Auto pali na gas, neće na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sonetpro_kg
    CBC Član
    • 04.03.2010
    • 43
    • Kg
    • Astra h 1.6

Jutros sam upalio auto na plin jer nije mogao na benzin, pustio da radi minut i odmah posle upalio na benzin i pustio ga da radi par minuta. Posle 6 sati stajanja pokušao sam da ga upalim na benzin. Odmah je sastavio par taktova (ono kao da je upalio ali nije) i zatim sam morao da verglam 2 ciklusa po par sekundi i upalio je. Prešao sam kasnije oko 20 km na benzinu pa ću da visim ujutru možda upali sa dosta muka.
    Znači primetio sam da je počeo da sastavlja po koji takt kao da je imao benzin u cilindru ili cilindrima.

Neka moja logika ide u pravcu da dizne ujutru ne puštaju benzin jer ako puštaju možda mnogo tj pre****va kako onda kad palim na plin on upali lagano i ima miran takt. Ako je izmešao i benzin i plin onda bi teško upali i imao bi nemiran rad dok ne potroši tu mešavinu.
    Ali opet ako se oseća benzin prilikom verglanja onda je to dokaz da puštaju dizne benzin.
    Skoz sam sluđen ne znam više šta da mislim.

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Nisam vidjao ovakav sistem gde je regulator pritiska u samoj pumpi.

Ako je tako kako kazete onda je problem prisutnog vazduha u railu koji ne moze da se izbaci.
      Last edited by b_samardzic; 11.09.2014, 21:09.

Comment

• sonetpro_kg
        CBC Član
        • 04.03.2010
        • 43
        • Kg
        • Astra h 1.6

Moj auto je astra H 1.6 twinport sa Z16XEP motorom.

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by b_samardzic View Post
          Nisam vidjao ovakav sistem gde je regulator pritiska u samoj pumpi.

Ako je tako kako kazete onda je problem prisutnog vazduha u railu koji ne moze da se izbaci.
          Istog sam mišljenja, dva puta sam i napisao , da negde ima falš vazduh.
          -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
            CBC Član
            • 04.03.2010
            • 43
            • Kg
            • Astra h 1.6

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

probaj to vozi dva dana na benzinu pa probaj da upalis jutri,nemoze da bude vazduha u magistrali jer je tu veci pritisak izadje to odma bez problema znam kad cistim dizne cim upali auto odma sastavlja rad bez problema.nije to neki kvar koji se nemoze resiti samo majstor da se zauzme malo i razmisli.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

sad sam pricao sa mojim majstorom,pa se setih ovoga. kaze imao je takav problem na jednoj opel vektri. kaze da je to do regulatora pritiska koji se nalazi na samoj pumpi,to jest kucistu pumpe. a kaze da je to normalno sto je posle duzeg stajanja pritisak nula,to nema veze.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sonetpro_kg
                  CBC Član
                  • 04.03.2010
                  • 43
                  • Kg
                  • Astra h 1.6

Posle datog kontakta kad pumpa nabije pritisak ja pritisnem iglicu na kraju magistrale gde se meri pritisak izlazi benzin pod pritiskom. Posle nekog vremena kad pritisnem iglicu izlazi benzin ali normalno manjeg pritiska jer je u međuvremenu i opao pritisak na magistrali. Ujutru pre kontakta kad pritisnem iglicu ne izlazi uopšte benzin.

Comment

• sonetpro_kg
                    CBC Član
                    • 04.03.2010
                    • 43
                    • Kg
                    • Astra h 1.6

Originally posted by zoranbg View Post
                    sad sam pricao sa mojim majstorom,pa se setih ovoga. kaze imao je takav problem na jednoj opel vektri. kaze da je to do regulatora pritiska koji se nalazi na samoj pumpi,to jest kucistu pumpe. a kaze da je to normalno sto je posle duzeg stajanja pritisak nula,to nema veze.
                    Znači ne valja pumpa?

Comment

• rados
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2011
                      • 539
                      • G.Milanovac SRBIJA
                      • OPEL ASTRA G Z16XE

da nebude mozda problem u crevu koje povezuje pumpu sa izlazom na flansi rezervoara,mozda curi na spojevima a taj regulator bi trebao da drzi pritisak,mozda mu je membrana propala i treba ga zameniti.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ovja majstor rece da je an vecicni modela taj regulator na pumpi poseban deo koji moze da se menja. kaze i da treba da se prikljuci lprobna lampa da se vidi dali dizne otvaraju dok ti verglas. ako se oseca benzin i imas varnicu trebalo bi da upali. e sad ne znam.mozda daje mnogo goriva.bila bi dobra dijagnostika dok se to desava da se vidi dal otvara,koliko otvara i tako dalje.
                        treba ti sto neko rece "posvecen majstor " i sa znanjem i sa voljom. da ne bi dzabe menjao sve delove.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sonetpro_kg
                          CBC Član
                          • 04.03.2010
                          • 43
                          • Kg
                          • Astra h 1.6

Kad smo skidali prvi put pumpu preko dana nosio sam da probam da nađem uložak pumpe. Pošto ga nisam našao vratili smo sve to posle par sati i odmah je upalio normalno. Zatim kad sam uzeo ovu drugu pumpu menjali smo je preko dana i odmah je povukla benzin i upalila onako na pola ključa što većina kažu. Odmah ujutru kad je auto bio hladan neće da upali. Zatim smo čistili dizne, menjali svećice, probali sa drugim ECT senzorom za temperaturu rashladne tečnosti i ništa ne daje rezultat.
                          Juče posle zamene svećica rekao bih da je jutros lakše upali na plin nego predhodnih jutara.

Comment

• rados
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2011
                            • 539
                            • G.Milanovac SRBIJA
                            • OPEL ASTRA G Z16XE

odes kod majstora i kazes;majstore napravi ovo da pali kako treba kad zavrsis idemo na pecenje-ima da ga napravi da pali ko sijalica

Comment

• sonetpro_kg
                              CBC Član
                              • 04.03.2010
                              • 43
                              • Kg
                              • Astra h 1.6

Originally posted by zoranbg View Post
                              ovja majstor rece da je an vecicni modela taj regulator na pumpi poseban deo koji moze da se menja.
                              Na ovoj mislim da ne može da se menja. Postavio sam sliku na prethodoj strani.
                              To za probnu lampu i dizne će nadam se otkriti u čemu je problem.
                              Verujem da će ovaj dečko električar to otkriti. On nema Tech 2, ima neku bosch-ovu dijagnostiku.

Comment

• Mrcela
                                CBC Veteran
                                • 23.02.2013
                                • 191
                                • Zemun
                                • Citroen C5 HDi 98 kw

Treba kršten majstor i da to reši,a ovako može do sudnjeg dana.
                                -Жиле-

Comment

Working...
                                X