Lovato Smart ne prima gas, gusi se...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Bes ga... od gore se vidi da je za srafciger, zato sam i spomenuo. Ne vidi se da li ima i za inbus... izvinjavam se na pitanjima, sutra se javljam sa slikama... a sto se tice zaleganja, moracu malo, posto ako budem od gore gurao ruku ima da se ispecem na izduvnu granu samo tako, ceo motorni prostor je i onako nabijen, jos je ovaj zavukao isparivac u tri lepe... aj da ne smaram vise i sa pitanjima i sa ostalim, javim se sutra...
    Last edited by ludidzora; 13.09.2013, 00:22.

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Evo mene da se javim sa sve slikama... Znaci a odma kazem auto radi X puta bolje. Prima gas, vuce, ne trza... Pritisak nisam ni imao potrebe da stelujem, kako sam turio crevo gde mu je mesto, odma je bio izmedju 1.3 i 1.4 bara. Odradio kako je Plinadzija rekao, stavio Sequent (napisao si Full Sequent, pa pretpostavljam da si mislio na Sequent a ne na Full Group, zbog ovog Full... posto nema opcija Full Sequent...), senzor kad sam promenio dobio sam 3 stepena vecu temperaturu gasa, ocitavanje pritiska je ostalo isto. E sad ja sam doao do zakljucka da dizne ipak nisu premale. Pre je stajalo Full Group, sto bi trebalo da znaci da na svaka dva rada benz. dizne jednom odradi plinska, dok je kod Sequent opcije na jedan rad bezn. dizne jednom odradi i plinska, pa je i logicno da u prvom slucaju vremena budu veca, ali je ono kod mene vuklo na OK zbog prevelikog pritiska. Pre dok je pritisak bio 2 bara i prebacio na Sequent, plinske su se otvarale nekih 3 ms... Prvo sto sam primetio kad sam smanjio pritisak je da su dizne u leru radile i do 10 ms, kad sam prebacio na Sequent nekih 6 ms, da bi posle auto kalibracje dobio malo preko 4 ms sto se vidi na slikama. E sad, jedino sto bi spomenuo, kada ga dignem u obrtaje i vraca se na ler, po nekad, ne uvek, jednom od 5 puta, hoce da padnu obrtaji na oko 700-750 rpm, pa ih naravno odma digne i natera na 850 i onda radi OK. Nije strasno, ne padaju puno, ali da pitam sto? Ako se moze... Dakle hvala vam puno, tebi Plinadzija najvise...

Sad samo ne znam sta da radim sa majstorom, da li da vrnem sve pa idem da gubim vreme, pa da ga ja priupitam cemu slizi ova prazna sisica, sto tu nema nista, sto sam hteo odma cim sam otisao po auto, ali reko valjda on zna da tako treba da stoji... Ili da mu javim, ej proradilo, necemo dirati nista, posto mislim da on zeljno iscekuje taj odgovor jer sam ve 3 puta bio bez pomaka, samo minus od 5000 u dzepu... Ili pak da mu kazem, ej brate, jebo te posao, ja sam uradio to i to, zatvori radnju i radi nesto drugo... Da ne davim, evo slika...

View na benzinu:

I na plinu:

Ostala podesavanja, rad na leru na plinu:

Comment

• ludidzora
        CBC Senator XXL
        • 09.01.2012
        • 310
        • Banatsko Veliko Selo
        • Fiesta 200 iz mesta!

Da dodam za senzor tperature, 3°C je bila razlika na 21°C, tj povecala se sa 18°C na 21°C na ne zagrejanom motoru, dok je pre na zagrejanom pokazivao 28°C a sad 44-45°C, sto je verovatno realno i tacno... pa verovatno i ovo ima uticaja na sam rad uredjaja ili ipak ne toliko...

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Gledam sa mobilnog pa.ne mogu bas lepo da vidim slike a cerka mi je uzurpirala comp. Ja bih smanjio dizne za jedan broj da to bude bas bas ali moze i ovako da ide, neces imati problema. Redovno kontrolisi spojeve sapunicom i ne pokusavaj sam da menjas filtere jer ces da sbejes reduktor. Veruj mi, vidovit sam.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• ludidzora
            CBC Senator XXL
            • 09.01.2012
            • 310
            • Banatsko Veliko Selo
            • Fiesta 200 iz mesta!

Moram ici na 1000 km na prvi servis. Kaze menja filtere, 2 kom., 2000 din... koliko je on strucan da i on ne s****, ako ti nije problem da malo opises da mogu da ga izkontrolisem posle tog servisa... mada vrlo verovatno na i nece izmenjati filtere, samo uzeti novce... mozda za to nadjem i zglavnijeg majstora...

