Audi A6 - AC STAG ne radi dobro-secka i trza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Audi A6 - AC STAG ne radi dobro-secka i trza

Imam A6 2.4 V6 125KW-170KS/2002. i ugradjen AC STAG 300+
    Presao sam oko 30.000Km sa plinom od Januara 2010. i do sada je sve bilo odlicno.
    Od skoro sam poceo imati problem pri dodavanju gasa ispod 2000 obrtaja da auto trza i secka i da ne vuce tecno.
    Takodje na ler gasu pocne da varira od 720 obrtaja padne na ispod 500 i hoce da se ugasi.

Bio sam kod majstora i kaze da su dizne i da treba da se menjaju, da nisu bas kvalitetne ugradjene.
    Svecice sam promenio i nove su NGK.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

U Vranje nema laganje, poslušaj majstora
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
      CBC Veteran
      • 08.01.2010
      • 157
      • Vranje

hvala na brzom odgovoru, dvoumio sam se da li da ih menjam jer mi je majstor iz Jagodine gde sam ugradio rekao da se sigurno isparivac Zavoli zapusio i da treba da se ocisti, ali na dijagnostici prikazuje dobar pritisak 1,10-1,15 i dva majstora u Vranju kazu da su dizne!
      Kome verovati???

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Isparivač Zavoli zapušava posle minimum 50.000 kilometara. I majstor iz Jagodinu bi možda dao drugu dijagnozu da je mogao čuti ili pregledati auto.
        Veruješ onom kome daš pare a onda on veruje tebi da ćeš ga pridaviti ako si dao pare a ne radi
        Obostrano verovanje je bitno za miran san

Šalim se ali razumeš šta sam rekao

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
          CBC Veteran
          • 08.01.2010
          • 157
          • Vranje

Hvala ti, resio si mi dilemu, menjam dizne
          Samo jos jedno pitanje, ovaj iz VR je rekao da te bolje dizne kostaju 75 evrica sve 6 u kompletu i da su bolje od ovih?
          Ima kaze neke najbolje koje kostaju 170€ ali ove od 75€ ce biti bolje od postojecih kada su radile dobro.
          Ne znam cene, samo me interesuje da li se za 75€ mogu dobiti valjane dizne?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ima neke jabuke zelene za 75 a ima i neke žute za 175, mislim sve su to jabuke ali ja ne znam koje su bolje jabuke

Da bi ti neko dao odgovor, moraš navesti koje su jabuke...

2x3 dizne koštaju nešto više kod ovlašćenog uveznika, nisu 75 a nisu ni 170...

https.autogas.rs

Comment

• gorky
              CBC Senator XXL
              • 08.06.2007
              • 860
              • Vojvodina,Kikinda

da se ne uplicem nesto posebno,ali reci cu ono sto znam,na tom autu ne treba skrtariti na bilo cemu,ponajmanje na diznama...takodje znam da svi ovde majstori koje znam,ubrajajuci i sebe tu dajemo garanciju mnooogo vise od 30k km na kompletan gasni uredjaj...a takodje znam da izgleda mene varaju sve ove godine,ali ja sve dizne koje sam ugradio kostaju mnoogo vise i od tih 'najboljih' navedenih,da ne kazem da neke od dizni koje ja smatram izuzetno kvalitetnim kostaju kao polovan jugo(da nije truo, sa ugradjenim gasom)...bez namere da raspirujem vecitu temu sta je dobro,sta lose,sta je skupo a sta jeftino,kolege znaju o cemu pricam...a ostali neka razmisle kad ugradjuju gas po ceni 'vec od...eura' ili 'novogodisnji popust,gas za samo...'

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja lično dajem garanciju na 30000 kilometara ali to je moja lična garancija, ne bih se upuštao da dajem garanciju 100.000 km ili 5 godiina, nekad jesam pa sam pukao celu sezonu na dizne. Ovo je zanimljiva tema koju bi mogli obraditi

