Od skoro sam na forumu i prelistao sam deo vezan za auto gas uzduz i popreko.Radim dosta dugo sa auto gasom ali tek od nedavno sa sekvencijalnim uredjajima.Prvi AC uredjaj koji sam ugradio po preporuci je ISA 2 i to na moj auto.Auto je Mitsubishi Lancer Sportback 1,5 16v 80 kw sa euro 5 motorom.Ugradjeno je sve po preporuci proizvodjaca:Tomasetto isparivac,crveni 3 omski Valtec injektori,2mm dizne.Od ugradnje sam presao 50-tak km sa jednim palenjem check lampice zbog siromasne smese na nekih 2300 obrtaja.Povecao sam pritisak na 1,36 bara pa se upalila lampica tek posle 1800 km pod istim uslovima.Posle prelistavanja Foruma o autogasu i dosta saveta poigrao sam se sa podesavanjem mape u dva navrata a pre toga sam smanjio pritisak na isparivacu na 1,10 bara i obogatio smesu na odredjenim mestima RPM mape dobio mape koje dosta dobro prate jedna drugu ali su dosta razmaknute i deflekcija je dosta velika.Voleo bih cuti misljenje iskusnijih i ako moze neki savet tj.kako pribliziti mape jednu drugoj i smanjiti deflekciju.Ipak sam ugradio gas na svoj auto i voleo bih da to bude onako kako treba(skolski,za primer).Hteo sam priloziti slike mapa ali mi ne znam kako(imam ih snimljene) pa ako moze i pomoc oko toga.Nadam se da ne trazim previse pomoci. Pozdrav svima.
Pomoc oko podesavanja mape Stag isa 2
Collapse
X
-
Što se tiče slika, okači ih prvo..
Kad odgovaraš koristi napredni pregled, dole desno, tada imaš jedan link Postavi sliku, klikneš na njega pa će ti biti jasno. Drugi način je ako je slika već na nekom serveru onda imaš u editoru ikonu slike, ispod smajlija, pa se otvori polje za link gde ubaciš link do slike na tom nekom serveru.
-
-
Hvala na odovoru Plinadzija.Vidim da si covek od iskustva pa bih te zamolio ako mozes da mi kazes na koji nacin da to odradim.Ja sam probao sa obogacenjem u RPM digitalnoj mapi i to je najbolje sto sam dobio.Sve sto sam pokusao preko toga,na taj nacin,samo sam dobijao losiju situaciju.
Comment
-
-
Klikneš na prvu tufnu od žute linije pa kad pocrveni onda strelica na dole dva puta, onda klikneš na sred mape da niejdna tufna nije crvena pa strelica na gore dva puta. U uputstvu piše koliko klik nosi na strelicu a koliko na...
Comment
-
-
-
auto ti radi pola sata a temperatura isparivača umesto da raste tebi pada
da si se zeznuo u izboru senzora temperatura bi rasla ili bi bar ostala ista
proveri odakle si uzeo vodu i da nisi prelomio neko crevo
Comment
-
-
Originally posted by vazlan View PostHvala na odgovoru.Da li si pod prvom tufnom mislio na pocetnu tufnu mnozioca onu do vertikalne ose?Ako je tako probam ovih dana pa javljam rezultat.
Comment
-
-
Danas sam nasao malo vremena pa sam se pozabavio mojim autom.Nesto po Vasim savetima ,nesto po mom misljenju pa sam dobio nov izgled mape.Podigao sam pritisak na 1,20 bara,izbrao drugi senzor u parametrima i dobio u programu stvarnu temperaturu isparivaca,koju sam predhodno izmerio instrumentom na delu gde se nalazi senzor,izvrsio korekciju u RPM mapi.Interesuje me Vase misljenje.Pozdrav.
Comment
-
Comment