No, jutros sam to cackao oko 9, dok je bio zagrejan. Kasnije kad sam krenuo na posao, oko 12, ohladio se, kresnem ga i dok sam ga isterao iz garaze vec je prebacio na plin, nije ni minut prosao. Radi u leru, dam gas i ugasi se. Upalim ga opet, prebaci na plin i opet se davi, ali bas. Ako polako dajem gas, prima ga. Krenem polako i ide uz manje davlhenja i tako nekih minut dok se izgleda jos malo nije zagrejao. Kontam da je prerano prebacio na plin, ali stoji na 35°C, da nije mozda malo... i naravno posle svega ide bez ikakvih problema...

Sto se tice dizni, potrazicu, samo ne znam gde. Ako ce mu prijati, nije nikakav problem staviti manje...

Bio sam do majstora, da pokupim saobracajnu koja je ostala kod njega i zbog koje sam juce pasovao nasoj drzavi 3000 u budzet, jos jedan trosak zbog njega... i kazem mu, proradio auto, samo sam prebacio crevce... vice on nrka, necemo nista dirati. Verovatno je srecan sto mu ne dzedzim vise nad glavom...

Comment

• potyo
              CBC Član
              • 30.04.2013
              • 97
              • Ada
              • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by ludidzora View Post
              Moram ici na 1000 km na prvi servis. Kaze menja filtere, 2 kom., 2000 din... koliko je on strucan da i on ne s****, ako ti nije problem da malo opises da mogu da ga izkontrolisem posle tog servisa... mada vrlo verovatno na i nece izmenjati filtere, samo uzeti novce... mozda za to nadjem i zglavnijeg majstora...
              Stavi neke oznake na filtere na nekom nevidljivom mestu, da bi pre placanja proverio, da li je stvarno izmenio ako kaze tako...

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Vice da mora da ih menja, posto ove mora da salje nazad i imaju neke pecate na sebi... A i kako bi ja kod njega razvaljivao filtere, kad Plinadzija vice da bi i kuci mozda zeznuo stvar...

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Ako pogledas u servisnu knjigu videces da je prvi servis na 15k km ili 360 radnih sati. Ne vidim razlog da se menjaju novi filteri a jos manje da se bilo gde salju.
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• ludidzora
                    CBC Senator XXL
                    • 09.01.2012
                    • 310
                    • Banatsko Veliko Selo
                    • Fiesta 200 iz mesta!

Bem ga.. ta servisna knjiga/garancija je ostala kod njega do 1000 km. Ima tamo tabela i u prvu je upisano 1000 km pa onda 10k i na svakih 10k sve do 100k. To su njegove reci, zbog osvarenja garancije moram da radim prvi servis na 1000 km, menjau se filteri, on ih salje nekom dr. mr. od koga je dobio delove da bi oni njemu uvazili garanciju. Znaci prva zamena filtera tek na 15000 km? Meni je isto malo cudno da se posle 1000 km moraju menjati filter...

P.S. he, he... vozim ja kola na posao i vidim povecava mi se kolicina plina, neki novi momenti gde se boca sama dopunjava... pretostavio sam sta je pa po slikama i potvrdio, nije izabran dobar senzor...
                    Last edited by ludidzora; 13.09.2013, 16:58.

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

na 1000km,se eventualno radi kontrolni pregled,a ne servis.I to se ne plaća ništa,to jest,već je zaračunato u cenu ugradnje,po nekom nepisanom pravilu.Jer u slučaju,kad bi se to plaćalo,onda i ti treba da naplatiš tvoje vreme koje trošiš na odlazak kod majstora,kada imaš neku reklamaciju.
                      pored toga,što si naišao na nestručno majstora,izgleda da je i derikoža,to jest,voli da naplati nešto što se ne naplaćuje.A kao što reče Plinadžija,ni ja neznam da se filteri šalju nekome nazad.Taj majstor nezna ni da slaže kako treba.
                      Sve u svemu,napljuvo sam ga,jer smatram da tako i treba,jer je bruka i sramota za profesiju,kojom se, ja i kolege sa foruma bavimo.Nemam ništa protiv visokih cena rada,ali podvaljivanje je već nešto drugo
                      Last edited by speedplus; 13.09.2013, 19:08.

