Pozdrav svim forumasima!
Imam zafiru 1.6 16v motor z16xe 2002.god sa ugradjenim stag 400 plus. Prvi problem je bio vezan za benzin jer je auto odjednom poceo bas puno da trokira kada je na benzinu, a to se menifestovalo nemirnim radom na leru i auto u voznji samo na benzin nije hteo davuce uopste i uzasno je trokirao. Kada ga prebacim na plin onda je primao gas kakontreba i vukao kako treba, mada se na plinu vec par meseci desava da pocne da pisti i da odjednom u voznji orebaci na benzin kada malo jace dodam gas, a znam da mi je rezervorar za plin pun. Kada se to desi ja samo ponovo pritisnem dugme i prebacim ga na plin i onda nastavi normalno da radi na plinu.
Kao sto sam vec napisao, u pocetku je problem bio vezan za rad na benzinu jer je auto trokirao i nije htso da vuce kada je na benzinu tako da sam uvek cekao na leru da prebaci na plin pa tek onda pocnem da vozim auto. Na dijagnostici mi je izbacivao gresku P0300. Kupio sam nove beru svecice i novu bobinu i to nije pomoglo. Cistio sam dizne u ultrazvucnoj kadi, mada ni to nije pomoglo. Izmedju ostalog juce mi je mjstor radio veliki servis i zamenio je set zupcastog kaisa, pk kais, vodenu pumpu, filter vazduga, filer benzina.
Problem sto nije hteo da vuce na benzin je jedva resio jer je video da se neka zica koja ide od bombine kao plinskom sistemu odletovala pa je zalemio i od tog trenutka auto na benzinu radi kao zver, a na plinu se trese i nece da primi gas.
Zaboravih da napomenem da sam pre 2 nedelje menjao oba filtera za plin.
Na odb-u izbacuje sledece:
Fault log report generated by Torque for Android
=================================================
Vehicle VIN:
Vehicle Manufacturer:
Vehicle Calibration ID:
Current Fault Log
------------------
ECU reports no current faults
Pending Fault Log
------------------
ECU reports no pending faults
Historic Fault Log
------------------
ECU reports no historic faults
Other discovered fault codes
(possibly pending, current or manufacturer specific)
----------------------------------------------------
P0170: Fuel Trim (Bank 1)
P0202: Injector Circuit - Cylinder 2
P0300: Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0400: Exhaust Gas Recirculation Flow
End of report.
Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока
Imam zafiru 1.6 16v motor z16xe 2002.god sa ugradjenim stag 400 plus. Prvi problem je bio vezan za benzin jer je auto odjednom poceo bas puno da trokira kada je na benzinu, a to se menifestovalo nemirnim radom na leru i auto u voznji samo na benzin nije hteo davuce uopste i uzasno je trokirao. Kada ga prebacim na plin onda je primao gas kakontreba i vukao kako treba, mada se na plinu vec par meseci desava da pocne da pisti i da odjednom u voznji orebaci na benzin kada malo jace dodam gas, a znam da mi je rezervorar za plin pun. Kada se to desi ja samo ponovo pritisnem dugme i prebacim ga na plin i onda nastavi normalno da radi na plinu.
Kao sto sam vec napisao, u pocetku je problem bio vezan za rad na benzinu jer je auto trokirao i nije htso da vuce kada je na benzinu tako da sam uvek cekao na leru da prebaci na plin pa tek onda pocnem da vozim auto. Na dijagnostici mi je izbacivao gresku P0300. Kupio sam nove beru svecice i novu bobinu i to nije pomoglo. Cistio sam dizne u ultrazvucnoj kadi, mada ni to nije pomoglo. Izmedju ostalog juce mi je mjstor radio veliki servis i zamenio je set zupcastog kaisa, pk kais, vodenu pumpu, filter vazduga, filer benzina.
Problem sto nije hteo da vuce na benzin je jedva resio jer je video da se neka zica koja ide od bombine kao plinskom sistemu odletovala pa je zalemio i od tog trenutka auto na benzinu radi kao zver, a na plinu se trese i nece da primi gas.
Zaboravih da napomenem da sam pre 2 nedelje menjao oba filtera za plin.
Na odb-u izbacuje sledece:
Fault log report generated by Torque for Android
=================================================
Vehicle VIN:
Vehicle Manufacturer:
Vehicle Calibration ID:
Current Fault Log
------------------
ECU reports no current faults
Pending Fault Log
------------------
ECU reports no pending faults
Historic Fault Log
------------------
ECU reports no historic faults
Other discovered fault codes
(possibly pending, current or manufacturer specific)
----------------------------------------------------
P0170: Fuel Trim (Bank 1)
P0202: Injector Circuit - Cylinder 2
P0300: Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0400: Exhaust Gas Recirculation Flow
End of report.
Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока
Comment