Pa to me bunilo, znam da sam na C16NZ imao taj za jednu diznu, koji je ugradnja 230-250 evra. Već na X16XE ne može on, mora sekvent. A kamoli na Z16XE.
Opel zafira 1.6 16v z16xe motor 2002.god Stag 4 plus
Collapse
X
-
Upravo mi je stigla dijagnostika za stag. Samo da vam javim i mi jutros bio skroz notmalan prelaz sa benzina na plin na leru u mestu i da auto uopste nije trokirao kao pre. Uopste mi nije jasno u cemu je fora. Bas me interesuje kako ce se sutra ujutru ponasati.
Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока
Comment
-
-
-
I dalje su dizne male ali može da prodje
Comment
-
-
Godisnje prelazim nesto preko 20.000 km, a stag 4 plus je ugradjen pre 5 godina, odnosno pre oko 100.000 km. Sto se tice dizni i filtera ne verujem da mi ugradjuju kvalitetne filtere kada ih menjam. Dizne samo znam da su crvene boje i jedan prijatelj mi je rekao da postoje mnogo kvalitetnije dizne od tih koje su kod mene ugradjene. Ocigledno mi nisu ni razbusene dizne kako treba kao sto kaze @Dora.
Comment
-
-
Poz drugari ja bi da se nadovezem imam isti sistem ugradjen u G4 nedavno sam kupio nove Valtek dizne desava mi se da pri prvom prebacivanju autro u leru kao da secne nema onaj lagan prelaz da se ne oseti sa benz-gas.Filteri su novi,elektro ventil na isparivacu je cist jedino mi pada na pamet onaj na boci elektro ventil.Interesuje me kako da ga proverim i ocistim ako zavrnem onaj sraf na boci jel bezbedno da skidam ventil radi ciscenja?
Comment
-
-
bezbedno je kad zatvoriš ventil na boci,pod uslovom da je ispravan i ako posle zatvaranja ostaviš auto da radi na gas kako bi potrošio gas iz instalacije.Inače,ne vidim motiv zašto bi se poboljšala situacija,samo zato što ćeš obrisati elektroventil papirnom maramicom, ili krpom.
Comment
-
-
Rastavio sam ventil je cist vratio sve kako je bilo obriso mapu na kojoj je mnozioc bio na 1.0 posle kalibracije u leru otiso na 1.6 spustio pritisak sa 1.20 na 1 bar ocekivo sam da ce mnozioc ici gore al ne bas toliko ocekivo sam izmedju 1.2i 1.4.Dizne su busene na 2.4mm.Nije mi jasno zasto je mnozioc toliko otisao gore?
Comment
-
-
Da li mozda neko zna sta moze da bude razlog trokiranju auta na leru u trenutku kada treba da prebaci sa benzina na plin? Kada upalim auto i on radi na eru suler radi na benzinu, ali u trenutku prebacivanja sa benzina na plin zatrokira i pocne da se gusi i skoro da se ugasi. To se desava na leru, a ako ne cekam da na leru prebaci na plin, u toku voznje kada prebaci se ne oseti uopste
Comment
-
Comment