LPG uredjaj za Opel Vectru 2.8 V6 Turbo (250KS)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pooya
    CBC Član
    • 01.05.2007
    • 71
    • Böblingen, Germany
    • OPEL Vectra C V6T

LPG uredjaj za Opel Vectru 2.8 V6 Turbo (250KS)

Kako su papiri za LPG uredjaje za vozila sa nemackim tablicama (Abgasgutachten) jos uvek jako veliki problem ponovo sam "prinudjen" da svoj novac ostavim poljacima. Nista na zalost od mog patriotizma - Opel Vectra 2.8 V6 Turbo ide poljacima na ugradnju.

Elem, svi mi redom nude BRC Sequent Plug & Drive (BRC Deutschland daje Support poljacima tako da papiri nisu problem). Samo jedan jedini servis mi je osim BRC-a ponudio i Lovato Easy Fast OBD II za 300 evra manje. Za koji uredjaj da se odlucim - BRC Sequent Plug & Drive ili Lovato Easy Fast OBD II i usparam 300 evra?

Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Pozdrav
    Aleksandar

PS: Ovom prilikom upucujem apel uvozniku BRC-a za Srbiju (ali i ostalima): kontaktirajte BRC-Deutschland i pokusajte da ostvarite saradnju onako kao sto je to poljacima poslo za rukom. Abgasgutachten je prakticno jedina stvar koja ne neophodna za Nemacku a koju servisi u Srbiji ne mogu da ponude (za Euro 2 i novije, za starije nije ni to neophodno!!!). Ono sto sigurno treba pokazati/dokazati je da su (neki) servisi u Srbiju u stanju da ugradjuju BRC prozvode po najvisim/nemackim standardima. Znam da je glavni sef iz BRC-Deutschland posetio nekoliko servisa u Poljskoj i bio veoma zadovoljan. To bi sigurno mogao da bude slucaj i kod nas tj. vas. Dusa me boli kad svoje novce moram da ostavim u tudjoj zemlji…

PPS: Abgasgutachten za BRC je moguce naruciti na vise mesta (od 150 evra pa navise). No kako se on individualno pravi za svaki uredja i svako vozilo pre ugradnje treba proveriti da li za konkretan uredjaj i konkrtno vozilo Abgasgutachten uopste postoji.
    Last edited by pooya; 29.03.2013, 18:11. Reason: Dodatne informacije
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

niko u srbiji nemoze izdati sertifikat o emisiji izduvnih gasova.kad bi takva ustanova postojala uvoz iz USA bi poceo sutra ili juce.jeste ovde ugradnja gasnih uredjaja znatno jeftinija ali bez odgovarajucih papira za eu nista od posla.

Comment

• pooya
      CBC Član
      • 01.05.2007
      • 71
      • Böblingen, Germany
      • OPEL Vectra C V6T

Tako je i zato je jedina sansa dobiti support direktno od nemaca bas kao sto su poljaci uspeli sa BRC-om. Ugradnja u Srbiji, papiri u Nemackoj. Drugo, ne postoje papiri za EU - Nemacka je jedina zemalja u kojoj je potreban taj prokleti Abgasgutachten.

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Koji ce nama klinac ausgebahnehahen kad ni jedan nemac nece da preskoci poljsku i da dodje u srbiju da ugradi gas?
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Kakav sertifikat o izduvnim gasovima? Ne radi se o konstanti, već promenjivoj, zavisno o stanju motora i trenutnoj podešenosti. I, kvalitetu goriva. Koliko puta sam, nakon izvršenog EKO testa, "preštelovao" napajanje, jer mi je motor slabije vukao. A, svi stručnjaci tvrde (ja im verujem), da sa TNG uređajem, u svakom slučaju, ispunjava propisane EU norme. Druga stvar je, ako si mislio, na izveštaj o izvršenom merenju, koji je potrebno priložiti uz zahtev za atest.

