,za rezervu gasa između plinskog ventila i isparivača je dovoljno staviti malo dužu fi8 bakarnu cev dužinu napraviš spiralama i nema šanse da zaštuca.Te spirale imaju dvostruku ulogu da povećaju površinu zagrevanja gasa kao,i zadržavanje nečistoća ali nečistoća kod evropskog kvaliteta gasa a ne ovo što se prodaje kod nas,koji je drastično prljaviji i samim ti začepljuje protok gasa kroz isparivač.Ovo je proverenu praksi do sada x-puta čak i pre ugradnje novog ide na astal demontaža spirala pa tad ugradnja.Priče da će upropasti dizne jer ide prljaviji gas obične gluposti pa čemu služ fil.gas faze
Kizo brate ako ti je ono godina proizvodnje u niku, imaš 4 banke a još si neozbiljan.
Ukratko, ne lupetaj onako da bi se duvao jer iako svi misle svašta i svakako, ovo je forum koji se mnogo čita pa će neko da poveruje kako si otkrio rupu na saksiji a nisi jer taj isparivač tako preradjen ima da radi kao baba, to jest nikako zimi a ako je cilj da se vozi samo leti onda dobro... Mislim u principu šta tebe zabole što će zimi da ide sirov gas u cilindre, malo se guška ali to je do lošeg gasa, naravno.
Nemoj da se demorališeš dočekom ali sam si tražio, Ovde nije seoska kafana pa pričaš šta hoćeš a svi gledaju belo i tapšu ti. Ima i onih što znaju kako to radi a nisam ja taj
Onda me ljudi sa pravom napi---čkaju što ih grdim za proveru majstora.
Idem na pijac da kupim voćke i povrćke pa možemo posle da opletemo u hladovini doma svoga...
Ispravan postupak tebe ili onog što sam ga banovao pa nije više banovan ali ne zna je da se objasni ljudima šta to konkretno znači pa nek procene sami...
Hiljade automobila ima za koje su Karići prodali opremu a imaju više od 150-60 konja sa standarnim isparivačem jer to radi i svi im poveruju a ustvari je ko džebe mušteriju.
Radi ali kako, svi skinu prag prebacivanja na 0.001 bar ETO VIDIŠ da radi a šta će biti sa motorom, ništa zapalićemo ga. Ovde je obrnuto a ti objasni zašto...
Ukratko, uzmeš dobar isparivač koji ne moraš otvarati kao nov i nemoraš konstruktoru "dokazivati" da nema pojma. a čovek ima pojma i napravio je dva, slabiji i jači i namenjeno je da radi dok radi a onda se baci a kod nas to naravno košta kao svetog Petra kajgana a tamo se baci i stavi nov.
Inače N ima manje federa od S a ima ih manje zato što je i komora manja što bi tebi i sličnima trebalo nešto da kaže.
Comment