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Cena je bila 450e, koliko uspeam da vidim realna je, a ilo je kao za mene toliko... No to nije sve ni bitno, kod njega sam isao zato sto je Lovato, drugi mi je za te pare nudio Landi, a po preporukama nekih ispao je Lovato bolji. Bar sam dobio zeljeni uredjaj. Ali sam ocekivao da bar auto oteram od njega bez prolema, da je bar ubo to crevo ge treba verovatno i bi. Vec sam potrosio i previse vremena na njega, para takodje, bubnuo sam 5000 za kablove, razvodnu kapu i ruku, ima sam to u planu d uzmem u skorije vreme ali ne bas zad kad sam se odrekao 450e za plin plus treba za atest da dam. Potom sto m isaoracajna osta kod njega jos 3000 treba da dam za kaznu, plus oce da me rebne za 2000 cisto eto tako i jos da ja gubim svoje vreme. to cu mu spomenuti da sam obavesten da se filteri ne menjaju i ako ih menja da stavi nove pred mojim ocima, ne mogu da mu ostavim auto, cekacu i 5 sati ako treba. Dodje mi da batalim i njega i garanciju, ako je uredjaj takav da prelazi preko 100000 bez problema uz redovne zamene filera, valjda ce i meni potrjati oko 50 000 koliko bi max. presao za 2 god.

Imao bih jos jedno, imam serifikate od ispariaca i boce, neki sugavi papiric od MV i njegovu izjavu sa podacima ugradjene opreme. Jel to sve sto mi treba za atest, ili treba jos nesto? I znaci prva zamena filtera na 15000 km, do tad nista da ne diram?

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

taj ne kolega bas lepo mamuza!sta li radi sa ostalima koji se ama bas nista ne razumeju??ti si se bar malo ukljucio u startu i na kraju si ispao da za par dana bolje upoznas uredjaj nego on od koji se zove ugradjivac!
                          to za garanciju i vracanje delova tamo nekom i na 1000km zamena filtera me bas slatko ...
                          msm da ti je plinadzija sve objasnio da sto se tice uredjaja, garancije i filtera,tako da nemas potrebe da ga posecujes vise.sta ima da trazis na kontrolnom na 1000km kad nije u startu mogao da ga usteluje,nije znao!!??
                          za atest ti treba izjava servisera koji je u registrovan kod ABS i koja se pise na dve strane,plus zahtev,plus uplatnice....sve to treba serviser da ti obezbedi sa sve tom papirologijom koju vec imas.
                          daj neku sliku da vidimo sta ti je dao kao izjavu,da li je to to...

Comment

• ludidzora
                            CBC Senator XXL
                            • 09.01.2012
                            • 310
                            • Banatsko Veliko Selo
                            • Fiesta 200 iz mesta!

Aj uslikacu sutra ili veceras ako stignem. Uglavnom pise da je izjava, ko je ugradio i sta je ugradio. Imaju podaci firme, potpis, pecat. Jedn list, sa dve strane. Nikakve uplatnice nisam dobio, samo tu izjavu i papire od ispariaca, boce i neki pairic od MV. Cak je garanciju ostavio kod sebe, knjizicu u kojoj ima i kad se rade servisi, pise i da je garancija 24 meseca, valjda je to garancija, nju je rekao dati mi na 1000 km... Za atest mi je rekao da teram auto kod njega i o tera kod kolege gde dolaze ovi sto rade, to mi je sve nekako nesigurno pa zelim da sam odem u AMS i odradim... Posto cujem ako nije dobro uradjeno onda on dobije po usima, a ako dajem njemu onda prolazi sigurno, a ja hocu da ja znam da nisam prosao atest preko nekih njegovih veza ili sta. Nije mu se bas svidela ideja kad sam mu rekao da cu ici sam da radim atest, tak omi je nekako izgledao...

Comment

• ludidzora
                              CBC Senator XXL
                              • 09.01.2012
                              • 310
                              • Banatsko Veliko Selo
                              • Fiesta 200 iz mesta!

Nego, da li moze da se namesti da menja sa benzina na plin na odredjenu temperaturu gasa. I sinoc i jutros je prebacio prerano. Zakacio sam komp i temp. gasa je bila svega 17°C kad je prebacio. Kao da je vezan na vreme a ne na temp.

Comment

• ludidzora
                                CBC Senator XXL
                                • 09.01.2012
                                • 310
                                • Banatsko Veliko Selo
                                • Fiesta 200 iz mesta!

Malo sam cackao i video kako radi, samo treba malo zagledati i citati... povecao sam malo vremena za par temperatura, da malo vise radi na benzin. Kad zaladi jos, onda cu i ove nize da korigujem ako bude trebalo...

Vidim da je najbolje sraviti senzor temp. na reduktor i imati mnogo preciznije prebacivanje. Koliko kosta senzor temp. i gde se moze nabaviti ako neko zna...

Comment

Working...
                                X