https.autogas.rs

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

skroz je zanimljiva tema,toliko da sam se vec plasio da mi je moj profesor mica,dao cetvorku iz matematike samo zato sto sam mu popravio golfa u 4. godini srednje skole,da ne kazem na 'lepe oci'...meni je ostalo indikativno u dorinoj poruci da je on iako je 'puko' celu sezonu kako kaze ispostovao musteriju,jer sta je realno briga krajnjeg korisnika dal' sam ja 'puko ili sam dobar',bitno je da on bude zadovoljan i da dobije ono sto je platio i sta je dogovoreno...a ovde citam pa prosto ne verujem,svaki drugi auto problem sa diznama,vec pomisljam da me 'ukakilo',prosto nemam iskustva sa zamenom dizni,sramota me da kazem koliko sam dizni promenio od kad radim...i te sto sam zamenio su presle barem 2x vise od garancije,bez obzira sto su menjali filtere 'kad se sete'...takodje ne potenciram ni temu duzine garancije,jer je to prica 'ciji je veci',vec samo zdravog odnosa izmedju Majstora i M usterije,oba 'M' su namerno napisana velikim slovom,da ne bude zabune...

Comment

• gaga75
                    CBC Veteran
                    • 08.01.2010
                    • 157
                    • Vranje

Iskren da budem nisam ni pitao koje su dizne jer sam mislio da nije do njih, ali eto ipak su one problem.
                    Pitacu koje su pa cu da napisem, ali bih voleo da mi preporucite vi sta da trazim, ne skrtarim vec zelim pravu informaciju.
                    Nisam do sada imao problema sa gasnim sistemom, ali je cinjenica da jeftinija ugradnja kad tad dodje na naplatu

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Sa Stagom idu Valtek ili Rail dizne a Gorky je pretpostavljam mislio na BRC dizne

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
                        CBC Veteran
                        • 08.01.2010
                        • 157
                        • Vranje

OK Hvala

Comment

• darknula
                          CBC Član
                          • 04.12.2011
                          • 22
                          • NS
                          • Korola

Originally posted by gaga75 View Post
                          OK Hvala
                          I koji je epilog na kraju ?
                          Last edited by darknula; 28.01.2013, 01:01.

Comment

• gaga75
                            CBC Veteran
                            • 08.01.2010
                            • 157
                            • Vranje

Zamenjene dizne, stavljene Valtec (crvena boja ako je to bitno) 3 oma.
                            Auto ide odlicno nema seckanja, osim sto imam jedan drugi problem, auto dok ne digne radnu temeparturu radi odlicno a kad dostigne 90c u leru radi nemirnije ali i na benzinu i gasu, s tim sto na gasu oce da varira ler gas mnogo vise nega na benzinu.
                            Ova pojava nije cesta ali se pojacava kako se povecavaju potrosaci struje (svetla, klima, grejaci stakla...).

Comment

• Stefan90
                              CBC Član
                              • 13.11.2012
                              • 90
                              • Beograd
                              • Audi TT mk1

Slicno mi se desava samo nema bas veze sa potrosnjom sturje, radi mi auto nemirnije na leru od kad je ugradjen gas, 1.8t motor. proverio sam sva vakum creva. promenio DV ventil, svecice, idalje ista prica.
                              Stag 300-isa2 valtek 3oma crvene dizne, isparivac AT13
                              Jedino dizne ne znam kakve su ali isparivac i ecu bi trebalo da su i vise nego dovoljni za ovaj auto, sto se dizni tice nisam nasao nikakvu informaciju...

I na benzin i na plin? se isto ponasa, ali od ugradnje plina. da li mozda postoji mogucnost da na usisnoj gde su usrafljeni inektori za gas pusta negde?

Auto ide isto i na gas i na benzin , kao i pre nikakvih problema nema, malko je veca potrosnja opet i gas i benzin nego pre, moguce da je vreme ... mada prosle zime nije bilo ovako mada nije velika razlika 1-1.5 ... kako kad.

I joj jedna zanimljiva stvar je kad upalim auto i kad se zagreje dovoljno da prebaci na plin, pritisnem papucicu gasa i pustim ona samo dam gas na sec obrtaji se dignu recimo na 1200 i onda padnu na ispod 600na sec auto kao da hoce da se ugasi i svetla onako pocnu slabije da sijaju na sek... ali kad nabije 90C to se ne desava, nego tek kad prebaci na gas pa jos nekih 2-3min posle sve radi extra... Ja sam generalno jako zadovoljan , nego cisto neke sitnice , a perfekcionista sam pa me zanima sta je. posto sam bas svaki moguci vakum leak proverio , ostaje mi da proverim da nema neki missfire preko diagnostike ili da nije to da negde na usisu pusta gde su dizne za gas? nemam drugo objasnjenje za nemiran ler osim vakum leaka/missfire?

Comment

Working...
                              X