Comment

• pooya
            CBC Član
            • 01.05.2007
            • 71
            • Böblingen, Germany
            • OPEL Vectra C V6T

Originally posted by Franjo View Post
            Kakav sertifikat o izduvnim gasovima? Ne radi se o konstanti, već promenjivoj, zavisno o stanju motora i trenutnoj podešenosti. I, kvalitetu goriva. Koliko puta sam, nakon izvršenog EKO testa, "preštelovao" napajanje, jer mi je motor slabije vukao. A, svi stručnjaci tvrde (ja im verujem), da sa TNG uređajem, u svakom slučaju, ispunjava propisane EU norme. Druga stvar je, ako si mislio, na izveštaj o izvršenom merenju, koji je potrebno priložiti uz zahtev za atest.
            Radi se o konstanti koju po pravilu obezbedjuje uvoznik a kojim se dokazuje da odredjeni uredjaj ugradjen u konkretno vozilo zadovoljava odredjene norme. No uvoznik/distibuteri/servisi nisu volji da to (pro)daju bez samog uredjaj. BRC je takoreci izuzetak.

Comment

• pooya
              CBC Član
              • 01.05.2007
              • 71
              • Böblingen, Germany
              • OPEL Vectra C V6T

Originally posted by Plinadzija View Post
              Koji ce nama klinac ausgebahnehahen kad ni jedan nemac nece da preskoci poljsku i da dodje u srbiju da ugradi gas?
              Sto, jel malo gastarbeitera preko leta u Srbiji?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne razumete se... Nemci traže papir za koji se ovde diže frka, projekat ugradnje za baš taj model samo što su to tamo rešili na nivou modela, ako ej neko uradio, važi za svaki takav auto. Košta poprilično pa ga zato ne dele kao kokice...

Inače kvalitetom ništa ne zaostajemo a i cenom pariramo poljacima tako da to nije problem ali taj papir jeste problem i to su uveli upravo zato da se brane od "nelojalne" konkurencije...

Radili smo dosta auta za Nemačku dok nisu počeli da zakeraju sa papirologijomi parolom kupujmo samo nemačko
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pooya
                  CBC Član
                  • 01.05.2007
                  • 71
                  • Böblingen, Germany
                  • OPEL Vectra C V6T

Originally posted by Dora View Post
                  Ne razumete se... Nemci traže papir za koji se ovde diže frka, projekat ugradnje za baš taj model samo što su to tamo rešili na nivou modela, ako ej neko uradio, važi za svaki takav auto. Košta poprilično pa ga zato ne dele kao kokice...

Inače kvalitetom ništa ne zaostajemo a i cenom pariramo poljacima tako da to nije problem ali taj papir jeste problem i to su uveli upravo zato da se brane od "nelojalne" konkurencije...

Radili smo dosta auta za Nemačku dok nisu počeli da zakeraju sa papirologijomi parolom kupujmo samo nemačko
                  Upravo tako!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam!!

https.autogas.rs

Comment

• pooya
                      CBC Član
                      • 01.05.2007
                      • 71
                      • Böblingen, Germany
                      • OPEL Vectra C V6T

Originally posted by Dora View Post
                      Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam!!
                      E onda mali dodatak (da ne kazem korekcija ) - time sto taj prokleti komad papira ne zele da prodaju distributeri u Nemackoj bukvalno primpravaju ljude da uredjaje kupuju jedino od/kod njih. Postoje i oni koji od cele te nesrece prave biznis i prodaju taj komad papira za par stotina evra. E ja na zalost nisam za gore pomenutu vektru C 2.8 Turbo nista mogao da nadjem osim od BRC-a - relativno redak auto sa jos redjim motorom i eto muke.

Comment

• pooya
                        CBC Član
                        • 01.05.2007
                        • 71
                        • Böblingen, Germany
                        • OPEL Vectra C V6T

I tek koliko da pitanje ne padne u zaborav:

BRC Sequent Plug & Drive ili Lovato Easy Fast OBD II za 300 evra manje za Opel Vectru 2.8 V6 Turbo (250KS)?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

O Lovoto i distribuciji kod nas nemam više neko lepo mišljenje a BRC je ovde zastupljne otprilike kao i sladoledžija na severnom polu tako da ćeš teško dobiti neko merodavno mišljenje.

Ono što je veoma bitno je uslovi servisiranja i garancija, raspitaj se oko toga, koliko ima servisa, koliko košta održavanje, gde su itd... i to treba da te vodi u odabiru a ne 300 evra razlike...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
                            CBC Senator XXL
                            • 11.10.2010
                            • 484
                            • beograd

http://www.gasmotion.de/Minikit-STAG...gasgutachten_1 kupis u nemackoj i pravo kod dore.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

To košta samo kit 600+ evra pa boca pa ventil pa... soma evrića... plus nema papir za njegov auto...
                              Cena boca je drastično pala, poslednji koji je bio je imao na računu cenu za bocu preko 300 evra...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X